מעבר לדירה

מעבר לדירה

אני לא יודעת אם אני יותר צריכה עצה או פשוט מישהו לשתף אותו בלבטים שלי.

אני בת 21, כרגע משרתת בקבע, משתחררת עוד 7 חודשים.
אני גרה בבית בסופ"שים ובמהלך השבוע אני ב"בסיס סגור" כלומר גרה בדירה המושכרת ע"י הצבא עם עוד 8 בנות.

מאוד קשה לי בבית, אני לא מסתדרת עם אמא שלי, אני מוציאה על הבית 2000 שקל חודשי (הכנסות 4300) זה אומר שאני מביאה לאמא שלי שכ"ד 1300 ועוד 800 על חשבונות לא משולמים. בנוסף אני גרה עם הבנות במהלך השבוע ואני מוציאה קרוב ל400 שקל שבועי על אוכל (הצבא לא מספק לנו אוכל ורוב השותפות שלי נצלניות וכבר עייפתי מלהלחם).

אני רוצה לצאת מהבית ולעבוד סופשים, חודש הבא.
מצד אחד, חשבתי על לגור באזור העבודה שלי (אזור העמקים) זה אומר שאעבור לגור שם כל השבוע כלל סופ"ש וגם אעבוד (המרחק של הדירה הצבאית מאיזור הפעילות שלי הוא שעתיים נסיעה וקצת. )
יש לי בנזוג שגר במרכז וזה אומר שכל סופ"ש שני אני אהיה אצלו. זה אומר שרק סופ"ש אחד עבודה זה בלתי אפשרי...(מי יתן לי לעבוד פעם בשבועיים). וכן אהיה ממש בודדה..זה כל יום לבד.
אבל יש לציין שהדיור זול יותר.

מצד שני, חשבתי לשכור דירה במרכז, קרוב לאיזור מגוריו של זוגי(קריית אונו, גבעת שמואל). זה אומר שבסופש"ים אוכל לעבוד ולא אהיה כ"כ בודדה בסופ"שים. אבל זה אומר שאני שוכרת דירה רק לסופ"ש...

יהיה לי קשה בדירה עם שותפים, יש לי אופי "נותן" מידי, ואם אני רואה שמישהו יתקשה אני יודעת שאני אשלם עליו ואקנה לו אוכל, כי זה מה שאני עושה עכשיו בדירה הצבאית, אבל אני מתמוטטת כלכלית, ואני מכלכלת את עצמי ואני רוצה גם לחסוך ללימודים (אני שמה חסכון 1000 בחודש).
בנוסף יש לי גם הרגלי נקיון, שאני באמת לא מסוגלת שיש טינופת, זה נשמע פינוק-אבל זה הורס אותי נפשית.

אני יודעת שבקבע יש סיוע בשכד עד 900 שקל ובנוסף יש פטור מארנונה...

אני ממש מבולבלת ואובדת עיצות. אני פשוט צריכה תמיכה ויעוץ.

SleeplessBeauty

New member
איפה בדיוק?

כי אני חיפשתי במשך חודשים ולא מצאתי מחיר כזה..
אני משלמת הרבה הרבה יותר.

SleeplessBeauty

New member
עד שאני לא אראה מודעה ספציפית

אני כנראה לא אאמין לך

אני גרה בשכירות באזור שנתיים, עברתי שלוש דירות, בכל פעם חיפשתי בנרות דירה בקריית אונו שתהיה בתקציב ולא הצלחתי למצוא. רק עכשיו מצאתי דירה, וגם היא מעבר לגבול העליון של התקציב (2500 ש"ח).

ובקשר לשאר -
לגבי החבר זו אכן דילמה, אבל חשוב לזכור שאם תגורי במרכז תהיה לך נסיעה הרבה יותר ארוכה ממה שיש לך היום (הרבה הרבה הרבה יותר ארוכה). ברמה היומיומית בעיני זה סיוט.
ממילא אסור לך לעבוד, ככה שאם תשכירי דירה בקרבת מקום השירות ותסעי אחת לשבועיים-שלושה לחבר זה נראה לי סבבה. ככה הנסיעה הארוכה תהיה רק פעם ב- ולא כל יום.

