מעבר לגרמניה

מעבר לגרמניה

היי, אני בחורה בת 30, רווקה, מורה לחיטנוך מיוחד בעלת תואר ראשון וותק של 5 שנים. אני מעוניינת לעבור לגור באירופה ולעבוד שם בהוראה. קיבלתי המלצות חמות על גרמניה. אמרו לי שבגרמניה יש תנאים טובים מאוד ליהודים שרוצים לעבור לשם. האם ידוע לכם על זה משהו? האם עדיף לי לעבור דרך שליחות כלשהי? אילו אפשרויות שליחות יש למעט הסוכנות היהודית? ואולי עדיף לעבור למקום אחר ולא לגרמניה? הרעיון במעבר הוא העלאת רמת החיים... אשמח מאוד לתגובות! ותודה.

זכותך כמובן לחשוב ככה

אני לא מרגישה את זה... בתור אחת שעובדת ללא הפסקה גם בבקרים בבית הספר וגם אחרי הצהריים בשיעורים פרטיים ובכל זאת מסיימת את החודש רק בקושי, עם כל ההוצאות המטורפות וההכנסה הלא מדהימה, אני לא בטוחה שהתנאים בארץ הם כאלה מדהימים. ותאמין לי שאני מאוד ציונית ואוהבת את הארץ ולא חושבת בקלות על מעבר...

בקר12

New member
מה שמעניין בהרבה ישראלים שעוברים לחו"ל

הוא שהם ממשיכים לעבוד קשה גם שם אבל פשוט כבר אין להם את מי להאשים. בכל אופן לשאלתך המקורית אם אין ביכולתך (או בן זוגך) לעשות אזרחות אירופית הסיכוי שלך להגר לאירופה במקצוע שלך קלוש ביותר. תנסי אולי לשליחות הוראה. זה נראה לי הסיכוי הטוב ביותר שלך להימלט מהארץ\

yanivran

New member
סתם חומר למחשבה

אומנם אני לא היגרתי לארופה, אלא לקנדה, אבל הטון בו אתה משתמש, מעבר להיותו מאוד פטרוני ומתנשא, הוא גם מאוד מכליל. אני מכיר הרבה ישראלים שהיגרו מישראל (מה לעשות, היא לא ממש ארץ זבת חלב ודבש), והם עובדים הרבה פחות מבישראל (כולל אותי), מרוויחים יותר ויש להם זמן לעשות דברים כמו ללמוד, להשקיע במשפחה וכו'. אז מעבודה של 8 בבוקר עד לפחות 8 בערב בתכנות, אני עכשיו עובד מ9 עד 5 ולומד. עכשיו בנוגע להגירה לגרמניה, דווקא הבנתי שאם יש מעסיק (ופה הבעיה מן הסתם), אז יש אפשרות להגר בתור בעלת אזרחות ישראלית. הבעיה היא למצוא מעסיק.

בקר12

New member
תשמע. לא חשבתי על זה. אני אנסה לעכל את מה

שכתבת בשינה. לילה טוב.

almo81

New member
הגירה מישראל - כדאי או לא?

