מעבר לגרמנייה

Liormi1

New member
מעבר לגרמנייה

שלום לחברים, הנני מהנדס עם מספר שנות נסיון בתחום. בתור אזרח גרמני אני רוצה לבחון את אפשרות המעבר לגרמניה. אשמח לשמוע מהם הקשיים בתחום ופתרונות: * איך מוצאים עבודה? * מגבלת השפה? * שכר בגרמנייה לעומת ישראל * וכל דבר אחר שאתם יודעים ויכול לעזור שבת שלום

בקר12

New member
למה דווקא גרמניה?

אתה יודע את השפה? כאזרח גרמני תוכל להגר לכל מדינה באיחוד האירופי.

Liormi1

New member
מעבר לגרמניה

היי בקר, לא יודע את השפה, אך לא מפחד ללמוד (אני לומד מהר) השאלה היא האם היותי אזרח גרמני תעזור במציאת עבודה, או שדין גרמניה כדין כל מדינה אחרת באיחוד מהבחינה הזו? תודה!

בקר12

New member
האזרחות הגרמנית כשלעצמה לא תעזור לך

במציאת עבודה בגרמניה יותר מאשר בכל מדינת איחוד אחרת. אולי לאזרח גרמני בגרמניה יש הטבות בלימוד השפה. לא יודע יש פה בפורום כמה ישראלים שגרים בגרמניה שיכולים לחות דעה.

אשנתי

New member
למרבה האבסורד

לאזרח גרמניה, גם אם נולד מחוץ לגרמניה ואינו דבר אף לא מילה אחת גרמנית אין שום הקלות בלימוד השפה. לבני משפחתו שאינם אזרחי גרמניה ומהגרים יחד איתו לשם, לעומת זאת, ישנן הקלות נרחבות (נדמה לי שבזמנו דובר אפילו על תקופת לימודים בחינם).

adadadad2

New member
אתה חייב לדעת את השפה כמו שצריך או למצוא חברה

בינלאומית שמספיק לדבר שם אנגלית (ויש לא קצת כאלה אבל קשה למצוא אותן בכל זאת) . ברמת העקרון , החברות הבינלאומיות דווקא כן מחפשות אנשים מחו"ל עם נסיון (אבל חשוב שהאנגלית שלך לפחות תהיה מצוינת) , לגבי התנאים , למיטב הבנתי , המשכורות פה יותר טובות אבל יותר חשוב, תכפיל את ימי החופש שאתה מקבל בישראל :). לגבי עוד פרטים , יש לך פורום תרבות גרמניה ואנשים עם יותר נסיון יוכלו לעזור לך .

nir2422

New member
ידידי הנכבד, מה נסגר איתך?!

למה גרמניה? למה קופנהגן? למה ספרד? למה סקוטלנד? כי יש עוד מקומות נחמדים באירופה חוץ מלונדון, ושפה זה לא הפקטור היחיד למעבר

בקר12

New member
אני שמח שאתה קורא אותי בשקיקה

בפעם הזאת דוקא שאלתי נבעה מכךן שהאדם הציג עצמו כבעל אזרחות גרמנית שרוצה לעבור לגרמניה. משאלתו השתמע שהוא אינו מודע לכך שבעצם הוא יכול להגר לכל אירופה ולא להגביל עצמו לגרמניה. ומתשובתו, אפילו עשה לי רושם שצדקתי. וחוץ מזה חידשת לי המון - באמת לא ידעתי שיש עוד מקומות באירופה חוץ מלונדון - אתה רציני?

למעלה