מעבר לגרמניה

CHICHO8

New member
מעבר לגרמניה

אני ואשתי רוצים לגור בדיסלדורף איך אנחנו משכרים דירה מראש מהארץ?

גוזליה

New member
שוכרים, לא משכירים.

דרך אתרים לשכירות, אני משערת. יתכבדו דרי דויטשלנד שבחבורה ויענו. עם זאת, אני די בספק שמישהו ישכיר לכם דירה מבלי שתראו את הדירה, תשלמו מקדמה ,וכיוב'.

CHICHO8

New member
מעבר לדיסלדורף

אני ואשתי מעונינים לשכור דירה בדיסלדורף,איך עושים זאת מהארץ? אשמח לתשובה

zoter

New member
זמן קצר או זמן ארוך?

לזמן קצר אפשר למצוא דירות מרוהטות - זה יותר יקר אבל זה נוח עד שמתאקלמים. (ובלי כתובת זמנית/קבועה אי אפשר להתחיל כלום בגרמניה) אתר לשכירויות: http://www.immobilienscout24.de תבחר באפשרות של Wohnungen auf Zeit. (דירות זמניות). Möblierte Wohnungen in Düsseldorf suchen - חיפוש דירות מרוהטות בדיסלדורף. אם אתם מחפשים דירה קבועה (לא מרוהטת) - באותו אתר יש דירות להשכרה: Mieten. לשים לב שכדאי לחפש דירה עם EBK (אבזור מטבח בסיסי - כיריים), אחרת מצפה לך מטבח ריק לגמרי עם צינורות יוצאים מהרצפה. בהצלחה

CHICHO8

New member
מעבר לגרמניה

ZOTER תודה רבה על תשובתך, ברצוננו לדעת איך אנחנו עושים את החוזה במידה ומצאנו דירה שמוצאת חן בעיננו שכל עוד אנחנו בארץ?

zoter

New member
בעידן האינטרנט והטלפון...

כל עוד מדובר על דירה (בדר"כ מרוהטת) לזמן קצר - של כמה שבועות או חודשים - אפשר טכנית לסגור את כל הפרטים מראש במייל ובטלפון, וכתגיעו תשלמו (מזומן), הם יצלמו את הדרכון\דרכונים ותחתמו. המחירים, אגב, נעים בין 400-600 אירו לחודש פלוס\מינוס (תלוי באיזה עיר בגרמניה ובאיזה חלק שלה וכמובן מצב הדירה והאבזור, לא בדקתי את דיסלדורף). ו400 ומעלה דמי-בטחון (Kausion) שאתה משלם בהתחלת ההסכם ומקבל חזרה כשאתם עוזבים. טיפ: אפשר לחפש מלון דירות להתחלה. ולהסתובב קצת בין סוכניות תיווך עד שמוצאים דירה שמתאימה לכם. בגרמניה יש גם דבר שנראה Mietschuldenfreiheitsbescheinigung (אישור על עמידה בתשלומי שכירות), שחברות ובעלי דירות לעיתים דורשים שתביא מבעל הבית הקודם. וכדי לגבש את האישורים, ביורוקרטיה(בנק, ויזה) רבים נאלצו קודם לשכור דיור זמני לכמה חודשים ורק אז לשכור דירה רגילה. בהצלחה

abreda02

New member
שאלה בחזרה

אתה או מישהוא בסביבתך מדבר גרמנית? זה אולי יפתיע אותך אבל הגרמנים לא חובבים גדולים של משא ומתן בדברים כאלה עם מישהוא שלא דובר את שפתם. אני מניח שזה עניין של תחושת הביטחון שלהם או משהוא, בכל מקרה, אני גר בדורטמונד שזה לא רחוק מדיסלדורף אז אתה מוזמן לשאול שאלות.. בהצלחה!

CHICHO8

New member
שאלה על דורטמונד

שלום abreda, ברצוני לדעת יותר על דורטמונד, איך איכות החיים מבחינת זוית הראיה שלך ומה תחום עיסוק העיקרי של התושבים שם? תודה:עופר

abreda02

New member
דורטמונד

איכות החיים גבוהה מאוד אזור NRW בכללי הוא כנראה האזור הכי מאוכלס בגרמניה, מצד אחד איכות החיים פה היא לדעתי מהגבוהות באירופה אבל כמו שאמרתי יכול להיות צפוף פה. בכבישים ובתחבורה הציבורית בעיקר. מערכת התחבורה הציבורית האזורית מאוד מפותחת אבל יקרה וסובלת מדחיות ועיכובים רבים. האנשים (לדעתי וניסיוני הקצר) נעימים והמחזה בחוץ מגוון מהעולם כולו. אני חושב שבעניין הזה אפילו יותר מישראל. מה התחום עיסוק העיקרי של התושבים שם? אין לי שמן של מוסך, אולי הייטק? כלכלה? מסחר? לא יודע. מה עוד? רובם מבינים אנגלית (בעיקר הצעירים שבהם) אבל יעדיפו לדבר גרמנית ותמיד יגידו שהאנגלית שלהם לא מספיק טובה (ממש). הייתי אומר שהקצב הוא שונה ממה שאנחנו מכירים בארץ. לטובה ולרעה. אף אחד לא ידחוף אותך או ינסה לעקוף אותך בתור, המרחק הכללי בין האנשים הוא קצת יותר מרווח והנימוס מחייב לרוב. אבל מצד שני בתור ישראלי אני יכול להעיד שיש באווירה הכללית הזאת משהוא משעמם משהוא משהוא. אבל עוד לא ירדתי לעומק העניין. זהו, סה"כ יפה וטוב, החיים הטובים.

CHICHO8

New member
תעודות ומסמכים

שלום וברכה, אני ואשתי מיתכוננים למעבר לגרמניה רציתי לדעת איזה מיסמכים מתורגמים אני צריך להציג למשרדים השונים במדינה, אשמח לתושבתכם, תודה:עופר

CHICHO8

New member
תעודות ומסמכים לתרגום

שלום וברכה, אני ואשתי מיתכוננים למעבר לגרמניה רציתי לדעת איזה מיסמכים מתורגמים אני צריך להציג למשרדים השונים במדינה, אשמח לתושבתכם, תודה:עופר

למעלה