מעבר לגרמניה

מרציאני

New member
מעבר לגרמניה

שלום לכולם, ותודה מראש על העזרה. אני אזרח ישראלי שחי כשמונה שנים באירופה, נשוי - אשתי ובני גרמנים. הכוונה שלנו לעבור בקרוב לגרמניה ע"מ שאוכל להכנס לעסק עם אחיה של אשתי. בחודש הקרוב אני אמור לקבל דרכון רומני. אני יודע שקיימות שלוש אפשרויות למעבר מבחינתי - ע"ס אזרחותה של אשתי, ע"ס האזרחות הרומנית (למרות שעדיין לא החלטנו אם אני אהיה שכיר או עצמאי, כשאני מבין שבמקרה הראשון הדרכון הזה לא יעזור) או ע"ב מגורי קבע במדינה אירופאית מעל ל-5 שנים. השאלה שלי היא באיזה מהמקרים אוכל להמיר את הרשיון הישראלי לגרמני במהירות האפשרית. אין לי רשיון מקומי, רק ישראלי (בתוקף) מכיוון שכאן כמעט ולא נהגתי ואין הסכם המרה, מה שאומר שיעורי נהיגה + טסט + תאוריה, הליך שהתכוונתי לעשות בבוא היום אבל עם חלוף השנים לא יצא. בגרמניה, לעומת זאת, אני אמור לנהוג כחלק מהעבודה ולכן אני רוצה להוציא רשיון במהירות האפשרית. באיזה מהמקרים הנ"ל, במידה וקיימים הבדלים מבחינת הליכי רישום, אוכל להמיר את הרשיון במהירות? ובכלל, איזו משלוש האפשרויות עדיפה? אני יודע שזו שאלה קצת מוזרה, אבל כל מי ששאלתי אותו עד עכשיו (אנשי הגירה) הסתכל עליי במבט תמוה (אולי באמת השאלה תמוהה), אז החלטתי לנסות את מזלי בפורומים השונים. תודה.

מרציאני

New member
תודה רבה

על התשובה, אבל הייתי מעונין בהתיחסות לשאלות הספציפיות. את כל הבירורים מול משרדי התחבורה בשתי הערים בהן יש סיכוי שנגור אשתי כבר עשתה, וכשהתכוונתי להגירה התכוונתי ליועצי הגירה ולא למשרד ממשלתי. אולם לשאלות הספציפיות האלה, כמובן, אין מענה. רציתי לדעת מנסיון של אחרים, אם קיים, לא מאנשי ממשלה. תודה.

nadav1974

New member
אבל יש לך טעות עקרונית.

יש הסכם המרה בין ישראל לגרמניה. זה לא משנה איך נכנסת, את הרישיון הישראלי תוכל להמיר לגרמני (דרגה B בלבד, שכוללת גם רישיון לטוסטוס, אבל רשיונות לאופנוע או דרגה C - לא מומרים). אתה צריך להוכיח שהיה ליותר מחצי שנה (כי בחצי שנה הראשונה אפשר לנהוג עם הישראלי). לגבי המצב שלך, כמי שכבר גר באירופה, לא ברור לי אם בכלל מותר לך לנהוג אתו. מה שכן, התהליך עצמו בירוקרטי מעיקרו, ולוקח בברלין כ-3 חדשים.

במעמד מסירת הרישיון הגרמני אתה צריך למסור את הישראלי, כך שכדאי לך להשיג כפל רשיון נהיגה מישראל (אפשר להזמין באתר של משרד הרישוי, הוא מגיע לכתובת הרשומה במשרד הפנים). בלעדיו, לא תהיה לך דרך להוכיח את ותק הנהיגה שלך, תצטרך לשלם יותר כסף על ביטוח, ולא תוכל לשכור מכונית בקלות.

מרציאני

New member
שלום לך

ותודה על התשובה. אני לא חושב שיש לי טעות, אני מודע להסכם ההמרה ועליו אני בונה. אני גם מודע שההמרה במקרה של ישראל היא רק של רשיון B, שבאירופה כולל נהיגה על קטנוע. השאלה (בכל הנוגע לרשיון לפחות) היא לגבי הזמנים, שאני מבין שבברלין די ארוכים. עפ"י המידע שקיבלנו מהרשויות, איני יכול לנהוג עם הרשיון הישראלי מכיוון שאני מגיע לאחר מיותר מחמש שנות מגורים באירופה. אבל אני לא יודע עד כמה הם יכולים לאכוף את זה. שאלה - בהגעתי לגרמניה, אני יכול ישר להתחיל בהליכי המרת הרשיון, או שאני צריך לעשות להוציא תעודת תושב לפני כן? או שרק צריך להרשם בעיריה? שוב, תודה על העזרה.

nadav1974

New member
תשובות

לאכוף את זה אולי אי אפשר, אבל אם חלילה תעשה תאונה, הביטוח עלול, ובצדק, לסרב לשלם, בטענה שנהגת ללא רשיון נהיגה.

אתה יכול להתחיל את התהליך אחרי שנרשמת בעירייה וברגע שיש לך אשרת שהייה לפחות לחצי שנה או אזרחות של מדינה ב-EU.

nadav1974

New member
ולגבי זמנים בברלין

אצלי לקח להם 6 שבועות "לדון" בבקשה, ואז קיבלתי הזמנה לקחת את הרישיון הגרמני בעוד 6 שבועות נוספים. הנפקת הרשיונות נעשית ב-Bundesdruckerei, ועושה רושם, שכל דבר לוקח להם 6 שבועות.

למעלה