מעבר לגרמניה.איך.?

Linda16

New member
מעבר לגרמניה.איך.?

יש לי די הרבה שאלות..טוב,אז ככה. קודם כל,כיצד ניתן לעבור לגרמניה.?אני יודעת שצריך להיות עם אזרחות גרמנית/אירופית.אבל לי ולאימי אין.רק אחותי החצי חורגת זכאית לאזרחות דרך אביה[אזרחות גרמנית,צרפתית,ודרכון אירופי] האם ניתן שאני ואימי נקבל אזרחות דרך אחותי שזכאית.?שנעבור כולנו לגרמניה. אם לא,האם ניתן להתאזרח?לוותר על אזרחות ישראלית ולקבל אזרחות גרמנית.?או לקבל תושבות קבע ואחרי כמה זמן להתאזרח? או בכלל כל דרך אחרת? וגם,שמעתי שלמי שיש אזרחות אירופית זכאי ללמוד שם בחינם/בסכום מועט[משתנה לפי ארצות-ואיך זה בגרמניה.האם זה בחינם או בסכום מועט?] אחרי האזרחות,בקשר לגרמניה יש לי כמה וכמה שאלות: *האם עלות המחיה בכללי בגרמניה נחשבת ליותר יקרה מהארץ?יותר זולה?פחות או יותר אותו דבר.? *האם שם יש גם ביטוח לאומי לאמהות חד הוריות?והאם שם כמו בארץ יש חוק שאם עובדים או שאם יש מכונית משלך הביטוח לאומי מפסיק לשלם?או שאפשר להיות שם עם ביטוח לאומי וגם לעבוד ולהיות בעל מכונית וכ'ו?וכמה בערך הם משלמים לאמא חד הורית בעלת 2 ילדים? *איפה בערך באזורים בגרמניה יותר כדאי לחיות.?מבחינת מזג אוויר,אנשים,כלכלה,מקומות עבודה,ובכלל.חשבנו על כיוון ברלין.אך קראתי שברלין נחשבת לעיר די ענייה ששקועה בחובות ואין בה מקומות עבודה רבים ומפוטרים רבים.האם זה נכון.?על איזה אזורים הייתם ממליצים בגרמניה.? *שמעתי שבברלין יש די הרבה רוסיים/דוברי רוסית.וגם טורקיים[אנחנו יודעים גם רוסית וגם טורקית]זה נכון?באיזה אזורים יש פחות או יותר הרבה דוברי רוסית/טורקית?אם בכלל. *האם בגרמניה,האנשים והמנטליות שלהם נחשבים לאנשים נחמדים וחברותיים,או שלא.?בכל זאת זה מדאיג לעבור לארץ חדשה[אם בכלל]מבלי להכיר אף אחד. וואו,זה יצא ארוך ><" מקווה שזה לא מפריע לכם,פשוט אני מחפששת כל כך הרבה מידע באינטרנט,והיו שאלות שכבר מצאתי עליהם תשובות.אבל כל כך הרבה שאלות ואין מאיפה להתחיל ואיפה לסיים.! בכללי,הייתם אומרים-לעבור לגרמניה?או שיש ארצות שיותר משתלמות לעבור אליהם באירופה?והאם אתם חושבים-גרמניה או ישראל.? וואו,שוב.סליחה על החפירהO.ם "

