מעבר לדאלאס - שאלות

urirUS

New member
מעבר לדאלאס - שאלות

שלום וברכה לכולם אני כרגע שוקל אפשרות מעבר לטקסס דאלאס במסגרת החברה שבה אני עובד - רילוקיישן. נשוי + ילד בן שנתיים. אשתי אחות במקוע. אשמח אם תשתפו קצת מידע, תענו על שאלות ותפנו למידע מעניין. עצות מתקבלות גם כן בברכה. 1. מה המס שיהיה עלי לשלם בהנחה שהמשכורת השנתית היא 80K$? 90K$? 100K$? 110K$ 2. מה עלויות המחיה מבחינת: שכירות דירה באיזור PLANO (סלון + 2 חדרי שינה), ליסינג רכב משפחתי סביר? 3. מה עלויות הביטוח הרפואי למשפחה? 4. מה עלויות גני הילדים? האם יש גני ילדים ישראלים? 5. מה יוקר המחיה באופן כללי? בגדים, אוכל, מכשירי חשמל וכו'? 6. מה האפשרויות של אשתי לעבור תהליך של אישרור השכלתה כאחות ולמצוא עבודה במקצוע? זה מה שעולה לי בראש בנתיים... אשמח לכל תגובה עניינית, עצות ותשובות. תודה וברכה לכולם, א.

RoyG NJ

New member
תשובות

היי אורי, לגבי המס, צירפתי לינק - אבל יש הרבה גורמים שמשפיעים על הנטו שיכולים לשנות אבל תוכל להתייחס לזה בתור הערכה. לגבי רכב - ליסינג מעט קשה להשיג לאנשים שמגיעים לרילוקשיין אלא אם כן הם משיגים מישהו שיחתום להם ערבות או שהם מוכנים לשים מקדמה מאוד גדולה, הסיבה היא דירוג האשראי שלכם. סביר להניח שתצטרכו לקנות רכב. עלות ביטוח היא לרוב גם כן נכבדת בחצי שנה/שנה הראשונה מאחר שאתם נחשבים נהגים חדשים ללא עבר ביטוחי, עם הזמן הפרמיה תרד. עלויות ביטוח בריאות - בדרך כלל ברוב החברות יש תוכנית לחברה והם מאפשרים לעובדים להצטרף אליה - כמעט בכל המקרים האופציה תהייה הכי זולה והביטוח יהיה טוב יותר מאשר תוכל להשיג באופן פרטי. אם בכל אופן תצטרך ביטוח באופן פרטי עלות היא בין 1200-2000$ לחודש למשפחה - כמובן תלוי בסוג הביטוח. בגדים/אוכל/מוצרי חשמל - תראה זה מאוד תלוי מה אתם קונים/אוכלים/ לובשים .... באופן עקרוני יותר זול מבארץ אבל ... תכנס לאתרים אמריקאים ותוכל להסתכל. לגבי אישתך - על איזה ויזה אתם מגיעים ? קח בחשבון שאם אתם מגיעים על ויזה שתאפשר לה לעבוד התהליך להוציא את האישור לוקח כשלושה חודשים. אישתך תצטרך לעבור השלמה של לימודים ומבחן של ארה"ב ובחלק מהמדינות גם מבחן מדינה. לכבי מציאת עבודה - ממש לא פשוט , אלא אם כן יש לה ניסיון מוכח או התמחות.

urirUS

New member
תודה והמשך...

תודה רבה רועי על כל המידע, הנה מספר הבהרות ושאלות המשך... קצת קשה להתיחס למס כהערכה שכן חוץ מהשכר המוערך אינני יודע מה עוד למלות שם. האם יש מישהו שיכול להעיד מניסיון? כמה בערך נשאר אחרי המיסוי ממשכורת שנתית של $80K - $110K ? האמת שבתהליך שלי יש חברה מקומית שדואגת להזמין את הרכב ליסינג או החדש שיחכה לי כבר ביום ההגעה שלי. כנראה בגלל שהחברה שדרכה אני חושב לעשות רילוקיישן היא די גדולה. כלומר, כשאלת המשך, ברגע שנושא האשראי כנראה מטופל על ידם, מה כדאי? לקנות או ליסינג? ולמה? מה העלויות לרכב משפחתי סביר? מה עלויות הביטוח? לגבי אישתי - אנחנו לא לחוצים שהיא תתחיל מהיום הראשון. ניקח את הזמן ברגוע. האם אתה יודע על לימודים ספציפיים שהיא צריכה להשלים? או מאיפה בכלל להתחיל? אשתי היא אחות עם כחמש-שש שנות ניסיון. אחות מוסמכת, עם תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב (בטוח מוכר), ותואר שני מאוניברסיטת בר אילן (לא בטוח שמוכר).