הנושא הזה הם ישראל היא מדינה טובה או לא, עולה שוב ושוב בפורום הזה (באופן טבעי). וחשבתי יש צורך להגיב לנושא בצורה מסודרת - כמישהו שחי תקופות ארוכות בארבע מדינות שונות + ישראל , אני חושב שיש לי פרספקטיבה מסויימת על הנושא. קודם כל, חשוב לזכור: ישראל היא מדינה צעירה, בת פחות מ-70 שנה. כתוצאה , היא עדיין מתפתחת, ן- "ממציאה את עצמה" מחדש. הדור שלי גדל במדינת סעד קטנה וענייה, שייצאה לעולם בעיקר תפוזים (2.5% מהתפוקה העולמית ב-1970). היום היא מדינה עשירה ונחשבת למובילה עולמית בהרבה מאד תחומים - כל זה קרה ב-40 שנה האחרונות!. מדינה שעוברת כל כך הרבה שינויים - טבעי שיהיו בה חוסר איזון ועצבנות מסוימת, וכן, אוכלוסיות מקופחות. מדינה שמעניין להשוות את ישראל אליה הם דרום קוריאה - מדינה צעירה שהתפתחה מאד ב-60 שנה האחרונות, וגם היא עשירה היום. למרות זאת רמת השכר שם היא הרבה מתחת לישראל, ועובדים שם הרבה יותר שעות. (סתם דוגמא פיקנטית: כשקוריאנים נוסעים לחו"ל מטעם העבודה - הם יושנים שניים בחדר: רק בכירים מקבלים חדר לבד). אירלנד היא עוד מדינה עם נתוני פתיחה דומים לישראל, ואנחנו יודעים מה המצב שם עכשיו. מצד שני ישראל נחשבת, בצדק, למדינה עשירה, ורמת השירותים שאזרחים מקבלים בה היא ברת השוואה למדינות עשירות אחרות. אפשר להתווכח אם השירותים יותר או פחות טובים, אבל לפני שאומרים שהשירותים בישראל רעים, כדי לשאול את דעתו של אחד מה-50 מיליון אמריקאים שאין להם גישה לכל טיפול רפואי (למרות רפורמת אובמה), או שהם חיים שעתיים נסיעה מהבית חולים הקרוב ביותר. הרבה כאן בפורום חיים בבריטניה, ולכן הם יודעים שרופאי NHS, שמשיקולי תקציב, לא מפנים לבדיקות אלא אם אין ברירה - מגמה שכנראה תחמיר עם הרפורמה המוצעת תאושר. אפשר גם לבדוק כמה זמן לוקח להוציא דרכון, למשל, בכל מיני מדינות - התוצאות יפתיעו! אני אישית אובחנתי בארץ עם מחלה קשה בבדיקה שגרתית. אני משוכנע בבריטניה היו מפספסים את זה, ובארה"ב אולי לא הייתי מגיע לרופא בכלל (זה לא במקרה שיש חברה שהוקמה כדי לתת ביטוח רפואי לישראלים בארה"ב). כל זה לא אומר שישראל מושלמת - היא ממש לא. הביקורת על האי-שיוויון בחברה הישראלית מוצדק. ולמרות שאני לא אוהב את השביתה, אני מסכים שהיחס לעובדי קבלן מחפיר וצריך לפתור את זה. התשתיות בארץ הם פחות טובות מבמדינות אחרת. הבניה והנוף העירוני מכוערים להחריד. המתחים החברתיים, שאופיניים למדינות צעירות, עלולים להיות הרסניים (בארה"ב ובקוריאה זה נגמר במלחמת אזרחים). הפואנטה היא שאיכות ורמת החיים בישראל היא ברת השוואה למדינות עשירות מהרבה בחינות, ואני אישית רואה בעובדה הזו הישג עצום - בהתחשב בנתוני הפתיחה הקשים במיוחד. מישהו כאן כתב שבחו"ל עובדים פחות ומקבלים יותר. אני משוכנע שבתחומים מסויימים זה נכון (במיוחד בארה"ב- שם המיסוי משמעותית יותר נמוך). מצד שני, בצרפת (למשל) כמעט בלתי אפשרי לפטר אנשים - מצב שגורם מצד אחד שאנשים עם תפקידים מסודרים הם הרבה פחות פרודוקטיביים: לעומתם, יש הרבה מאד צעירים שאין להם סיכוי למצוא עבודה. אז נכון שזה נחמד למישהו שכבר עובד, אבל זה רע מאד לכל השאר, ולא במיוחד טוב למדינה באופן כללי. עכשיו המועמד המוביל לנשיאות רוצה להוריד את גיל הפרישה (!) ולממן את זה על ידי העלאה חדה של מיסים (על שכבות הביניים העובדות, כמובן). נראה דבר כזה עובר בישראל. אותו כותב שהתלונן על שעות עבודה ארוכות בתוכנה בארץ, אולי לא מודע לעובדה שבהרבה מקומות אחרים הוא לא היה מוצא עבודה בכלל , או בשכר נמוך מאד. הוא יכול לנסות למצוא עבודה בתכנות בספרד או איטליה - בהצלחה
. אני יכול לסדר לו עבודה בקרואטיה - 1000 אירו בחודש (ברוטו). הולך? זגרב היא כיף של עיר ד"א..... צריך לזכור : השכר של מתכנתים בישראל הוא בין הגבוהים בעולם - ואני אומר את זה כאדם שהעסיק מתכנתים בכל אירופה - בין השאר בגלל שמתכנתים ישראלים מוכנים להתאמץ ולהשקיע שעות ארוכות. אפשר להבין אנשים שאומרים "נמאס להם" ורוצים ללכת. לאלה אני אומר: תסעו, תלמדו מה זה מדינה אחרת. זה ישנה לכם את הפרספקטיבה, ויעשיר אותכם לכל החיים. אבל תסעו עם עינים פתוחות. תקחו בחשבון שאין מקומות מושלמים בעולם. ותזכרו שאנשים במדינות אחרות גם אומרים את זה - כולל במדינות שאליהם אתם מקווים להגיע - והם דווקא חושבים שבישראל יותר טוב. בהצלחה לכולם