תתחילי עם הבסיס

מי שאינו בעל אזרחות של אחת ממדינות האיחוד האירופי צריך אישור מיוחד כדי לעבור לגור בגרמניה. האישור בדרך כלל ניתן למי שהוא בעל מקצוע נדרש, או שנישא לאזרח גרמניה, או שיש לו סיבה טובה אחרת לבוא לגור גרמניה. אם אתן עונות על אחד הקריטריונים, תמשיכי הלאה. כרגע נראה לי שאתן לא עונות על הבסיס (למעט אחותך ה"חצי חורגת"). מי שהתגורר בגרמניה באופן חוקי וקבוע במשך מספר שנים (תחת למשל ויזת עבודה) יכול לנסות להתאזרח, וצריך לוותר על אזרחותו המקורית במקרה זה. הלימודים באוניברסיטאת הממלכתיות בגרמניה חינם לכולם, גם לישראלים שבאים ללמוד במדינה. לא צריך להיות אזרח האיחוד האירופי. אבל לימודים (או אשרת לימודים) לא מקנים אשרת שהייה או וותק לקראת התאזרחות. צריך לציין, שמי שמגיע על אשרת עבודה או כל אשרה אחרת למי שאינו אזרח גרמני, לא אמור לדעת הגרמנים להסתמך על מערכת הסעד הגרמנית, אז כל השאלות על היחס לאמהות חד הוריות או לנזקקי סעד אחרים, לא רלוונטיות - אם אינכן אזרחיות גרמניות ובאות במיוחד לחיות בגרמניה, לא תוכלו להגיש בקשה לקצבת סעד. אם אמך חד-הורית וקשה לה בישראל, ולאחותך החורגת אזרחות צרפתית (או גרמנית? לא הבנתי - הוא אזרח כפול? היא אזרחית כפולה?), יתכן שכל המשפחה יכולה להגר ביחד על סמך אחותך.

Linda16

New member
לתמרגבלינגר

אנחנו לא עונות על אחד הקריטריונים,אך אולי באמת נוכל להגר ביחד על סמך אחותי. אגב היא עדיין לא בעלת אזרחות אך היא תלך להוציא כי היא זכאית לפי מה שקראנו,כי גם אביה וגם סבה וסבתה בעל אזרחות גרמנית וגם בעל אזרחות צרפתית[כלומר אזרחים אירופים,ויש להם אזרחות מוכפלת] אז אם אנחנו רוצים להתחיל בהגירה לגרמניה על סמך אחותי,מה לעשות?לפנות לשגרירות גרמניה? שיהיה לך יום טוב:)

גוזליה

New member
לדעתי אינכן זכאיות לאזרחות ע"ס אזרחותה.

אולי אולי אמא שלך, וגם זה אני מאוד בספק (אני מבינה שהיא "חצי אחותך"- מאותה אמא?) בכל מקרה, אתן מוזמנות לפנות לשגרירות גרמניה ולברר את הנושא. אני מצטרפת לדבריו של מעוז (לרוח, לא לשפה
)- הגירה היא דבר לא פשוט שמצריך המון משאבים, רגשיים וגם פיננסיים. אם לאמא שלך אין איך לסגור את החודש כאן, קשה לי להאמין שתצליחו לבצע את המעבר הזה בהצלחה, בעיקר תוך הסתמכות על מע' הסעד הגרמנית שתקבל אתכן בזרועות פתוחות עם המון כסף בידיים רק על סמך התאזרחותכן החדשה.

Linda16

New member
כן,אנחנו מאותה אמא.

ולא מאותו אבא,אם מאותו אבא,כנראה שהיה יותר קל.כי אז שנינו היינו זכאיות לאזרחות גרמנית. אני אנסה אולי באמת לפנות לשגרירות ולברר על הענין. ואני יודעת שאולי לא יקבלו בזרועות פתוחות עם המון כסף, אבל עם שם המצב לא כמו בארץ,וניתן גם לעבוד אבל עם זאת לקבל ביטוח לאומי בגרמניה[כי זה שעובדים,לא אומר שפתאום אין זכות לביטוח לאומי.כי האמא החד הורית היא עדין חד הורית] אז המצב יכול להיות הרבה יותר טוב. קבלת דמי מזונות מהאב+ביטוח לאומי+לעבוד.זה יותר טוב מאשר רק לקבל דמי מזונות וביטוח לאומי ואין אפילו אפשרות לצאת לעבוד ונתקעים עם 5400 בחודש.שזה ממש קצת בשביל 3 נפשות במשפחה לחודש. בגרמניה יש גם את הסב שיכול לעזור בעניינים כלשהם עם נצטרך עזרה וכ'ו. השאלה העיקרית היא,האם נוכל לעבור לגרמניה על סמך אחותי?או שאולי יש תנאים כלשהם לקבלת תושבות קבע ולאחר מכן להתאזרח?או כל דרך שיכולה להיות ריאלית לגבינו.

