מעבר להולנד/בלגיה

Europe dreamer

New member
מעבר להולנד/בלגיה

היי חברה! אני מתחתנת בהולנד בקרוב עם בעלי לעתיד שהוא הולנדי. אין לי אזרחות אירופאית או משהו, אבל יש לי אורוגוואית, אם זה מעניין מישהו... חחח השאלה שלי היא: יש משהו שאני צריכה לסדר בארץ לפני שאני עוזבת? אנחנו הולכים לגור כמה זמן בבלגיה ואז נעבור להולנד. אשמח לקבל המלצות :) תודה!

een ogenblik

New member
תמיד יש מה לסדר

אבל כדי לעזור באמת כדאי לשאול שאלות יותר ממוקדות. אני מניחה שאתם עוברים לאזור הפלמי בבלגיה. מכיוון שכאישתו של אזרח מדינת איחוד תצטרכי להרשם בחמנטה, אולי כדאי שאישך לעתיד (כמי שיודע את השפה מביניכם) יברר בחמנטה בו אתם מתעתדים להתגורר מה את צריכה להביא. תשובות יכולות להשתנות מפרובינציה לפרובינציה, ואולי גם מחמנטה לחמנטה. כאזרחית ישראל (אני מניחה שיש לך גם אזרחות ישראלית) את יכולה לשהות שלושה חודשים לפני שענייניך מסודרים, ואם תצטרכי מסמכים מישראל תוכלי לקבל את רובם מהשגרירות הישראלית בבריסל במהירות מספקת.

Europe dreamer

New member
תודה אבל :)

השאלה שלי הייתה אחרת :) אני יודעת את כל הדברים האלה, אני רק רוצה לדעת אם אני צריכה לעשות איזה שהם סידורים בשביל ישראל בגלל שאני עוזבת :) אני מקווה שעכשיו יותר ברור :))

een ogenblik

New member
אמממ, לא, לא ממש.

תמיד יש סידורים לסדר, אבל את זו שצריכה לדעת מה עשית ומה נשאר לך לעשות לפני נסיעה, לנו אין מושג מה את עוד צריכה לעשות. שאלות ממוקדות יעזרו לנו לענות לך.

Europe dreamer

New member
התכוונתי לדברים כמו...

ביטוח לאומי, בנקים, משהו, אין לי מושג. משהו שצריך למחוק את עצמי ממנו כדי שלא יהיו בעיות וכו' :))

een ogenblik

New member
לכל אחד יש חיים משלו, ולפיכך סידורים משלו

ואלו שונים מאלו. אין לי מושג על חייך. אין לי מושג על מה חשבת לבד, ועל מה לא חשבת. מה סידרת כבר, ומה עדין לא. יכול להיות שהרשימה הבאה (רשימה כללית מאוד) תעזור לך לחשוב על הדברים הזקוקים לסידור אצלך - אם יש לך תשלומי חובה לדאוג להם כשלא תתגוררי בישראל, כדאי לגשת לבנק ולדאוג לדרך תשלום. על מציאת הדרך הטובה ביותר לך כדאי להתייעץ בבנק. אם יש לך הוראות קבע בבנק למשהו שלא תצטרכי כשתתגוררי בחו"ל, כדאי לבטל אולן. על מציאת הדרך הטובה ביותר לביטולן כדאי לך להתייעץ בבנק. אם את במאגר המילואים של צה"ל, הודעה על חתונה קרובה אולי תעזור לך לצאת משם. אם את בטוחה שאינך מתעתדת לחזור לישראל בשנים הקרובות, אולי כדאי לך לגשת לביטוח לאומי ולמלא טופס ביטול תושבות. אם אינך יודעת מה יהיו תכניותיך בשנים הקרובות בהקשר למחיה בישראל, אולי כדאי לך לא לנקוט בדרך הפעולה לעיל. בכל מקרה, אולי כדאי לסור לסניף ביטוח לאומי הקרוב, ולברר מה זכויותיך וחובותיך במקרה שאת חיה מחוץ לישראל לאורך שנים. אם קיים לך חשבון לשלם בעיריה, במועדון, במה-שלא-יהיה, כדאי לגשת לסגור אותו. אם יש ברשותך מנוי לעיתון, לכבלים, לספריה, לכל-מה-שקיים-מנוי-אליו, אולי כדאי לבטל אותו. אם יש לך דו"חות חנייה שלא שילמת, אולי כדאי לשלם מראש.

bulllli

New member
מה שאני עשיתי

הסתובבתי עם פנקס וכל הזמן נזכרתי בעוד משהו שצריך ורשמתי מיד. אין כמו התענוג לעשות וי על כל משימה שבוצעה. הדבר היחיד שבאמת חשוב כדי לחסוך אי נעימויות הוא הסדר עם ביטוח לאומי. וחשוב גם לתת למישהו שאת סומכת עליו אישור לגישה לחשבון בנק, ייפוי כח לביטוח לאומי/דואר וכו'.

אלוניס

New member
לא נחוץ ייפוי כוח

כי נדיר שיהיה בו צורך ואפשר לסדר אותו גם מחו"ל. כל בנק כיום מאפשר המון פעולות דרך האינטרנט והטלפון כל עוד מסדירים את זה בסניף לפני היציאה מהארץ. מה שמומלץ:
שיהיה פנקס צ'קים ישראלי למקרה שצריך לשלוח תשלום למשהו ואז דואר מהיר ורשום פותר את הבעיה בלי להטריח בני משפחה.
לסדר הוראת קבע לביטוח הלאומי שמטפל גם בתשלום הבסיסי לקופת חולים. ביטוחים משלימים למיניהם שווה לשקול לבטל אם השהייה בחו"ל תהיה על בטוח יותר מ-5 שנים רצופות. מניסיון אישי ביטוח לאומי עושים פרצוף כשמיד מבקשים טופס ביטול תושבות(לי פשוט לא נתנו את הטופס) בכל מקרה מומלץ לחכות שנתיים ולראות לאן נושבת הרוח בכל הקשור למעבר לחו"ל.
קרוב משפחה או חבר טוב שיש לו כתובת מגורים קבועה (לא מישהו שגר בשכירות) שיסכים לקבל אליו כל דואר ולטפל למשל בחבילות שמגיעות וכו' - מומלץ להשאיר אצל האדם סכום כסף כדי שמדי כמה חודשים ישלח אליך דברים חשובים.

Europe dreamer

New member
תודה רבה :)

תודה לכולגם. אני לא ממש מבינה בדברים של ביטוח לאומי אבל אני מאמינה שאני אסתדר :) אני כרגע גרה עם ההורים שלי אז כל עיניין הדואר לא בעיה, וגם הבנק לא בעיה כי אמא שלי יכולה לעשות מה שהיא רוצה עם החשבון שלי גם כן :) אז כנראה שאין לי יותר מדי סידורים.. המון תודה לך ולכל השאר!

למעלה