בקר12

New member
תגובה יפה ומאוזנת ואם כבר רציניים בנושא

הסיכוי לכותבת המקורית לקבל ויזת עבודה ממעסיק מקומי באירופה למשרת הוראה (בעברית) נמוך ביותר ובכלל הנקודה שלי הייתה, כמוך, שלכל מקום יש יתרונות וחסרונות וישראל לא נופלת באופן קיצוני מאירופה עבור מרבית האנשים. למשל, בריטים משלמים הרבה כסף כל שנה כדי להנות ממזג אויר שבארץ נהנים ממנו (כמעט) כל השנה שלא לדבר על המוני הפנסיונירם הבריטים שעברו לספרד בכלל זה.

אני מסכימה ומוסיפה

ישראל אכן מקום אמביוולנטי וציינת נקודות מעניינות מאוד שקצת מאזנות את הביקורת התמידית בפי ישראלים על הצורה שבה המדינה מתנהלת. לי דוקא הפריע הדבר ההפוך בזמן האחרון- האידיאליזציה שיהודים (לא תושבי ישראל) לעיתים עושים לישראל. אינני בטוחה אם זוהי תוצאה של כל התכניות והטיולים שהסוכנות היהודית מציעה, או שזוהי פשוט פנטזיה רטובה של יהודי הגולה שחולמים על עתיד ורוד יותר וחיים מלאים משמעות במקום אחר ממקום היוולדם, אך בהחלט נתקלתי בתופעה הזו שוב ושוב. " ישראל היא הבית האמיתי שלי" היא אמירה ששמעתי לא פעם מפי אנשים אלו. והאמנם? נקלעתי לשיחות חוזרות ונשנות ביחס לנושא זה, וניסיתי בכל פעם לתת פרספקטיבה ותמונה ריאליסטית יותר למה זה באמת אומר להגר לישראל ולחיות שם, במיוחד כיהודים מהגולה. המצב שונה כשבאים ממדינת רווחה באירופה המערבית, שם יום ראשון הוא עדיין סוף השבוע והדגש על חיי נוחות ורוגע גדול בהרבה. והנה, כנראה דוקא הנוחות הזו -היא היא שדוחפת אנשים לחפש משמעות נוספת בחייהם.. איכשהו ישראל, למרות ההשמצה המתמדת במדיה ברחבי העולם, נהנית גם מהילה של משמעות ועומק בחיים, ולאו דוקא בגלל הייחוס ההיסטורי והדתי, אלא אולי גם בגלל הדרמה הבלתי נפסקת והקונפליקטים הרבים בהם היא נתונה. אגזים אפילו ואומר שלחלק מהצעירים החיים אולי פשוט נהיו משעממים והם רק מחפשים קצת אקשן. ובחזרה להודעתך, אני מסכימה במאת האחוזים לגבי תרומה של החוויה של הנסיעה לחו"ל לנפש. זה פותח את העיניים ומלמד על החיים.. והנה עכשיו אני לקראת חזרה הביתה, מקווה שישראל תוכל להציע לי רמת חיים הוגנת..

almo81

New member
נקודה מעניינת - האם זה יתרון?

מה שאת מתארת הוא (כנראה) פועל יוצא מהאידיאולוגיה שעומדת מאחורי מדינת ישראל - ואולי תוצר של לחיות במדינה צעירה ודינמית לעומת מדינה "זקנה". זו אותה צורת חשיבה שגורמת ליהודים בחו"ל לשלוח את הילדים שלהם לארץ לביקורי לימודים. נקודה למחשבה - בהתחשב שרק מיעוט קטן מהאנשים האלה שעושים אידיאליזציה לישראל עושים עליה בסוף.