RoyG NJ

New member
שכר נטו.

110K ישאיר לך בערך 7300$ נטו. 100K בערך 6750$ 90K בערך 6150$ 80K בערך 5500$ . שוב זה תלוי בדברים שתוכל להגיש בתור החזר מס בסוף שנה וכו'. מה זה רכב משפחתי סביר ? מזדה 6 ? אם כן , רכב חדש 2011 עולה כ-20,000$ , אם זה ליס זה בערך 180-200$ לחודש עם בערך 1000-2000$ מקדמה. ביטוח - בהתחלה יעלה סדר גודל של 2000$ לשנה ואמור לרדת כשתבססו את רצף הביטוחי. לגבי אישתך ,לא ממש משנה מאיפה התארים כי מבחינתם שום דבר לא מוכר, יש מבחני מדינה מאחר שחוקי הבריאות שונים ממקום למקום, רצוי שתפנה למשרד הבריאות יש משהו כמו BOARD OF NURSING בTX ויש קורסים ותוכניות להמיר רישיון זר , אני מניח סדר גודל של 2 סמסטרים. התארים צריכים להיות מקבילים לBSN ולMSN שיש בארה"ב , לאחות עם MSN ו6 שנות ניסיון יש בהחלט יתרון. (אחרי קבלת הרישיון המקומי)

urirUS

New member
תודה רבה :)

זה לפחות שם את הדברים במסגרת :) ביחס למזדה 3 שאנחנו רגילים אליה - מזדה 6 זה בהחלט סביר לגמרי והמחיר לחודש ליס זה פשוט נשמע מעולה. מעבר לקצת פרופורציות מחירים שקיבלתי, הייתי פשוט רוצה לשמוע ממישהו שחי באיזור קצת על החיים באופן כללי. תודה רבה שוב, א.

zelig0n

New member
ביטוח בריאות למשפחה $1,200-$2,000 לחודש?

זה משהו טקסני??? כי בקליפורניה אנחנו משלמים על קייזר (עם עלויות השתתפות מינימליות) משהו באיזור ה-$700 לחודש.

RoyG NJ

New member
קייזר שונה .

בNJ/NY אלא הסכומים. לדעתי גם ברוב המדינות. סתם כי אני מתעניין - המחיר שאתם משלמים הוא למשפחה או לזוג ? מה זה השתתפות מינימלית ?

zelig0n

New member
פרטים

המחיר הוא למשפחה (זוג + 3). co-pay באיזור ה-$20 ומקסימום אאוט אוף פוקט $1,500 להורה בשנה (סה"כ $3K למשפחה). בחרנו קייזר בגלל הנוחות, אבל המחירים של המתחרים (בלו קרוס אאל"ט) היו דיי זהים.

RoyG NJ

New member
הלוואי עלינו ..

תוכנית דומה אצלנו היא בסביבות ה1200$ .

The Other One

New member
עם איזו חברה?

אשמח לשמוע אפילו במסר, אנחנו משלמים הרבה יותר לחודש עם תנאים הרבה פחות טובים, ואשמח מאוד להוזיל עלויות.

RoyG NJ

New member
אתם מאיזור NY/NJ ?

אם כן אשלח לך פרטים של שני סוכני ביטוח שעבדתי איתם, תעשה קצת שופינג.

mommyle2

New member
מעבר לדאלאס

היי, יש לי חברה שגרה בדאלאס, תוכל למצוא פרטים וליצור עמה קשר דרך האתר הזה- http://www.moozanow.com/ בהצלחה!

urirUS

New member
תודה :) + שאלה

בהחלט אתר עם המון מידע... :) שאלה ראשונה שקפצה לי כבר - האם יש צורך במבחן טאוריה ומעשי לקבלת רישיון נהיגה מקומי? חשבתי שאני יכול לנהוג עם רישיון הנהיגה הישראלי שיש לי, הוא בינלאומי, לא? תודה א.

