מעבר להובי

ronen1709

New member
מעבר להובי

אפשר לחיות מעריכת וידאו ?
מבלי לעסוק בעריכת חתונות

star sky

New member
מיי סנטימנטל טו סנטס

כמו בכל דבר כישורים (ולא רק מקצועיים) לא יזיק גם קשרים ולא מעט מזל.

אז המכסחת יכולה לכסח איצטדיונים..

ronen1709

New member
עזוב קשרים בבקשה

יש עבודה בזה כעצמאי ?
מה הבסיס לשכר לשעה ?

star sky

New member
23 ש"ח זה מספיק בשביל לכסח איצטדיונים ?

תן דפיקות על הדלתות של בתי הפוסט והאולפנים , אחרי שבוע תהיה לך תשובה פחות או יותר כפרילנסר או כשכיר .

מקסימום חטפת שוק (טריקת דלת) אז חפש מקצוע אחר , או שתבלע ובכל זאת תקח ויהי מה את הטו סנטס.

ronen1709

New member
צרכניים פרטיים יש בזה ?

מקצוע אחר ?
עדיין לא למדתי עריכת וידאו
אני שואל אם אפשר וכדאי

star sky

New member
אירועים..אבל אתה בעניין של האצטדיונים

מצטער אבל לא תקבל תשובה ממני ,מה כדאי לך ומה אפשר, אבל אם אתה בקטע חזק של אקונומי פקטור (וזה לדעתי מה שאתה מחפש)אז בוא נאמר בגדול שזה לא להיט ועוד יותר למי שמתחיל.

אם אתה בקטע שאתה מטורף על זה ויש לך את האקס פקטור (כמו שמכנים את זה היום:) )שזה מה שבדיוק צריך בתחומי היצירה למיניהם, גם כשאתה בקושי רואה שקל מזה...בדר"כ האנשים שמגיעים לתחום באים מהקטע הזה פחות או יותר..
והנה שוב חזרנו לטו סנטס שלי :)

ronen1709

New member
מאבק מתמיד או אחר

זה לחם חוקינו
אבל ידע נוסף מאפשר להגדיל את הסיכוי

יש לשאלתך רק תשובה אחת שמצלצלת יופי באנגלית:

It's not what you know - but who you know!!!

ובזה מסתכם כל העניין.....

IdoShkedi

New member
אתה מתכוון לידע בתחום הווידאו?

ידע נוסף יכול לעזור בשני אופנים: אם אתה יודע כמה תחומים טכניים (צילום, עריכה, תאורה, סאונד), ואם אתה מספק שירותים לכמה שווקים שונים (סרטי תדמית, חתונות, סרטונים לבר מצווה, מופעי מחול). ככה יש לך יותר לקוחות פוטנציאליים.

אבל מבחינת ידע והתעמקות בכל דיסיפלינה, אני ממש לא מרגיש שזה עוזר להתפרנס בתחום. הכי חשוב לדעת לקדם את עצמך בתור עסק, כלומר להידחף ולדחוף, ולהסכים לעבוד במחירי עבדות. אלה החסמים העיקריים שלי במציאת פרוייקטים, בכל אופן.

IdoShkedi

New member
50 שקל לשעה לעצמאי זה מעט כסף

מחשב עריכה עולה אלפי שקלים. ציוד צילום עולה בין אלפי לעשרות אלפי שקלים, ולחילופין - השכרת ציוד בסיסי עולה מאות שקלים ליום.
כדי להגיע להפקות אתה צריך רכב (וביטוח, ודלק). בנוסף, בתור עצמאי אתה צריך להשקיע שעות על גבי שעות בשיווק עצמי וחיפוש עבודות, דבר שעשוי לעלות כסף (אתר אינטרנט, כרטיסי ביקור, הרשמה לאינדקסים, הרשמה ללוח דרושים שגובה ממך כסף וכו'). אני עוד לא מדבר על האנרגיה שכל זה מצריך.

אז עד שאתה משיג פרוייקט, לוקח מצלמה ונכנס לרכב כדי לנסוע להפקה, אתה כבר ב"הפסד". אם עבדת באותו יום 10 שעות והרווחת רק 500 שקל - תקזז מזה את מה שהוצאת קודם ותישאר עם אולי 350 שקל.