אמנם לא קריית אונו

אבל בראשל"צ דווקא ראיתי כמה וכמה מודעות לדירות שזה פחות או יותר טווח המחירים שלהן, וראשון עדיין נחשבת מרכז הארץ. אמנם דירות שהרבה אנשים אולי לא ירצו לגור בהן (קטנות, דירות קרקע או באיזורים פחות אטרקטיביים של העיר) אבל שורה תחתונה אם באמת רוצים ומוכנים להתפשר בהחלט אפשר לגור במרכז גם עם שכר מינימום.

SleeplessBeauty

New member
לא אמרתי שאין

רק לא באיזור הספציפי של קריית אונו וסביבותיה (כולל יהוד, גבעת שמואל ואפילו אור יהודה).
לפעמים יש מציאות, אבל ממש קשה למצוא אותן, ועוד בזמן לפני שמישהו יקדים אותך...

סליחה, התגובה הייתה יותר ל"אחת סתמית"

שטענה שלא ניתן להסתדר באיזור המרכז עם 4,300 ש"ח.

einat162

New member

מסכימה לגמרי, במיוחד אם יוצאים מבית ההורים עם חסכונות של תקופת עבודה, ואם גרים עם בן/בת זוג שמביא עוד משכורת.

shron17

New member
בגבעת שמואל משלמים 3,500 שכ"ד לדירת חדר.

המחירים נובעים מכך,שבאזור יש אוניברסיטה,
הדרישה גדולה וההיצע מועט.

SleeplessBeauty

New member
כמה דברים

קודם כל, האם את מחויבת לגור בדירה הזו או שזו הטבה (כמו דירת אל"ח)?
אני מבינה שאת משרתת באיזור העמקים? או ששם הדירה הצבאית? לא כל כך הבנתי מה איפה.

לעניין המשכורת הצבאית וענייני כספים:
1. התוספת שכ"ד היא אכן קרוב ל-900 ש"ח (משהו כמו 870).
2. ארנונה היא לא חינם, אלא רק לחיילי חובה.
3. אסור לך לעבוד בעבודה פרטית במהלך שירותך בקבע. מדובר על עבירת משמעת שלרוב לא רואים בעין יפה בצבא, ואף שופטים בחומרה.

לאחר שכל זה נאמר, האם לא עדיף לשכור דירה במקום קרוב למקום השירות?
למה חבר שלך לא יכול לבוא אלייך במקום שאת תבואי אליו כל הזמן?

להגיע מאיזור קריית אונו/גבעת שמואל לאזור העמקים זה מאוד לא ריאלי ברמה יומיומית. אני לא יודעת בדיוק איפה את משרתת, ולכן קצת קשה להגיד בדיוק - אבל זו נסיעה מאוד מאוד ארוכה (בין שעתיים וחצי במקרה הטוב לשלוש וחצי במקרה הפחות טוב).
זה לא אפשרי באופן יומיומי בתחבורה ציבורית. תאמיני לי. אני נשברתי אחרי שבועיים.

הדירה בחיפה

ואני משרתת באיזור העמקים-לוקח לי שעתיים וחצי שעות נסיעה גם...ברמה יומיומית.
כעיקרון אני עושה מה שבא לי עם הדירה. אני לא חייבת לגור שם.
חבר שלי יוצא אחת לשבועיים שלוש.

יש עוד משהו שתצטרכי לקחת בחשבון

גם פעם בשבוע בסופ"ש זה לא אטרקטיבי למעסיקים. אני לא יודעת במה תכננת לעבוד, אבל קריית אונו וגבעת שמואל אלו לא ערים שפעילות מאוד בסופי שבוע בלשון המעטה, וגם בת"א הסבירות שתמצאי עבודה רק לסופ"שים היא נמוכה מאוד. בנוסף, נניח שכן תמצאי עבודה כזאת - את תשכרי דירה במרכז בשביל לעבוד בסופ"ש ולהגיע לדירה רק כדי לישון... זה לא ממש משתלם וגם לא הגיוני, כי אם תעבדי במהלך הסופ"ש כמה כבר תספיקי לבלות עם החבר?

לא הבנתי למה שלא תישארי בדירה המושכרת גם בסופ"שים? חיפה נשמעת לי כמו מקום שיותר סימפטי לגור בו מאשר אזור העמקים, גם בהיבט של חבר'ה צעירים ושיש עם מי לבלות.

למעלה