urirUS

New member
אין בעיה :) הקפה\בירה\וויסקי - עלי

העבודה היא בפלאנו הסמוכה לדאלאס למשך שנתיים. משפחה עם שלושה ילדים (5, 3.5 ואחד צריך להיוולד בקרוב בע"ה) השאלות שלי הן - 1. מה האזור המומלץ לגור בקרבת פלאנו? - Pליינו / ריצ'רדסון / פריסקו. 2. האם יש קהילה/גנים יהודים? - כן. יש בי"ס יהודי. עולה הרבה כסף. מומלץ למי שחשוב לו שהילדים שלו יאכלו כשר. בתי הספר הציבוריים בפליינו מעולים. מצד שני, הילדים שלך קטנים ולפחות בשנה הראשונה הם גם ככה יהיו בבי"ס פרטי. עדיין, הגנים האמריקאים זולים יותר וברמה טובה לפחות אם לא יותר מזו של בית הספר היהודי שנמצא רחוק מפליינו (בצפון דאלאס. חפש באינטרנט LEVIN ACADEMY) 3. האם יש אזור בו מרוכזים ישראלים? איך פוגשים/ מכירים ישראלים אחרים? - יש הרבה ישראלים בפליינו וריצ'רדסון. רובם מאמדוקס וריטאליקס. 4. כמה עולה לגור בשכר דירה בבית/דירה ברמה גבוהה באזור טוב? האם בכלל כדאי לשקול רכישת בית (מחיר?)? - $1000-$1200 לחודש בקומפלקס לדירה של 2 חדרי שינה. בית באיזור טוב יעלה קצת יותר. הבתים פה נעים במחיר של $150K-$250K אבל יהיה קשה לקנות ללא קרדיט היסטורי ותשלום ראשוני גבוה של 20%. 5. כמה עולה גן? - תלוי איזה. הילדים שלי עולים בערך $200 לשבוע לבת שנה וחצי. $170 לבן 5. 6. כמה עולה מטפלת? - מחיר בייבי סיטר פה נע בין $10-$12 לשעה. לא יודע כמה עולה מטפלת קבועה. 7. כמה כסף צריך להרויח כדי לחיות ברמה גבוהה (כולל טיולים מדי פעם ברחבי ארצות הברית)? - משפחה של 3 נפשות יכולה לחיות מ$60K-$70K לשנה. כן ש$100K זו משכורת יפה שמאפשרת מחיה ברמה טובה. 8. האם יש מה לעשות למשפחה בסופי שבוע? - קניון / בריכה / פארק / מוזיאון / חברים. הכל בהתאם למזג האויר. 9. החברה אמורה להוציא לי ויזה (יש לנו חברת בת בארצות הברית). האם אפשרי ומה צריך לעשות כדי שלאשתי יהיה אשור עבודה? לבקש שיוציאו לך ויזת L1A או L1B, או ויזת E. ויזת H לא תאפשר לאישתך לעבוד. 10 מה מס ההכנסה בארצות הברית? כמה נטו יישאר לדוגמא ממשכורת של 10000 דולר בחודש? - בטקסס אין מס מדינה. אז תוריד בערך 25% מהברוטו. 11. מה לגבי ספורט? האם מישהו יודע/מכיר מועדוני טניס בסביבה? - http://www.highpointtennis.com/ 12. עוד דברים/המלצות שכדאי לשים לב במעבר כזה? - לדרוש כמה שיותר תנאים מהחברה. כמובן בהתאם לכמה רוצים אותך. אישית, הייתי מתכנן מעבר לזמן ארוך יותר משנתיים. שנתיים עוברות מהר מאד. לבקש מענק מעבר שיספיק לרכישת רכב. חייבים פה שני רכבים אחרת אישתך מסיעה אותך לכל מקום או נשארת בבית בזמן שאתה בעבודה. קח בחשבון בערך $10000 לרכב ראשי ועוד $5000 לרכב משני. מקווה שזה עוזר.​
העתקתי מההודעה ההיא כי יש לי כמה שאלות המשך :) 2+5. יש לי ילד בן שנתיים, תוכל לפרט קצת על גני ילדים? עניין הכשרות לא חשוב מידי. למעשי השתלובת הילד במסגרת מקומית נראת לי חשובה יותר. מה עלויות גן ילדים מקומי טוב? הפרטמרים החשובים - שעות ארוכות יחסית (שיאפשרו לאשתי ללמוד ובהמשך לעבוד כאחות) וקירבה לבית. מה לגבי חופשות ומי עבודה של הגן? 4. הסתכלתי באינטרנט על הקומפלקסים האלה, נראה לי די מגניב. אבל האם זה באמת ככה? 1000-1200$ ומקבלים שני חדרי שינה עם סלון וגישה לבריכה מקומית כשכל הנכס מנוהל על ידי חברת אחזקה? מה החסרונות של זה לעומת מגורים בבית לא גדול של סלון פלוס 2-3 חדרי שינה וחצר? 6. למקרה שבאיזה שהוא שלב נחליט לצאת לבילוי לבד עם אישתי (וזה חייב לקרות מתישהו) - איך מוצאים ביביסיטר שאפשר "לסמוך עליה"? 7. 70K ו"אפשר לחיות מזה" - זה קצת מפחיד :) אצלי כרגע בין 80-100K שנתי. קצת מפחיד להגיע למקום כל כך רחוק ולהיות "רק" במצב של "אפשר לחיות מזה"... 80K שנתי יוצא בערך 5500 לחודש? האם באמת אפשר לחיות ברמה טובה ובלי לספור כל סנט? אני לא מחפש להתעשר בכלל, רק להגיע להיות במצב של בטחון כלכלי. 9. אני אמור לקבל ויזת L. מה זה אומר על אפשרות העבודה של אשתי? בעקרון היא אחות ובהמשך נרצה להוציא לה אישור מתאים. האם יש אפשרויות העסקה למישהי שבא עם בעלה בריךוקיישן? 10. מה לגבי מס בארץ? אחרי ששילמתי מס בארהב. האם יש לעשות משהו לתיאום עם המס בארץ? 12. מה לגבי ביטוח בריאות מהחברה המעסיקה? יש ביטוחים ופוליסות שונות או שהכל סטנדרטי? תודה רבה רבה (קפה או כל משקה אחר כרצונך עלי ברגע שאגיע) א.