אם אתה עוסק מורשה או עובד במסגרת חברה בע"מ, אתה משלם 18% מע"מ למדינה, ונשאר עם 300 ש"ח הכנסה ברוטו ליום. בסוף החודש אתה משלם על עצמך ביטוח בריאות וביטוח לאומי, ומשלם עוד קצת למי שמנהל לך את החשבונות (אלא אם אתה עוסק פטור שמנהל לעצמו לבד את החשבונות). אחרי כל הקיזוזים האלה אתה מגיע בערך לשכר מינימום שעתי.
בשביל זה היית צריך להשקיע אנרגיה בשיווק, חיפוש עבודות, פניה ללקוחות, משא ומתן, טלפונים וכו'. עכשיו תחזור על כל התהליך גם מחר, ומחרתיים, ואחרי מחרתיים, וסביר להניח שעדיין לא יהיו לך עבודות לכל יום בחודש, ובסוף תסגור את החודש עם פחות משכר מינימום.

אז כן, כשעצמאי מרוויח 50 שקל לשעה זה סוג של עבדות.

ronen1709

New member
זו העבודה בפועל צילום ועריכה ?

חשבתי שעריכת וידאו מתבססת על עבודה משרדית של עריכה של חמר צילום של אחרים
באשר לחישובים אני עצמאי עוסק מורשה ומסכים בגדול עם החשבון שאתה מציג .

IdoShkedi

New member
לא אמרת על איזו התמחות אתה מדבר

בהודעה הקודמת התייחסתי בעיקר לצילום, שמצריך ציוד יקר והסתובבות בכל הארץ.

בשביל לערוך וידאו דרושה השקעה ראשונית נמוכה יותר, וההוצאות השוטפות נמוכות יותר: רכישת דיסקים ומארזים, הדפסת עטיפות גראפיות, פגישות עם לקוחות וכו'. לא זניח, אבל לא נורא.
מצד שני, הרבה יותר קשה להשיג מספיק עבודה כדי לסגור את החודש בתור עצמאי שמתעסק רק בעריכה, על אחת כמה וכמה אם אתה לא בעניין של חתונות וסרטי בר מצווה. בשביל להשיג באופן שוטף עבודות עריכה רציניות תצטרך לצבור מוניטין מכובד מאוד וקשרים טובים, וכרגיל בתחום הוידאו, אתה תתחרה מול הרבה מאוד אנשי מקצוע אחרים.

joramf1

New member
וכל האמור עבודה משרדית ועריכת וידיאו .......

זה שאתה שכיר והבוס שלך עושה את הכל

בית הפקה רציני כאשר הוא סוגר עסקה רצינית של עשרת אלפי שקלים
זה משא ומתן של חודשים ועמידה בתחרות ויכולות מוכחת
אם זכה בסופו של דבר אז יהנה מהפירות
ואם לא ימשיך לפרוייקט הבא שהוא בונה לעצמו במקביל
בתקווה לזכות בו
העיניין שההוצאות השוטפות שמדבר עליהם עידו לא נחות וממשיכות כרגיל
בין אם זכית בעסקה ובין אם לא
ולא דיברנו גם על תקלות שגם הם קורות
ותשאיר עוד 10% לעיקובים בלתי צפויים
עוד הגופים הגדולים אוהבים את השיטה של שוטף + 30-60 וכאלה שגם מגדילים לעשות שוטף+ 90
כי יש כאלה שמסכימים
אתה יודע ! למה כלב מלקק לו את הענבים
תשובה כי הוא יכול / מגיע
אז הם מנסים כי שי כאלה שמסכימים השאלה היא אם יש לך את החוסן הכלכלי להגיד לא ועדיין תוכל לאכול בסוף החודש
ההוצאות שלך חודש בחודשו ללא קשר לעשקה זו או אחרת
ותוצאותיה
חומר למחשבה

joramf1

New member
מבאר מונחים:

מבאר מונחים:
במקום אחד כתבתי אז אם "שי עסקה " או שלא ..... וצריך להיות כתוב יש עסקה
במקום השני כתבתי עשקה שזה יכול להיות עסקה וגם נכון כפי שציין אורי עשקה +שזה עושק
תודה אורי
יורם

joramf1

New member
שאלה מורכבת וחסר פרטים ובכן כדי ל...

השיב לא ציינת את סוג ההיתמחות שלך
מעבר לכך וסוגי ז'אנרדים שאתה רוצה לעבוד
איזה דבר שי לך יחודיות מקוריות וחשיבה יוצרת
בעולם הצפוף הזה אם לא "תבלוט ותזרח למה שיבחרו אותך???!
אני מתפרנס מכך
ניהול הפורום הוא בהתנדבות וחלק שולי מעסוקי
יורם

למעלה