יצא לי לתהות, יצא לי לראות ויצא לי להסביר
אני מנסה שתלמידים שלי יבינו מה קורה, ולא, כמו שאמר האף האלט, ירכבו כמו תוכי.
הרבה פעמים תנועה או מילה שלי תגרום לסוס לעשות משהו. אבל מתוך מודעות עצמית, ומתוך רצון שתלמיד יבין למה זה קרה - אני אסביר לתלמיד שהסוס עשה את זה בגללי.
ואני יכולה בהחלט לראות סוס עם תלמיד שעד שאני לא מראה נוכחות, הסוס לא "לגמרי" עובד.
לפעמים זה לרעתי לפעמים זה דווקא להיפך.
אם אתה שם את הדברים לפי סדר, וכמו שכבר נאמר פה במקומות שונים בשרשור - תנועת אגן מתאימה יותר חשובה לפעמים מבקשה של יד או רגל.
אני אעשה עם תלמיד הרבה תרגילים עד שאסמוך עליו בבקשה עם הרגל, ועוד יותר בבקשה עם היד.
אצלי תלמיד יכול לבלות כעשרה שיעורים על הלונג' (שזה ממש מעט יחסית), ואז לעבור לראונדפן (שזה כמו לונג' אבל הם חושבים שהם עושים יותר ולבד, כי הם בלי חבל), לפני שאני אתן מושכה. בזמן הזה יהיו גם תרגולים של הסימנים עם הרגל, והרבה תרגילים של יציבה.
תמיד יהיו תלמידים או סוסים שיצטרכו את הנוכחות שלי יותר. אבל, ולדוגמא הילדונת מהתמונה שלמעלה... אני בכיף יכולה לתת לה לעשות קצת חימום כשאני עומדת מעבר לגדר, ומעדכנת (או יותר נכון, מציפה במחמאות) את האמא. לעומת זאת יש כאלה שיותר גדולים וחזקים ומתקדמים, אבל אם אני לא אהיה במגרש, כמו שאמרת, זה יהיה פחות אפקטיבי.
אגב,כרגע קראתי שוב את ההודעה, ושאלת לגבי זה שאם אני במגרש זה גורם לסוס לכבד את ההנחיות של הרוכב.
אז לפחות בהתחלה, כן .
אחר כך יש את מה שאני קוראת "טכס העברת המושכות" סו טו ספיק...
ויכולים להיות כמה שיעורים קשים בו תלמיד יצטרך לתקן לבדו את הסוס ולחדד אותו כדי שההקשבה לא תהיה אלי.