zoti

New member
תשובות

2+5. יש לי ילד בן שנתיים, תוכל לפרט קצת על גני ילדים? - יש הרבה רמות. תצטרך לעשות סקר כשתגיע. הגן שהילדים שלי הולכים אליו עולה בערך $200 לשבוע לגיל הזה. עניין הכשרות לא חשוב מידי. למעשי השתלובת הילד במסגרת מקומית נראת לי חשובה יותר.- גם אני בעד גן אמריקאי. מה עלויות גן ילדים מקומי טוב? הפרטמרים החשובים - שעות ארוכות יחסית (שיאפשרו לאשתי ללמוד ובהמשך לעבוד כאחות) וקירבה לבית. - תלוי בגן. מה לגבי חופשות ומי עבודה של הגן? - החופשים הם אמריקאים אלא אם כן אתה בגן יהודי ואז גם חופשים יהודיים. 4. הסתכלתי באינטרנט על הקומפלקסים האלה, נראה לי די מגניב. אבל האם זה באמת ככה? 1000-1200$ ומקבלים שני חדרי שינה עם סלון וגישה לבריכה מקומית כשכל הנכס מנוהל על ידי חברת אחזקה? - כן. זה מאד מקובל בארה"ב. מצד שני, יש קומפלקסים שהם על הפנים. וברובם התחלופה של הדיירים גבוהה. מה החסרונות של זה לעומת מגורים בבית לא גדול של סלון פלוס 2-3 חדרי שינה וחצר? - תחלופה גבוהה. הרבה שכנים. חניה לפעמים עמוסה. מצד שני, אין תחזוקה. 6. למקרה שבאיזה שהוא שלב נחליט לצאת לבילוי לבד עם אישתי (וזה חייב לקרות מתישהו) - איך מוצאים ביביסיטר שאפשר "לסמוך עליה"? - מהגן של הילד. מאד מקובל. יש הרבה בנות 20 שעובדות בגן. אלו תמיד היו הבייביסיטר שלי. 7. 70K ו"אפשר לחיות מזה" - זה קצת מפחיד :) - שניים פלוס ילד - יספיק. אצלי כרגע בין 80-100K שנתי. קצת מפחיד להגיע למקום כל כך רחוק ולהיות "רק" במצב של "אפשר לחיות מזה"... - $100K זה הרבה. רוב האנשים חיים פה מ$50K למשפחה. 80K שנתי יוצא בערך 5500 לחודש? האם באמת אפשר לחיות ברמה טובה ובלי לספור כל סנט? - כן אבל קח בחשבון שטיסה לישראל עולה היום $4500 לשלושה. אני לא מחפש להתעשר בכלל, רק להגיע להיות במצב של בטחון כלכלי. 9. אני אמור לקבל ויזת L. מה זה אומר על אפשרות העבודה של אשתי? היא תקבל L2 ותוכל להגיש בקשה לאישור עבודה שלוקח בערך 3 חודשים. בעקרון היא אחות ובהמשך נרצה להוציא לה אישור מתאים. האם יש אפשרויות העסקה למישהי שבא עם בעלה בריךוקיישן? ככה, ככה. מאד תלוי. היא בטוח לא תוכל ישר להתחיל לעבוד כאחות. לא מכיר את הנושא ובכמה מהתואר שלה יכירו אם בכלל. 10. מה לגבי מס בארץ? אחרי ששילמתי מס בארהב. האם יש לעשות משהו לתיאום עם המס בארץ? אני לא בטוח. תצטרך לשאול מישהו שמבין. אני כבר מזמן לא תושב ישראל. 12. מה לגבי ביטוח בריאות מהחברה המעסיקה? יש ביטוחים ופוליסות שונות או שהכל סטנדרטי? בד"כ החברה נותנת משהו זהה לכל העובדים עם אופציה לבחירה של כמה אפשר להפריש להוצאות אבל יש כל כך הרבה אופציות שתצטרך לשאול את האנשים שעובדים איתך. באיזו חברה מדובר?

