מעבר להולנד

דנהדנה14

New member
מעבר להולנד

1. האם אני כבעלת דרכון הולנדי צריכה לעבור מבחן שפה לשם עבודה.
2. מהי ההכנסה הממוצעת בהולנד

חנהר

New member
שלום דנה וברוכה הבאה לפורום

באיזה תחום את מחפשת עבודה? מה המקצוע שלך?

Free Smile

New member
כבעלי דרכון הולנדי

אין שום מבחן (לטוב ולרע) כי את הולנדית (פורמאלית).
כשבאתי לכאן עם דרכון שהוצא בשגרירות תל אביב נרשמתי בGemeente ואחרי כמה זמן (מניח שלכל עירייה יש את הזמנים שלה ובעיירה של Diemen לקח להם 3 שבועות) קיבלתי BSN
מה שפעם היה קרוי Sofi
שזה בעצם המספר זהות.
היה ואת כבר דוברת השפה וניסית להתקבל לעבודה או אוניברסיטה לא נראה לי הגיוני שיבקשו הוכחה שעברת מבחן שפה של בעלי דרכון זר.

דנהדנה14

New member
סליחה על השאלות הרבות (חששות רבות). תודה מראש

1. האם אני יכולה להסתדר עם 15,000 ש"ח בהולנד (לא כולל דיור)? זהו הסכום שאני יכולה לחיות בלי עבודה.
2. איך איזור amersfoort נחשב? יקר, טוב - או ההפך.
3. הבנתי שמי שמקבל דרכון בשגרירות ישראל לא צריך לעשות מבחן שפה. נכון? אני צריכה ללכת לעיריה ולבקש מספר תושב וזהו.
4. מישהו יכול לספר לי איך החיים ב friesland? כמה שעות נסיעה לאמסטרדם, מהי העיר המרכזית, רמת בתי"ס, תעסוקה וכו.. חסרונות

חנהר

New member
החיים בפריסלנד קרירים ופולניים

תלוי על איזו משפחה את נופלת, אם תלמדי פריסית נראה לי שתמצאי חן בעיניהם למרות שייקח זמן, הם צריכים קודם להכיר אותך. בא נאמר שפרובינציה פתוחת ידיים וחברותית הם לא, לפחות זה מה ששמעתי.
חמי ז"ל היה אומר: het kan vriezen het kan dooien maar liever een dooie fries.
יש לי יעקב אחד בעבודה הוא מגיע מפריסלנד, הוא מאוד אבל מאוד קריר, ציני והאמת שלפעמים זה מצחיק אותי ולפעמים אני מרגישה כאילו עשיתי משהו רע.

Etnozam

New member
נראה לי שהסמפטומים האלה יותר קשורים

לתחום ההייטק מאשר לפריסלאנד

חנהר

New member
הממ, אולי

אבל כולם בעבודה אומרים: ״עזבי אותי מיעקב, הוא פריסי״.

Row123

New member
חלק מבוקיותם

זה שהם לא יספרו לך איזה לוקש... מצד שני הם ממש לא ישירים .... קשה להסביר.. הם כאלה מן קצת צנוניים - אבל שוב זה אלה שאני פגשתי בשנה וחצי כמעט שלי פה

דנהדנה14

New member
יודעים ש

בזמן השואה הם היו היחידים שלא הלשינו על היהודים? מכירה אנשים שבאו משם וכל הכפר ידעו שהם יהודים, ולא הלשינו.

Nieuwlande

הכפר נמצא במחוז דרנת'ה (קרוב לפריסלנד) ובמהלך המלחמה כל תושב כמעט החביא בביתו יהודים.

בסוף המלחמה כל תושבי הכפר הוכרו כחסידי אומות העולם. בהחלט דוגמא יפה לעמידה מוסרית מול אימה גדולה ביותר.

ידוע :)

אבל זה הכפר הכי מפורסם בהולנד מבחינת הצלת יהודים בשואה.

אם ישנם כפרים אחרים, אשמח להרחיב את הידע

חנהר

New member
כן כן, רק רציתי להדגיש יחד עם ההודעה שלך

שזה עדיין לי פריסלנד

למעלה