מעבר לגרמניה

pilpel666

New member
מעבר לגרמניה

היי, קיבלתי הצעת עבודה בהמבורג עם שכר יומי של 400 פאונד וזו עבודה רגילה מבחינת ימי עבודה. אז נראה לי שבחודש זה יוצא בערך 8800 פאונד שאלה כמעט 53 אלף שקל.
אין לי פנסיה או קרן השתלמות, בניגוד למשרות בארץ, כך שרציתי לדעת האם השכר הזה מספיק למחיה ברמה טובה (רווקה צעירה ללא ילדים) ושישאר עדיין מספיק כסף לחסכון? אצטרך להפריש חסכון, אם אין לי את התנאים הסוציאליים האלה.
במידה וארצה להשכיר דירת סטודיו (המגורים בת"א גרמו לי לשנוא את הרעיון הזה של שותפים) ולקנות רכב, זה אמור להספיק?
יש שכונות מסוימות שכדאי לגור בהן בהמבורג? אעדיף שכונה צעירה ובטוחה.
מה עוד אני צריכה לדעת על החיים שם?
בעבודה אני לא צריכה לדבר גרמנית, האם זה הכרחי בשביל להסתדר שם?

תודה לכל העונים

גוזליה

New member
תהיות שאולי יעזרו לתת הכוונה

אם את עובדת בגרמניה, למה השכר משולם לך בפאונדים?
ואם כך, על מי עמלות ההמרה ליורו? זה משולם לחשבון בנק שם או בבריטניה?

בחודש רגיל יש 21 ימי עבודה בממוצע (אז זה יוצא קצת פחות מהחישוב שלך לדעתי) ובכל מקרה זה שכר גבוה מאוד- כמה מיסים את משלמת על זה, ידוע לך?
מעבר לכך- עלויות של ויזה וכולי- צריך? מי משלם על זה?
ביטוח רפואי- יש? מי משלם על זה?
הוצאות מעבר- על מי זה? עליך או על החברה?

ממה שאני יודעת על משכורות בגרמניה (בגדול) זה שכר יפה מאוד שיאפשר לך לחיות ברווחה וגם לחסוך (ונשמע לי גם מעט לא ריאלי, אפשר לשאול באיזו עבודה מדובר?).
במידה ותרצי לשכור (לא להשכיר
) דירת סטודיו, המחירים בהמבורג הם סביב ה500-600 פלוס יורו לחודש (תלוי במיקום ובדירה מן הסתם).

לגבי המבורג ספציפית אני לא יודעת לענות לך כי אני לא חיה שם
אבל בטוח תיכף יגיעו המומחים לגרמניה לעזור.

גוזליה

New member
תיקון:

במקום המחירים בהמבורג הם סביב ה- המחירים בהמבורג מתחילים מסביב ה...**

pilpel666

New member
היי, תודה על התשובה

השכר משולם בפאונדים כי זו חברה אנגלית שמעסיקה אותי, כשהלקוח בגרמניה. אמרו לי שהשכר היומי מומר ל500 יורו בעצם.
אני לא יודעת כמה מיסים משלמים, אין לי מושג. לדעתי שאר ההוצאות עליי. זה חוזה קבלן, לא דרך החברה המעסיקה, לכן אין לי תנאים סוציאלים וכל שאר ההוצאות עליי. לכן שאלתי כאן אם זה שכר ריאלי. אני פשוט ממש לא מכירה את גרמניה ואת עלות המחיה שם.
העבודה היא בהייטק. ונכון, לשכור :) תודה על התיקון. אממ 600 יורו זה כמעט כמו לשכור דירה בת"א, נשמע סביר, אני חושבת.
גם אצטרך לקנות רכב ולשלם על הדלק, אני לא בטוחה עד כמה בא לי להשתמש בתח"צ עם המזג אוויר שם. זה גם יקר שם? או קצת יותר זול מאשר בארץ?

אספרסו2

New member
בהמבורג

ממוצע ההכנסה הוא הגבוה בגרמניה,
רמת החיים ועלות המחיה בהתאם.
כמו כן מחירי השכירות,
עם רמת הכנסה כזאת צפי ל35-40% מס.
מס סולידריות וביטוח בריאות יכולים להגיע לעוד 8000€ בשנה.
רכב והוצאות רכב יותר זול מאשר בארץ.

אבל השכר ריאלי בהחלט ולא תעבדי מהנץ החמה עד צאת הנשמה כמו בארץ.

pilpel666

New member
תודה גם לך על התשובה

וואו, זה מס מטורף. גם ראיתי שיש מס church, יש לי דרך לצאת מזה? הרי אני יהודיה...
מצאתי אגב גם את המחשבון מיסים הזה, של גרמניה ועוד כמה מדינות. מסתבר שהמס בגרמניה גבוה מישראל..
http://www.moneytoolshed.com/taxcalculatorresulttest.php

השכר ריאלי גם ללא תנאים סוציאלים? וגם זה שזה לא כולל כלום? כלומר ללא רכב, דלק, נסיעות, אוכל וכאלה..

לעשות ביטוח רפואי שם זה יקר? אין לי אזרחות גרמנית, אבל אזרחות אירופאית אחרת. יש הבדל?

