50 שקל לשעה לעצמאי זה מעט כסף
מחשב עריכה עולה אלפי שקלים. ציוד צילום עולה בין אלפי לעשרות אלפי שקלים, ולחילופין - השכרת ציוד בסיסי עולה מאות שקלים ליום.
כדי להגיע להפקות אתה צריך רכב (וביטוח, ודלק). בנוסף, בתור עצמאי אתה צריך להשקיע שעות על גבי שעות בשיווק עצמי וחיפוש עבודות, דבר שעשוי לעלות כסף (אתר אינטרנט, כרטיסי ביקור, הרשמה לאינדקסים, הרשמה ללוח דרושים שגובה ממך כסף וכו'). אני עוד לא מדבר על האנרגיה שכל זה מצריך.
אז עד שאתה משיג פרוייקט, לוקח מצלמה ונכנס לרכב כדי לנסוע להפקה, אתה כבר ב"הפסד". אם עבדת באותו יום 10 שעות והרווחת רק 500 שקל - תקזז מזה את מה שהוצאת קודם ותישאר עם אולי 350 שקל.
אם אתה עוסק מורשה או עובד במסגרת חברה בע"מ, אתה משלם 18% מע"מ למדינה, ונשאר עם 300 ש"ח הכנסה ברוטו ליום. בסוף החודש אתה משלם על עצמך ביטוח בריאות וביטוח לאומי, ומשלם עוד קצת למי שמנהל לך את החשבונות (אלא אם אתה עוסק פטור שמנהל לעצמו לבד את החשבונות). אחרי כל הקיזוזים האלה אתה מגיע בערך לשכר מינימום שעתי.
בשביל זה היית צריך להשקיע אנרגיה בשיווק, חיפוש עבודות, פניה ללקוחות, משא ומתן, טלפונים וכו'. עכשיו תחזור על כל התהליך גם מחר, ומחרתיים, ואחרי מחרתיים, וסביר להניח שעדיין לא יהיו לך עבודות לכל יום בחודש, ובסוף תסגור את החודש עם פחות משכר מינימום.
אז כן, כשעצמאי מרוויח 50 שקל לשעה זה סוג של עבדות.