Crazy92

New member
כבר ממזמן אין 'יתרון' ליהודים שמהגרים

אין דבר כזה תנאים טובים ליהודים שרוצים לגור שם. זה מדינה דמוקרטית,אין העדפות על אזרח כזה או אחר,לא לטובה ולא לרעה. מה שכן,פעם,כשבריה"מ התפרקה (לפני 20 שנה) והיהודים משם ברחו על נפשותיהם אל עבר החופש - רובם העדיפו את גרמניה האירופאית מישראל המזרח תיכונית,עד שממשלת ישראל התערבה וביקשה מגרמניה לסגור את שעריה ליהודי בריה"מ,גרמניה עשתה כך,וכאן הסתיימה הסאגה של העדפת מהגרים יהודים ממהגרים אחרים. כמו שאמרו כאן,להגר דורש הרבה סבלנות (בירוקרטיה). אם אין לך אזרחות אירופאית באשר היא קחי בחשבון שזה יכפיל את הסבלנות (בירוקרטיה). אם עדיף לעבור למקום אחר ולא לגרמניה? תלוי בך ורק בך. לא ציינת איזה שפות את דוברת? אם אינך דוברת גרמנית,להיות מורה (ועוד לחינוך מיוחד) לילדים,שכמובן,לא דוברים אף שפה אחרת חוץ מגרמנית שכן עוד לא היה להם צ'אנס אפילו למלמל באנגלית,לא הייתי ממליץ על המדינות הדוברות גרמנית. אם גם צרפתית/ספרדית אינך דוברת - חוץ מהולנדית לא ממש נשאר לך מדינה במערב אירופה - חוץ מאנגליה,אני מניח שאנגלית את כן מדברת. אבל שוב,קחי בחשבון שאנגליה גם באיחוד האירופאי - מה שאומר שעדיין,בלי אזרחות,זה יהיה קצת קשה. שאלות?

forglemmigej

New member
בקשר להגירת יהדות USSR לשעבר

הם היו צריכים להוכיח שהיו להם שורשים בגרמניה, לא כל אחד יכל להגיע לשם לרובם כמו שאמר לי ידיד גרמני הקשר היחידי לגרמניה היה הרועה הגרמני
הם די ניצלו את רגשי האשמה של הגרמנים בהגיעם לשם וכשלא הצליח יותר התרגיל עם גרמניה הם עברו לקנדה היו הרבה כאלו שהיו חמש דקות בארץ קבלו כל מיני קורסים מטעם מדינה הביאו אחרי זה את הוריהם המבוגרים והמשיכו לקנדה עם ההכשרה שקבלו ממדינת ישראל והשאירו את הוריהם המבוגרים בארץ שזה לא פשוט להתחיל חיים חדשים בגיל כזה וגם היווה נטל קשה על מערכת הבריאות וביטוח לאומי, זו היתה אחת הסבות שלא נותנים יותר דרכון ישראלי אם אתה לא נמצא לפחות חמש שנים בארץ.. למרות שהעליה הזו מבורכת וכל עליה של יהודים לישראל חשובה לא משנה מאיזה מקום בעולם. זה קצת מזכיר את הכניסה של האפריקאים לארץ אחרי שאורופה נסגרה הרמטית עבורם ולא נראה לי שהם בכלל חשבו על ישראל רובם רוצים גם להגיע לקנדה או ארה"ב. טוב זה לא ממש שייך לנושא הפורום.

olga131

New member
אמממ

חבר שלי הגיע ככה לגרמניה ולא היה צריך להוכיח שום קשר, רק זה שכולם יהודים במשפחה. יש גם אנשים מברית המועצות לשבר שהגיעו לגרמניה גם בשנות ה90 וה2000 והם לרוב רוסים שיש להם מישהו גרמני במשפחה עם דרכון גרמני ובזכותו הם מגיעים כולם לגרמניה ומקבלים למחרת דרכון גרמני בלי שום קשר כמ שאת ציינת. אז לא להתבלבל, יש רוסים ויש ״רוסים״...

olga131

New member
בערך ...

אשתו של מישהו שאיתי בקורס גרמנית בגרמניה, קיבלה תוך שבועיים- שלוש. המורה שלי לגרמנית תוך חודש וחברה אחת תוך גם תקופת זמן קטנה כי הם זכאים. אני מסכימה שהרבה ״ רוסים״ ״ ניצלו״ את האפשרות וחיים פה על עזרה סוציאלית אבל יש הרבה אנשים שעשו הרבה עם החיים שלהם, דברים שהם לא היה מצליחים לעשות אם הם היו עולים לישראל.

בקר12

New member
אני מניח שהם זכאים כי הם הוכיחו שהם צאצאים

של אזרחים גרמנים בעבר (יש כאלה ברוסיה).

olga131

New member
כן, לזה התכוונתי

ויש די הרבה אנשים כאלו כעת בגרמניה ועדיין ממשיכים בכל שנה לבוא חדשים:)

Crazy92

New member
בנוגע לקנדה כן,אבל זה גם לא ממש שייך לנושא

בנוגע ליהודים - מעולם לא שמעתי שהם היו צריכים להוכיח שיש להם שורשים בגרמניה...עד כמה שאני יודע,הם היו רק צריכים להוכיח שהם יהודיים. אבל נו שוין אין לי את מי לשאול באמת
בכל אופן,אין שום יתרון ליהודים בגרמניה

למעלה