אספרסו2

New member
לא התייחסתי למס

הכנסיה,כי הוא לא חובה,אם לא תירשמי לקהילה היהודית את לא חיבת במס הזה.
הוצאות שלך יהיו מוכרות במס,בכל מקרה כדאי לך להתייעץ עם רואה חשבון מקומי.

ביטוח רפואי פרטי או ממשלתי יעלה לך לפחות 500€ לחודש.

אספרסו2

New member
אל תשאל

מימון הפקידים פה מהווה נטל כבד על הכיס.
80% מהוצאות הקופות חולים כאן הולכות למינהלה.

nadav1974

New member
כי זאת מדינה סוציאליסטית והמשכורת שלך גבוהה

לכן, את יכולה להירשם בקופ"ח כמבוטחת "בהתנדבות" ולשלם המו או להצטרף לפוליסת בריאות פרטית, שכיום אולי תהיה לך זולה יותר כי את צעירה ו(אני מקווה בשבילך) בריאה, אבל בלי התחייבות לגבי העתיד. בכל מקרה, בכל מקום בגרמניה מדובר במשכורת גבוהה, שתאפשר לך קיום ברמת חיים גבוהה.

pilpel666

New member
לא נשמע כזה גבוה אחרי כל ההורדות...

עם מס הכנסה של כמעט 45 אחוז, המס המטופש של הכנסייה, הביטוח הבריאות העצום והעובדה שאין לי זכויות סוציאליות כמו פנסיה או קרן השתלמות... צריכה לחשוב על כל הנושא מחדש.
נראה לי שישאר לי בסביבות ה5000 יורו נטו כל חודש, אבל זה מבלי להחשיב את ההפרשות שאצטרך להפריש לעצמי, שכ"ד, רכב וכו'..
איפה מבררים על ביטוחים רפואיים? יש לי אזרחות אירופאית אחרת, לא גרמנית, יש הבדל במחירים?

nadav1974

New member
כמה דברים

מס כנסייה משלמים רק אם מצהירים ברישום על חברות בדת. אם עשית Anmeldung איפשהו בגרמניה והצהרת שאין לך דת, לא תצטרכי לשלם שום מס כנסייה.

לגבי רכב, שמעתי שאפשר לקחת רכב בליסינג עבור סדר גודל של 100€ בחודש ל-3 שנים (כולל הכל חוץ מדלק). לא מכיר את האפשרות באופן אישי, ייתכן שצריך רשיון נהיגה גרמני (או של ה-EU) בשביל זה.

למיטב ידיעתי, אין קשר בין האזרחות לבין מחירי הביטוח.

nadav1974

New member
ולגבי הביטוח

זה המחיר של הביטוח הממלכתי. תוכלי לעשות ביטוח פרטי במחיר זול יותר. אם את מגיעה לגרמניה לתקופה מוגבלת, ייתכן שזה כדאי. לעומת זאת, אם את מגיעה לתקופה ממושכת וייתכן שתהיינה לך תקופות ארוכות ללא הכנסה, כדאי לשקול את זה היטב, היות והמחיר של הביטוח עולה עם הגיל.

Nobilis

New member
לגבי מס הכנסה

את מבינה שלא תשלמי את שיעור המס המירבי על כל הסכום, כן?

אספרסו2

New member
עם קילו חרדל בשנה

שכל גרמני צורך בממוצע,מס ההכנסה כבר לא נראה כל כך נורא.

Lia78

New member
משכורת יפה מאד

התחבורה הציבורית בהמבורג נוחה ברוב המקומות
אבל כמו שאספרסו אמר קניית רכב יחסית זולה בגרמניה

עלות המחיה (קניות בסופר וכד') סבירה בהחלט. יחסית לישראל אני חושבת שתמצאי אותה זולה

דירות, תבדקי באתר הזה
http://www.studenten-wg.de/angebote_lesen.html?preismode=&stadt=Hamburg&fuer=2-Zimmer-Wohnung

לכמה זמן החוזה? אם לתקופה קצרה, כדאי לשכור דירה מרוהטת שתהיה יותר יקרה מלא מרוהטת (ובגרמניה מדובר בדרכ על דירה ריקה לחלוטין. לפעמים ללא מטבח) אותו דבר לגבי ביטוח. אם את מגיעה לכמה חודשים, את יכולה להשאר עם ביטוח מהארץ או דיוויד שילד ודומיו, אם לתקופה ארוכה, כדאי לעשות ביטוח גרמני. מאחר ותצטרכי לעשות ביטוח פרטי, זול הוא לא יהיה.

בהצלחה!

pilpel666

New member
היי, תודה גם לך על התשובה

החוזה הוא לשנה ובהחלט עדיף דירה מרוהטת. נראה לי שעם מחיר של ביטוח כזה, אולי באמת אשאר עם זה של ישראל.
במחיר של ביטוח גרמני לחודש של 500 יורו כפי שכתבו כאן, אני יכולה לעלות לטיסה לישראל וללכת לרופא.. זה נשמע מגוחך, אבל ריאלי.
מה זה ביטוח דיוויד שילד?
בודקת את האתר של הדירות- תודה!

אספרסו2

New member
יש לך תכניות נחמדות

אך הן לא ריאליות.
גרמניה היא מדינת חוק.
את חייבת בביטוח בריאות גרמני כשאת מועסקת כאן.
עם רמת הכנסה כזאת את רשאית לבחור בין ביטוח ממלכתי לפרטי.

למעלה