urirUS

New member
המשך

וזה ממש נהוג ככה? ליצור קשר עם מטפלות בגן ולבקש שיהיו ביביסיטר לילד? דווקא נחמד! יש איזה שהן דרישות סף למטפלות בגן? השכלה מסוימת? האמת שעם כל החלום על הבית משלי, עניין התחזוקה זה עיקר מה שמפחיד אותי. בעיקר הלא נודע במקום חדש. ובעיקר המחירים של התחזוקה הזאת מעבר לתשלום השכירות... האם יש איזה שהיא אפשרות למצוא שכירות עם בית מרוהט? לפחות באופן חלקי... שפות, מיטה, וכו'... הרי לא ברור אם אוכל לאפשר לעצמי לקנות את כל הציוד כבר בהתחלה. כן, האמת כרטיס הטיסה לארץ באמת יקר... אבל כנראה שאת המבקרים נקבל אצלנו :) בכל מקרה, חשבון פשוט של שכר דירה + רכב + ביטוח בריאות מראה שעם 5500 לחודש אפשר לחיות אחלה. מה שמדאיג זה בעצם כל הפרמטרים הלא ידועים: מחירי ריהוט ושאר החשבונות? מה מחירי התקשורת מבחינת טלפון סלולרי בדאלאס? מה מחירי הטלויזיה בכבלים\לוויין ושירותי אינטרנט? מחירי חשמל, ארונה, מים? כל הפרמטרים האלה לא ברור לי בכלל איך להכניס אותם למשוואה... אתה יכול לספר משהו על עיניני SSN ורישיון נהיגה? אני מגיע על ויזה L, זה אומר שאני אמור לקבל SSN? באיזה שלב אני חייב להפסיק להשתמש ברישיון הישראלי ולעבור את הטסט המקומי? אני לא יכול כרגע לפתוח כאן באיזה חברה מדובר. אבל מדובר בחברה בינלאומית עם עשרות אלפי עובדים בעולם כולו. עם משרדים באיזור דאלאס... תודה רבה על המידע, נחמד מאוד לדעת שיש מי שיחלוק מניסיונו לטובת אלה שרוצים אבל חוששים מהלא נודע... א.

zoti

New member
עוד...

כמעט כולנו משתמשים בבנות מהגן לבייביסיטר. הילדים מכירים אותן ואוהבים שהן באות. מקובל לבקש רשות מהמנהלת של הגן. תחזוקה שלבית זה לא דבר מסובך ותמיד יש מי שיעשה את זה בתשלום. איקיאה נמצאת 20 דקות נסיעה כך שבכמה אלפי דולרים אתה מרהט את כל הבית בלי בעיה. כמו כל דבר גם רהיטים ניתן לשכור. לא מתמצא דירה מרוהטת. זה לא קיים פה. אולי תמצא בית מרוהט אבל תאמין לי שאתה לא רוצה. טלפון סלולארי מתחיל ב$40-$50 לחודש ומעלה. כבלים $50 ומעלה חשמל מאד תלוי בבית. אני משלם $100 לחודש אבל בבית גדול אתה יכול גם להגיע ל$300 בקיץ. מים - $50 ארנונה (נקרא פה אחרת). אם אתה שוכר אז בעל הבית משלם. אם קנית אז זה חלק מהתשלום החודשי. לגבי רשיון נהיגה תוכל לבדוק ב- http://www.txdps.state.tx.us/

urirUS

New member
too good to be true :)

שכחתי רק לשאול אם מקובל להחזיק גם מנקה לבית? פעם בשבוע או משהו כזה... מחיר? באופן כללי - נראה שמכל מה שכתבו פה, במקומות אחרים, ועם חלק מהאנשים באימייל - קיבלתי המון מידע חיוני, בעיקר הקטנתי את החששות וכנראה שנלך על זה :) (זוכר את הקפה, רשום, עלי) תודה :) א.

למעלה