מעבר להולנד

Taltaltmak

New member
מעבר להולנד

הי, בעלי קבל הצעת עבודה בהולנד אנחנו משפחה עם שתי ילדות בגיל ארבע וחצי ושש וחצי שאינן דוברות אנגלית בכלל. אנחנו אפילו לא יודעים מאיפה להתחיל אשמח אם משהו מוכן לתת לנו טיפים מקום העבודה קרוב לאוטרכט. האם מומלץ לרשום את הבנות לבית ספר פרטי עם דגש על האנגלית? או בית ספר הולנדים? בקיצור כל מה שתוכלו לעזור לי אני אודה ואשמח....

זה לא קל וקצת מבלבל

אבל הגעת אל מקום עם לא מעט מידע - אז את בכיוון הנכון :)

ראשית, אם מקום העבודה קרוב לאוטרכט, אני מניח שאתם הולכים לגור באוטרכט עצמה או שעוד לא החלטתם על כך ?

מקום המגורים ישפיע כמובן על בית הספר ושאר הפעילויות שלכם.

החדשות הטובות הן שבגילאים המדוברים, לוקח בממוצע לילדים בין 3 ל-6 חודשים לספוג וליישם עקרונות בסיסיים של השפה המקומית (במקרה שלנו - הולנדית, אולם אם תחליטו ללכת על בית ספר בינלאומי, אז אנגלית).

שלכם,
עמית

Taltaltmak

New member
עוד שאלה

תודה עמית על התשובה המהירה .אנחנו מגיעים לשנה כרגע והשאלה היא האם כדאי לשלו את הילדים לבית ספר בינלאומי שם ילמדו באנגלית או בבית ספר מקומי בו ילמדו הולנדית?אני ובעלי לא דוברים הולנדית ככה שלא נוכל לעזור להם בכלל. האם אתה מכיר משפחה שגרה באיזור אוטרכט ותוכל לקשר בנינו?תודה

smaak

New member
אם מדובר בשנה בלבד

ואין טעם להארכה, אני הייתי שולחת אותן לבית ספר באנגלית. גיגול קצר העלה את הלינק הזה, מה שצריך לבדוק זה העלות, והיא לא תהיה זולה. בבתי ספר מהסוג הזה שכר הלימוד גבוה מאוד, ולכן כדאי לבדוק האם מקום העבודה מוכן לממן חלק מזה.
http://www.isutrecht.nl/

למעלה