מעבר לגרמניה

malkalevadom

New member
מעבר לגרמניה

שלום, אני חדשה בפורום אז בבקשה בעדינות עלי. אני מתכננת לעבור למינכן, גרמניה בתחילת ספט (איזו התרגשות), עוברת לגור עם חברי הגרמני (אין חתונה בפרק הזמן הקרוב). אני מתחילה שם קורס שפה של 8 שבועות במוסד שהוא שלוחה של האונ'. שאלותי הן: 1. האם עדיף להיכנס על ויזת תייר (יש לי כרטיס חזרה כמובן) ולהגיש שם בקשה לתושבות? או שמא להגיש כבר ובזריזות ויזת סטודנט? וככה יהיה קל יותר לשדרג למעמד תושב שם? 2. אילו מסמכים עלי להכין עם תרגום נוטריוני מלבד תעודת לידה? (אני גרושה ובעלת תואר 2, האם זה רלוונטי לצורך הגשת תושבות?, תעודות התארים הן כבר באנגלית). 3. האם יש מקום לגשת לשגרירות גרמניה? האם ניתן להתייעץ שם בעיניין זה? המון תודות.מלכה

גוזליה

New member
כמה תשובות

ממליצה להסדיר את נושאי הויזה טרם נסיעתך- לא להכנס על ויזת תייר ואז לסדר. לגבי המסמכים- אני מתארת לי שאת רוצה להגיש בקשה לויזת לימודים- סביר להניח שתצטרכי להגיש גם מסמכי קבלה של המוסד אליו התקבלת. שגרירות גרמניה היא מי שתוציא לך את הויזה (הקונסוליה כמובן)- ולכן, ביי אול מינז- את מוזמנת לברר דרכם. בהצלחה

malkalevadom

New member
שוחחתי עם השגרירות

הם היו מאוד נחמדים, ממש הופתעתי לטובה. אמרו לי שזה לא משנה אם אגיש פה בקשה או בגרמניה. ואף המליץ לי לגשת בגרמניה על מנת לגשת עם בן זוגי ושזה ימלא הצהרה עבורי כי הוא יתמוך בי כלכלית. עוד ציין כי יש לנו כישראלים (גם לאמריקאים) הקלות, בהגירה (ויזת עבודה). בכל אופן תודה רבה על המידע

כרמית75

New member
קחי בחשבון שבגרמניה אין ויזת בני זוג

לבני זוג שאינם נשואים, כך שהסדרת מעמדך כתושבת בתום ויזת הלימודים לא תהיה עניין פשוט של מילוי מסמכים. האופציות לרשותך הן הארכת מסגרת הלימודים, ויזת עבודה (צריכים הצעת עבודה בשביל זה), או שבן זוגך יחתום על ערבות בשבילך, כאשר את משלמת על ביטוח רפואי פרטי וצריכה להוכיח שיש לך חסכונות לתמוך בעצמך. בקיצור, סיפור מורכב. במידה ועניין החתונה כן עומד על הפרק אבל לא תכננתם בקרוב, אולי כדאי לשקול שנית. אני לא אומרת לך להתחתן בשביל הויזה כמו שאמרו לי... עשרות... אנשים, אני רק אומרת שאם השיקולים הם לא "אם" אלא "מתי", אז טוב המוקדם מהמאוחר.

malkalevadom

New member
תודה כרמית

כן, דיברתי עם השגרירות, היו מאוד נחמדים ועזרו. ואכן נאמר לי שלא קיים כזה סטטוס. את יכולה אולי לתת לי קצת יותר פרטים לגבי הסדרת נושא ביטוח בריאות (האם כדאי לעשות ביטוח נסיעות מהארץ) או לעשות שם פרטי? אציין שאני לרוב בריאה אבל כולנו סובלים משפעת וכו'. אז מה איתכם? התחתנתם בסוף?

כרמית75

New member
לא התחתנו, מצאתי עבודה

מבחינת ביטוח בריאות, אני בספק שביטוח נסיעות תופס ומצב הבריאות שלך לא ממש רלוונטי כי זה לא עניין של כן לעשות או לא לעשות ביטוח - את חייבת לעשות ביטוח. לפני שמצאתי את העבודה בדקתי כמה זה יעלה והמחיר היה מאוד גבוה - בסדר גודל של כ-450 יורו לחודש - אבל בדקתי רק במקום אחד כך שיכול להיות שתמצאי יותר זול. אם אני לא טועה ממה שקראתי כאן ביטוח רפואי לסטודנטים הרבה יותר זול, כך שאם את רשומה במוסד לימודים כלשהו יכול להיות שתמצאי משהו הרבה יותר זול. ממליצה לבדוק מול ביה"ס בו נרשמת. לגבי ההקלות לישראלים, לא נתקלתי בשום הוכחה לכך. כן הסכימו להאריך לי את ויזת השהייה בעוד חודש מעבר לשלושת החודשים כתיירת כדי שאוכל להסדיר ניירת, אבל זה היה בעיקר בגלל שמסרו לנו מידע מוטעה לחלוטין שדי דפק אותי עם ההגעה. מעבר לכך לא הייתה שום הקלה.

למעלה