Linda16

New member
קראתי באתר אחד על כך :

http://www.germancitizenship.co.il/german-citizenship-naturalization/ האם צריך להתגורר 8 שנים וגם להיות עם התנאים שכתובים שם? כל התנאים יכולים להיות ריאלים לגבינו אבל רק התנאי הזה: 3. על המבקש להוכיח כי הינו עצמאי כלכלית ואינו נזקק לסיוע שירותי הרווחה – למעט חריגים ולמשל כאשר הדבר אינו תלוי במבקש. זאת אומרת שכאמא חד הורית לא תהיה לה אפשרות לקבל ביטוח?

גוזליה

New member
שוב:

הסיכוי שלכן קטן מאוד עד אפסי (לדעתי הוא לא קיים כלל, אבל אני לא עובדת בשגרירות גרמניה). הגירה זה דבר שעולה כסף. לא עוברים מלהיות נזקק סעד במדינה אחת ללהיות נזקק סעד במדינה שניה. אין בזה טעם והגיון. כן, סביר שחוק ההתאזרחות הוא כפי שציינת. צר לי מאוד שמצבה הכלכלי של אמא קשה ושהיא אינה עובדת, אבל אם היא תצא לעבוד- סביר שתרוויח יותר מ2700 ש"ח לחודש (שזה פחות משכר מינימום). כל עבודה שהיא תעבוד בה, למעשה. מזונות אי אפשר לשלול ממנה על סמך זה שהיא כן או לא עובדת. זאת אומרת שהיא לא תקבל קצבת סעד אם היא תעבוד- וזה תכלס הגיוני והוגן. קצבאות סעד מיועדות לאלו שאינם מסוגלים לעבוד, לא למי שיותר נוח לו לא לעבוד. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה: קרי, גם לקבל כסף מעבודה (שמה שמסתבר מדבריך היא כן יכולה לצאת ולעבוד) וגם לקבל כסף מהמדינה רק כיוון שהיא אישה גרושה (ויש הבדל בין אמהות יחידניות לבין אמהות גרושות. היא לא מכלכלת יחידה, יש לה דמי מזונות). אבל הדיון גולש מנושא הפורום ואינו רלוונטי. התשובה אליך אינה משתנה: סביר להניח שלא תוכלו להוציא אזרחות. גם אם תוציאו אזרחות, לא סביר שתוכלו לעבור לגרמניה ולחיות על כיס משלם המיסים הגרמני רק כי הואלתן בטובכן להיות אזרחיות גרמניות (שאגב, לא שילמו פרוטה מכיסן למיסים לממשלה הגרמנית עד אז....למה שתהיו זכאיות לקצבאות כלשהן?).

Linda16

New member
אוקי,תודה על ההערה.

וזה לא שלאמי יש ממש אפשרות לעבוד במילא.כי היא עלתה מרוסיה (או ברית המועצות יותר נכון) לפה ולא יודעת את השפה כל כך,לא למדה פה ואין לה מקצוע פה.ואין לה במה לעבוד,אולי,אולי במזכירה,אבל גם זה לא ממש כי היא לא משהו בעברית.כך שלא ממש יש ברירות. בתכלס בשנת 2000 היא ניגשה לשגרירות שבגרמניה[היא היתה שם באותו זמן]לבקש אזרחות וענו לה שאם לא היה לנו אזרחות ישראלית היו נותנים לנו אזרחות גרמנית,רק שבאותו זמן ישראל וגרמניה חתמו על הסכם שאם יש ברשות מישהו אזרחות ישראלית לא יכול להגר לגרמניה. אני מניחה שאין לנו אפשרות ממש להגר לשם לפי מה שאמרת. אוקי,תודה על העזרה. שיהיה לך יום טוב:)

