מעבר להולנד

yoni112233

New member
מעבר להולנד

שלום , אני בעל אזרחות הולנדית ואני מתכנן לעבור עם זוגתי ובני הקטן להולנד בעוד מספר חודשים והייתי שמח לקצת הסברים מכוון שהשגרירות כאן לא כ"כ "אפקטיבית " .. אילו אישורים אני צריך להוציא ? מהם עלויות המחייה ? מהם ממוצע שכר הדירה ברוטרדם או בפרברי אמסטרדם ? האם ישנם מילגות לעולים באוניברסטאות השונות ? מה השכר מינימום ? איזשהו סדר של דברים שצריך לבדוק ולסדר לפני הנסיעה ... ביטוח רפואי ? אישורי עבודה לזוגתי ? כמה עולה גן לילד בממוצע ? מאיזה גיל ? .. כל מי שיכול לעזור אני אשמח .. תודה ..

בהנחה שאשתך בעלת אזרחות ישראלית בלבד

עליכם לפנות לשגרירות - אשתך צריכה לעבור מבחן בהולנדית כדי לקבל ויזה, התהליך יכול לקחת מספר חודשים כך שכדאי להתחיל כמה שיותר מהר. ללא הליך זה לא יתנו לה ויזה בהולנד ויאלצו אתכם לחזור חזרה לישראל (מנסיון של מספר משפחות שאני מכירה שניסו לעקוף את העניין ללא הצלחה ). יש צורך גם בתרגום נוטריוני של תעודת הנישואין וכמה דברים נוספים- אבל בשגרירות יוכלו לתת לכם מידע מדוייק יותר. לגביי שאר השאלות- לא על כולן אני יכולה לענות וגם מה שכן אני מסייגת- כי מדובר על נסיוני בלבד. עלויות מחיה שלנו (משפחה עם 2 ילדים, כלבה, 2 מכוניות ) נעות בין 3500-4000 אירו בחודש כולל הכל. שכר דירה באמסטלפיין לקוטג' טורי נע סביב 2000 אירו בחודש, אין לי מושג לגביי רוטרדאם- אני רק יודעת ששם יותר זול. חינוך לילדים מתחיל כאן בגיל 4, לפני כן המערכת בעייתית- יש מחסור במקומות וגם מה שיש מאוד יקר- כך שצריך לשריין מקום זמן רב מראש. חברה מצאה לא מזמן גן באמסטרדם שעולה לה 60 אירו ליום (כן, זה לפי ימים...), אחרת משלמת באזור שונה של העיר 75 ליום.

אספרסו2

New member
מוסיף להיידי

למקומות זולים ברוטרדאם לא הייתי מייעץ לך להתקרב. אני שילמתי לשכירות- דירה בת 3 חדרים,מרוהטת ברוטרדאם 1150 אוירו בחודש.

למעלה