מעבר לדנמרק

farali

New member
מעבר לדנמרק

שלום לכולם,
אני אזרחית דנמרק (בת 23 אם זה משנה..) נולדתי בישראל, ביקרתי בדנמרק המון פעמים אך מעולם לא גרתי שם לתקופה של יותר מחודשיים.
אני ובן זוגי (אזרח ישראל בלבד) שקלנו לאחרונה מעבר לדנמרק ל2-4 שנים, כמובן עם אשרת עבודה לשנינו.
מהאתרים לא בדיוק הצלחתי להבין מה הפרוצדורה.
אז - מישהו יודע מה הפרוצדורה? איך עושים את זה? עם מי מדברים?
האם בכלל יש סיכוי?
אני יודעת שלי אין בעיה להגר לדנמרק, השאלה היא איך אני עושה את זה עם בן זוג ללא דרכון אירופאי? והאם אחרי החתונה זה יהיה אפשרי?
תודה לכל העונים וגם לאלו שלא !

נטלי.

forglemmigej

New member
velkommen

יש קצת בעיה אם הגיל שלך כאזרחית דנית שלא חיה בדנמרק עד גיל 22 ,את מאבדת את האזרחות , מה שקובע זו התושבות ולא האזרחות, הפרטים כאן [URL]http://www.justitsministeriet.dk/arbejdsomr%C3%A5der/statsborgerskab/danske-statsborgere/bevarelse-af-dansk-statsborgerskab[/URL]אם את לא יודעת דנית תתרגמי עם תרגוגל , נדמה לי שיש איזו אפשרות להשיב את האזרחות אם חיים במדינה שנה ,לומדים את השפה ומראים רצינות של מעבר ,זה אומר גם רישום בקומון וקבלת מספר CPR זה מקביל לתעודת זהות בארץ , באשר להבאת בן זוגך כנתמך שלך הרבה יותר קל לעשות זאת במדינה אחרת של האיחוד כי יש פחות דרישות ,בדנמרק ידרשו לראות מצב כלכלי , מגורים סבירים ועוד כהנה וכהנה העיקר שלא תפלו על השרות הציבורי.
בהצלחה בכל מקרה

farali

New member
תודה על התשובה המהירה

איבדתי את האזרחות בגיל 21 אבל הרווחתי אותה בחזרה אחרי המון מכתבים וטלפונים וביקורים :)
אני יודעת דנית.
השאלה היא אם המצב הכלכלי הוא בסדר ויש מגורים סבירים? אז זה יותר קל?
ומהו השרות הציבורי?
תודה רבה!

forglemmigej

New member
השרות הציבורי

זה בעיקר מדיניות רווחה, הם רוצים שמי שמגיע עם בן או בת זוג שיוכלו לדאוג להם מבחינה כלכלית ולא יבקשו עזרה , האם יש לך את האמצעים הכספיים לחיות כמה שנים עם בן הזוג בלי לבקש עזרה , דבר שני ,בן זוגך לא יקבל כל כך מהר CPR זה יקח כמה חודשים טובים הוא לא יוכל לעבוד עד אז ולא ללכת לאולפן לרכישת שפה האם תוכלו לעמוד בזה? אני מניחה שתרצו לגור בעיר גדולה כמו קופנהגן או אוהוס או אולבור שיש בהן יותר אפשרויות עבודה אבל גם המחיה יותר יקרה, למיטב ידיעתי כדי להחזיר את האזרחות צריך לחיות בדנמרק לפחות שנתיים לרכוש את השפה לעבוד ולגור בכתובת ספציפית האם בתקופה ששהית כאן לא ראית את רמת החיים?

למעלה