גוזליה

New member
סתם הערה כללית

9 שנים הן המון המון זמן ללמוד שפה (אפילו בסיסית ביותר) ולרכוש מקצוע. גם (תיאורטית) גרמנית היא תצטרך ללמוד, ומה עשיתן בזה? יש עבודות שאינן מצריכות תואר, והן אולי לא עבודות לפרופסורים, אך הן לחלוטין עבודות שמכבדות את בעליהן, גם אם השכר בהן אינו מרקיע שחקים. זה שכר בסיסי שיכול לאפשר לה (ולך) להתקיים בכבוד. ותמיד תמיד תמיד יש ברירות. אפשר לפנות לנעמ"ת, לוי"צו, למשרד הקליטה, לביטוח לאומי, ללשכת העבודה- יש למי לפנות ויש איך לפתור את המצב חוץ מלשבת בבית, לקבל קצבת ביטוח לאומי ולתכנן על הגירה למדינות אחרות.... שיהיה לשתיכן הרבה בהצלחה.

Linda16

New member
אוקיי,תודה:)

למדנו את השפה,אני יודעת עברית מצוין.אמי פחות,אבל עדיין היא לא מדברת כמו ישראלית ממש,או ברמה גבוהה כ'כ,אבל היא בהחלט יודעת עברית. בהחלט ב9 שנים היה אפשר לרכוש מקצוע,רק שהיא בכמה שנים הראשונות למדה עברית ואח"כ כבר,בגיל 34 , לא כל כך יש זמן לשבת ולעשות תארים וללמוד מחדש ואת כל זה לעשות עוד בעברית[שאז,היה מאוד קשה בשבילה] ואיזה עבודות למשל , שמכבדות את בעליהן אך לא מצריכות תואר?אשמח עם תתני דוגמאות,אולי זה יפתח איזה כיוון בשבילנו. אמי לא סתם יושבת בבית ומתכננת הגירה למדינות אחרות,פשוט הרי אין לה תארים,וקשה למצוא עבודה עם משכורת נורמלית בלי תארים. פשוט,חשבתי אם אחותי זכאית לאזרחות,אולי גם אנחנו נוכל להיות זכאים.ואולי לעבור לשם,אם יהיה אפשרות. ואם לא לעבור,אז לפחות להיות בעל אזרחות גרמנית ולקבל דרכון אירופי , שהוא מקנה הרבה דברים הדרכון הזה. אני לא הראשונה ולא האחרונה שחשבה שאם לא לעבור,לפחות שיהיה את הדרכון בשביל הדברים הטובים שהוא יכול להקנות. :)

גוזליה

New member
תגובה אחרונה כי זה באמת גולש מנושא הפורום

לא חסר- מוכרת בחנות, קופאית בסופר, עוזרת גננת, מטפלת, מחסנאי, שירות לקוחות, עובדים מקצועיים, ויש עוד ועוד ועוד. יש גם המון הצעות עבודה, פשוט צריך להתגבר על התחושה של "המשרה הזו לא מספיק טובה בשבילי/לא לכבודי"- ומה זה "משכורת נורמלית"? כל דבר יותר נורמלי מלהרוויח 2700 ש"ח ולהרגיש מסכן (אני מסכימה שיותר שווה לשבת בבית ולא לעשות כלום ולקבל על זה כסף מאשר לעבוד, אבל כל עבודה, גם במשכורת מינימום, תניב בערך פי 2 מהנ"ל). צריך להיות ריאליים, בינינו- מישהו שבלי השכלה ובלי שפה לא יכול לצפות להגיע לעבוד כמנהל מחלקה ויקפצו עליו בשתי ידיים פתוחות עם רכב ביטוח מנהלים וחשבון הוצאות פתוח. מיתון יש בכל מקום, וגם אנשים עם תארים (אחד ושני ושלישי) מתפשרים אבל יוצאים לעבוד במקום לשבת בבית. לכסף אין ריח, כמו שאומרים, וכל עבודה מכבדת את בעליה (ועדיפה מלחיות על חשבון משלמי המיסים). שיהיה לכן המון בהצלחה, ושוב- דיונים נוספים נא להעביר למסרים כי זה ממש לא קשור לנושא הפורום. תודה!

למעלה