מעבר לגרמניה (קלן)

guyn6

New member
מעבר לגרמניה (קלן)

הי, אני מתכנן לעבור לגרמניה עוד כחודשיים ויש לי לא מעט שאלות פתוחות 1. יש לי דרכון גרמני ולהבנתי מגיעים לי מספר זכויות (ביטוח בריאות, דמי הבטלה וכו') איפה אני יכול לקבל רשימה מלאה של הזכויות הללו (והדרישות לקבלתן ?) 2. יש המלצות כיצד להתחיל לחפש עבודה בגרמניה ? מרבית האתרים שאני מוצא בגרמנית וקצת קשה לנווט בהם (מה גם שבד"כ המשרות דורשות ידע בגרמנית) 3. לבסוף אם יש המלצות ספצפיות על קלן (בעיקר אם מישהו גר שם), איפה כדאי לגור, עלויות מחיה וכו'. תודה, גיא נשר

לא מקלן, אבל על שתי השאלות הראשונות

דמי אבטלה וביטוח בריאות לא מגיעים לך מתוקף היותך אזרח גרמני שגר בגרמניה. דמי אבטלה - למי שהיה שכיר (בגרמניה, או במקרים מסוימים באיחוד האירופי) למשך תקופה מסוימת והפריש דמי ביטוח אבטלה ביטוח בריאות - אינו ממלכתי ואוניברסלי כמו בבריטניה, אלא מנוהל ע"י קופות חולים פרטיות וציבוריות. צריך ללכת להירשם בקופת חולים מסוימת, עפ"י סטטוס מסוים (שכיר ; סטודנט; וכו') ולשלם (לא מעט) דמי ביטוח בריאות. במידה ואתה חסר כל תוכל לקבל קצבת סעד מן המדינה (נקראת ALG II או Hartz IV) שתממן לך ביטוח בריאות, שכ"ד, ומחייה. בנוסף, בהתחשב בעובדה שאתה לא יודע מספיק גרמנית על מנת למצוא עבודה, תוכל לבקש מלשכת הסעד לממן לך קורס גרמנית. חיפוש עבודה - בעייה לא קטנה למי שמגיע מחוץ לגרמניה ולא יודע גרמנית. הייתי ממליצה דבר ראשון ללכת ללמוד גרמנית (כאמור, זה משהו שאולי תוכל לקבל מלשכת הסעד). קיימת כמובן אפשרות לחפש עבודה באנגלית (בפאבים, הוסטלים ומקומות מסוג זה(

guyn6

New member
תודה

דבר ראשון תודה על התשובה המהירה :) אחת הסיבות העיקריות שאני חושב לעבור לגרמניה (בניגוד לאנגליה לדוג' שם אני דובר את השפה) היא שלהבנתי מגיעים לי מספר זכויות מתוקף היותי אזרח גרמני. מהתשובה שלך אני מבין שזה לא בדיוק המצב ? האם יש זכויות כלשהן לאזרח גרמני ? ייתכן וקצת מהרתי בבחירה של המדינה...

נראה לי שיש פה בעיה, אני מאמין שאתה חושב

שמדינות אירופה הן כמו מדינת ישראל אשר מעודדת עליה ועושה הרבה מאמצים לשם כך, לעומת זאת מדינות אירופה אינן רצות לחפש בגולה את אזרחיה או צאצאיה או סוג של סוג של יהודים. זה די טבעי להרבה אנשים לחשוב כך, שיש "זכויות יתר" לאזרחים אירופיים אשר חיים בגולה. אל תתבאס מזה, מומלץ לעבוד הרבה ולחסוך הרבה כסף ואז לעבור לחו"ל. בשנה שנתיים הראשונות שים לב שיכול להיות שלא תוכל לפרנס את עצמך. אז מומלץ מאוד לחפש מיד עבודה.

guyn6

New member
לא בדיוק

הי, אני כמובן מחפש עבודה מישראל וסגרתי בכל מקרה לפחות כמה חודשי עבודה באירופה (מול לקוחות נוכחיים בארץ). השאלה שלי טיפה שונה (וכאן בהחלט יכול להיות שטעיתי). להבנתי גרמניה כן נותנת תנאים מועדפים לאזרח גרמני (בניגוד לאזרח אירופי). במידה וזה המצב, יש לי אינטרס להגיע לגרמניה, למרות הקושי עם השפה. אני יודע שגרמניה כן מסבסדת לימודי שפה וכו' אבל אני לא מצליח למצוא הסבר מסודר של מה מגיע לי (אם בכלל).

bulllli

New member
תחפש אתר שנקרא ישראלים בברלין

יש שם הסבר כללי על הנושא ואמנם הוא מדבר על מדינת ברלין, אבל זה יכול להתאים גם לקלן. בכל מקרה, אם אין לך חברים מקומיים שימלאו לך טפסים לקבלת הבטחת הכנסה ועזרה בסיבסוד קורס גרמנית, לא ממש תוכל לעשות זאת.

למעלה