מעבר להנדסה..

מעבר להנדסה..

שלום לכולם.. אני מתחיל בשנה הקרובה ללמוד מדעי המחשב - פיזיקה בת"א, אחרי התלבטות רבה שהייתה לי בעניין. השאלה שלי היא - אם נגיד אחרי התואר הראשון אני לא אוהב את התחום, האם אני אוכל לעשות ישר תואר שני בהנדסה, עם השלמה של פחות משנתיים? הבנתי שרוב הבסיס גם ככה מתמקד בפיזיקה..

הנדסה

קשה לתת תשובה ברורה. פטור על קורסים ניתן על בסיס אישי בהתאם להרכב המערכת, הציונים.אגב, זה גם ענין למו"מ עם הגורמים במחלקה.

לפחות שלוש שנים

היקפו של החומר החופף, במדעי המחשב פיסיקה, לעומת הנדסת חשמל, אינו עולה על שנה אחת מבין הארבע. יתכן שתוכל ללמוד יותר קורסים בסמסטר, אך מבחינת ההיקף ישאר לך חומר של 3 שנים.

עד כדי כך הרבה??

לפי הקטלוג של אונ' ת"א לדוגמה, כתוב בפירוש שגם בן אדם שסיים תואר במדעים מדוייקים באונ' יכול להמשיך לתואר שני בהנדסה, עם לפחות 4 קורסי השלמה. לא נראה לי שהלפחות הזה עד כדי כך גמיש (למרות שגם 4 קורסי השלמה נראה לי תמוה).

סליחה, טעות שלי

בקריאה ראשונה, חשבתי שאתה מדבר על תואר ראשון בהנדסה. לגבי תואר שני, הדבר גמיש ותלוי בדרישות הספציפיות של המחלקה אליה אתה תרצה לעבור (אם תרצה). יחד עם זאת, תואר שני בהנדסה לאחר תואר ראשון במדמ"ח פיסיקה, עדיין אינו משנה את אפיקי התעסוקה הפוטנציאליים באופן דרמטי. בכל מקרה, נראה לי כי לאחר שנתיים במסלול השאפתני בו בחרת תדע מספיק על המקצוע מצד אחד ומצד שני תוכל כנראה לעבור לתואר ראשון באחד ממסלולי ההנדסה ללא השקעה נוספת גבוהה מדי.

תודה ../images/Emo13.gif

קודם כל, לא יצא לי להודות לך גם על ההודעה הקודמת.. :) ולמה אתה אומר שהוא לא משנה את אפיקי התעסוקה הפוטנציאליים? מחשבים = תכנות, אחרי הכל, וזה רחוק ממה שעושה מהנדס בדרך כלל. ונכון, כנראה אני סתם לחוץ כרגע, ועוד שנתיים אני אדע יותר טוב. רק רציתי לדעת אם אכן יש לי אפשרות נורמלית לשנות קריירה, אם ימאס לי מהתכנות. והאמת, לפי איך שזה נשמע, נראה לי יותר טוב לעשות תואר ראשון במחשבים/פיזיקה, ורק אחר כך להמשיך ישר לתואר שני בהנדסה, ולא לעבור באמצע. אבל אולי אני טועה..

אפיקי תעסוקה

עלייך להביא בחשבון כי תואר שני בהנדסה (נאמר הנדסת חשמל) אינו תואר מהנדס ועיקר הלימודים הם נושאי מחקר מתקדמים יחסית. במצב כזה, אתה נשאר עם הילה של תואר שני ועם ידע של מדמ"ח + נושאי מחקר שבדרך כלל אינם רלוונטיים לתעסוקה. בהצלחה בלימודים.

למה לא תואר מהנדס?

בן אדם עם תואר שני בהנדסה לא נחשב מהנדס? ובכל מקרה כמעט כל תואר באוניברסיטה לא רלוונטי לתעסוקה, אלא אם אתה מתכוון לתנאי קבלה לעבודה. אני מכיר כמה מהנדסים שכבר שכחו מה שהם למדו בגלל שלא מתעסקים עם הדברים האלה. בכל אופן, המטרה הסופית שלי היא כן להגיע לפיתוח..

למעלה