מעבר לגרמניה

PUZMAK J

New member
מעבר לגרמניה

אהלן, אני ירון, בן 17, אני עוסק בג'אגלינג כבר שנים רבות, וקיבלתי החלךטה לעבור בעוד 4 חודשים לאירופה לנסות את מזלי בהופעות רחוב(כרגע הכיוון הוא גרמניה). ולהלן מספר שאלות: בהנחה ויש לי אזרחות רומנית, מה הפרוצדורה של קבלת ויזה, וכמה זמן אוכל להשאר בגרמניה? והאם אני צריך לקבל אישור עבודה, על אף שאיני עובד אצל שום מעסיק, ואני למעשה עצמאי? ולגבי הופעות רחוב באירופה, מה האזורים העדיפים ביותר לדעתכם? בעיקר מבחינה תיירותית, מקומות עמוסים בתיירים, שהופעות רחוב הן דבר מקובל וגם מכניס. תודה רבה.

Nobilis

New member
תשובה

אזרח רומני יכול להיכנס ולשהות בגרמניה כמה שרק יחפוץ, כל זמן שהוא אינו נופל לנטל על מערכת הסעד במדינה. אין צורך בויזה מראש. קיימות מגבלות על זכותם של אזרחים רומנים לעבוד כשכירים בגרמניה (אשר תוסרנה לכל המאוחר ב-1 לינואר 2014). אין מגבלות על עבודה כעצמאי.

PUZMAK J

New member
תודה

תוכל להיות יותר ספציפי לגבי הופעות רחוב? כי לא אחד סיפר לי שהוא הופיע ללא אישור, ושוטר שעבר במקום העיף אותו משם, ואחד אפילו בילה את הלילה במעצר על "הפרעה לשלום הציבור" או משהו בסגנון... כיצד אני יכול להיות בטוח שגורלי לא יהיה דומה?

Nobilis

New member
תשובה

אתה יכול לפנות בשאלה הזאת לעירייה שבתחומה אתה מתכנן להופיע, אני מניח. נסה לשאול גם בפורום גרמנית ותרבות גרמניה. אולי יש שם מישהו שידע.

bulllli

New member
אני לא מבין בהופעות רחוב

אבלראיתי כתבה הטלויזיה על הופעות בתחנות הרכבת התחתית. מסתבר שניתן להשיג אישור על מנת להופיע. צריך לבוא מוקדם בבוקר למשרד שמטפל בזה ולהמתין לאישור היומי. נסה לקבל מידע באתר שלהם. יש מידע באנגלית ובגרמנית. www.bvg.de

למעלה