מעבר להולנד

tuti76

New member
מעבר להולנד

שלום, שמי תותי, בת 35. בשנה וחצי האחרונות אני בקשר עם גבר הולנדי הגר בדרום הולנד, בכפר קטן חצי שעה ממאסטריכט. לאחר ביקורים כל מספר חודשים, החלטנו שעל מנת לבדוק את הקשר עלינו לגור ולהיות יחד יותר ממספר שבועות כל פעם. במקצועי אני מורה של יסודי, כיתות א', וחשבתי על האפשרות לקחת שנת חל"ת ולנסוע אליו לשנה. השאלות שלי הן: מה הפרוצדורה ? האם אני יכולה לעבוד שם ? ואיך בכלל מוצאים שם עבודה ? האם ידוע למישהו על ישראלים, על יהודים באיזור ? אשמח לכל פיסת מידע, כי זה הזמן להגיע להחלטות.. תודה

חנהר

New member
מהי מטרתך בהולנד

לבדוק את את הקשר או להסתובב עם ישראלים ויהודים?

tuti76

New member
המטרה

המטרה שלי היא כמובן לבדוק את הקשר, לחיות בזוגיות למשך תקופה ממושכת. להסתובב עם ישראלים ? זו לא היתה כוונת השאלה, הכוונה היתה שהיות ואני עוזבת הכל מאחורי ובאה למקום חדש, רציתי להתעניין האם באיזור יש ישראלים... שני הדברים לא סותרים האחד את השני, הם הולכים יחד.

חנהר

New member
להלן הפרוצדורה

1. אשרת כניסה - הקריטריונים לקבלת האשרה תוכלי למצוא באתר שציינתי. המתנה לאשרה 3 חודשים והיא מחוץ להולנד, משמע הדרכון שלך לא יכול לדרוך תחת החותמת בגבולות הולנד. להלן הקריטריונים: 1.1 לימוד שפה, קורס או ספר עם דיסק. אני למדתי עם ספר ודיבק לבד ניגשתי לבחינה בשגרירות ישראל ועברתי בהצלחה. 1.2 בן זוגך צריך להשתכר מעל סכום מסויים, וחסכונות בחשבון הבנק שלו גם הם צריכים להיות מעל סכום מסויים. 1.3 מעמדך לא מעניין את הולנד בשלב הזה אלא רק מעמדו של בן זוגך, האם הוא יוכל לתמוך בך כלכלית בזמן שהותך בהולנד. ההולנדים משערים מראש שקשה למצוא עבודה בהולנד לכן הם מחמירים. 2. אשרת שהיה - לאחר שתקבלי את אשרת הכניסה להולנד את ניגשת לעירייה המקומית ומבקשת "סופי נאמבר" בזמן הזה את קובעת פגישה עם ה-IND על מנת לבקש אשרת שהיה, התהליך דיי מהיר בשלב הזה. בנוגע למיקום אילו את עובדת, יהיה לי מאוד מעניין לשמוע על החוויות שלך. בהצלחה.

tuti76

New member
תודה על התשובה המפורטת והברורה ../images/Emo13.gif

ושאלה: אם לבן זוגי אין משכורת קבועה, האם זה יהיה מכשול ?

ayala26

New member
כן

אם אין לו תלושי שכר או שהוא בעל עסק משלו אז הוא לא יכול להציג כמה הוא משתכר בכל מקרה,את כל התהליך בשביל שנה זה פשוט לא שווה,לא את זמן ההמתנה ולא את הכסף שזה עולה. פשוט תתחילו עם 3 חודשים שמקנה לך ויזת תייר ואם טוב אז תשקלו את ההמשך.

Fair game

New member
אני מסכים עם איילה

סעי ל3 חודשים תכירי אותו ואת המקום ואחכ תחליטי אם לעבור לצמיתות

sun day

New member
אחרי שתחליטו איפה אתם גרים

ומה מהות הקשר,עם נישואים או בלי אז תדאגי לניירת המסודרת עכשיו סעי תצאי אחרי שלושה חודשים לבלגיה ותחזרי. ותני לבחור לדאוג לך בתיווך בין הרשויות ואת.זה גם יצביע על הכוונות האמיתיות שלו. שתהייה נסיעה טובה ומאושרת.

een ogenblik

New member
שאלת תם

במה תעזור יציאה מהולנד לבלגיה, כאשר אין מעבר גבול בין הולנד בלגיה, וגם זו כמו זו שייכות לשנגן, בה מותר לישראלים לשהות שלושה חודשים בחצי שנה.

חנהר

New member
נראה לי

שטיסה לבלגיה זולה יותר וקורבה יותר לכפר הקטן שליד מאסטריכט. האם זו היתה כוונתך?

een ogenblik

New member
לא

התכוונתי להמלצה "עכשיו סעי תצאי אחרי שלושה חודשים לבלגיה ותחזרי." מה יציאה לבלגיה אחרי שלושה חודשים נותנת?

een ogenblik

New member
רק אם

היא לא תחזור משם להולנד עד תום חצי השנה ממנה ניצלה שלושה חודשי שהייה בשנגן.

numkimhi

New member
טעות בהנחה שלך לגבי בלגיה....

לא מזמן נכנסו חוקים מאוד ברורים שאם אדם שהה בכל מדינה באירופה יותר מהזמן המותר גם בלגיה לא יעזור. גם אם היא תצא משדה התעופה של בלגיה עדיין יוכלו לעשות לה בעיות ביציאה ....וזה הסבירו לי בפירוט בשדה התעופה בהולנד כשיצאתי לכיוון הארץ כי שהיתי טיפה יותר (3 חודשים ) יותר מהמותר והיה לי בעיות בגלל זה (למזלי אני עכשיו כאן כי יש לי ויזה) , אבל זה לא משנה מאיזה מדינה היא תצא יעשו לה בעיות.... אז בלגיה לא עוזרת....

אספרסו2

New member
זה הזמן

לנפץ מיתוסים שאין להם אחיזה במציאות. ועוד הרבה בועות שנופחו בוורוד בוהק עתידות להתפוצץ ולפוג במשב טחנות הרוח.

חנהר

New member
אם אתה רוצה לדייק אז..אני יחידה

אבל כמו בהולנדית יש שתי צורות לפנות ליחיד/ה, הצורה המנומסת - U והצורה הרגילה - Je. מה שתבחר. מבחינתי שתי הצורות בסדר.

למעלה