מעבר להולנד

Kewen

New member
מעבר להולנד

שלום, עברתי על רשימת האתרים וטאגליינס וראיתי המון אתרים, ובכל רציתי לקבל כיוון ממישהו עם נסיון גרתי בהולנד ב10 שנים הראשונים של חיי, היום אני בת 23 בעלת אזרחות הולנדית, וחושבת ברצינות רבה על לעבור לכמה שנים להולנד, לעבוד ואולי ללמוד. סליחה על השאלה הכללית, אבל מאיפה מתחילים?:) איפה אני יכולה לקרוא מה הזכויות שלי בהולנד מבחינת מגורים ולמידה, איזה עזרה יש שם לתלמידים? יש בטאגליינס אתרים לחיפוש עבודה בהולנד אבל הכל בהולנדית וההולנדית שלי ממש חלשה. איפה אפשר ללמוד הולנדית בהולנד? ההורים שלי סיפרו לי שכשהם עברו להולנד הלימודי הולנדית היו ממומנים ע"י הממשלה. יש עוד מלא שאלות שאני אפילו לא יודעת לשאול, אבל אני מאוד רצינית פשוט קצת clueless, אם תוכלו לכוון אותי אפילו לנקודת התחלה אני אעריך את זה מאוד! תודה, קרן.

jefrat

New member
לימודי הולנדית

לימודי הולנדית לא ניתנים למי שהם הולנדים... יש ציפיה שמי שהולנדי יודע את השפה. את הולנדית בגלל ההורים שלך ובזכות זה את יכולה לגור, לעבוד, ללמוד וכו בהולנד. לימודי הולנדית אפשריים בכל אוניברסיטה ומוסדות לימוד אחרים. חיפוש בגוגל אחרי nederlands course יניב הרבה תוצאות. דוגמא מוצלחת אפשר למצוא באוניברסיטת אמסטרדם: http://www.hum.uva.nl/intt/home.cfm מעבר לכך, משרות שלא דורשות הולנדית מפורסמות בדר"כ באנגלית בכל הלוחות שצורפו כאן. צריך סבלנות ולכוות שמשרה מתאימה שבה הולנדית לא חובה, תצוץ, זה ממש ממש לא קל. אמסטרדם היא העיר עם הכי הרבה לאומים בעולם. כולם מדברים אנגלית ועבודות בברים, חנויות וכו לא דורשות תמיד הולנדית. אבל את העבודות האלה לא יפרסמו בלוחות. יכול להיות שנקודת ההתחלה היא פשוט להגיע ולהתחיל לשחות. עדיף לעשות את זה לא לפני אפריל - החורף הוא לא זמן טוב להתחיל בהתנסויות חדשות כאן. עוד מקום לפרסם את עצמך כבעלת אזרחות שמחפשת עבודה בלי הולנדית: www.sababa.nl - ישראלים יש בכל מקום

למעלה