מעבר לגן חדש

מעבר לגן חדש

שלום לכולם, מסיבות אופרטיביות החלטנו בעלי ואני להוציא את תומר מהגן אליו הוא הולך כרגע, ולהעביר אותו לגן אצלינו בישוב. תומר מאוד אוהב את הגן הנוכחי ואנחנו מאוד מרוצים מהתפקוד של הגן, המטפלות, מהיחס שהוא מקבל שם ומההתפתחות המדהימה שלו. מכיוון שהוא כ"כ קשור לגן, מאוד קשה לי עם ההעברה ואני חשה שאני עושה לו עוול, אבל באמת שאין ברירה. אין אני יכולה להכין אותו למעבר, ומה כדאי לעשות בשטח כדי שההעברה תהיה כמה שיותר חלקה? האם לקחת אותו במקביל במשך כמה ימים גם לגן החדש וגם לישן? או שזה יצור אצלו בלבול, ועדיף לחתוך ופשוט לשים אותו יום אחד בגן החדש (כמובן בהדרגה כאשר אני נוכחת במקום) תומר בן שנה ו - 10, אני לא חושבת שהוא יבין אם אני אסביר לו שהולכים לגן חדש וכו'. הנושא הזה מאוד מיסר אותי, ולכן אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

דליה.ד

New member
הוא באמת נורא קטן

אבל אני בעד לומר לו ולהביא אותו לגן החדש לביקור שיכיר את המקום ואת הילדים והגננת. עם ילדים גדולים יותר הייתי מוסיפה גם "טבלת יאוש" מצוירת, עוד כמה ימים עוברים לגן החדש.

michal@gal

Active member
מנהל
לא לחתוך סתם

הייתי מציעה לעשות מסיבת פרידה מהגן הישן, מעין מסיבת יום הולדת מוקדמת. אחר כך לתת לו להיות כמה ימים בבית כדי להמחיש לו את ההפרדה בין הישן לחדש, ואז להתחיל בגן החדש, ואז תוך חודש הוא כבר חוגג שם יומולדת ומשלים את חווית המעבר.

שרהודיה

New member
ראשית המון בהצלחה ../images/Emo24.gif

לדעתי, כדי שההעברה תעבור בקלות, את צריכה להראות לו את הדברים היותר טובים שיש בגן החדש.. בעיקר, זה שהגן קרוב לבית.. לדעתי, לא כדאי ללכת לגן החדש ובמקביל לישן, כדי לא ליצור לא בלבול, אלא הכניסי אותו לגן החדש בהדרגה..

לאה_מ

New member
גם לדעתי לא כדאי לקחת במקביל לשני

הגנים, אבל אני מצטרפת להצעה של מיכל לגבי "מסיבת פרידה" (או איזשהו ציון של הפרידה, לא חייב, כמובן, להיות מסיבה) מהגן הישן. לגבי ההסתגלות לגן החדש - בואי נניח שעכשיו היה 1 בספטמבר והוא היה נכנס לגן הזה - איך היית עוזרת לו לעבור את תהליך ההסתגלות? אני משערת שהיית יושבת איתו בגן למשך תקופה מסויימת, בתחילה באופן רצוף ולאט לאט עוזבת לפרקי זמן הולכים וגדלים, עד שהיית מרגישה שהוא השתלב בגן. זה מה שנראה לי שתצטרכו לעשות עם ההכנסה לגן החדש - כדאי שאת ו/או בן זוגך תפנו לכם זמן שיאפשר לכם ללוות את תומר בתהליך ההסתגלות הזה. אגב, יש יתרון להשתלבות בגן אחרי תחילת השנה, משום שככל הנראה הוא יהיה הילד החדש היחיד בגן, כך שלצוות יהיה יותר זמן להקדיש לו תשומת לב מיוחדת ולדאוג להשתלבות המוצלחת שלו. ואני כן חושבת שתומר יבין אם תאמרי לו שהיום זה היום האחרון שהולכים לגן הישן, ואנחנו נעשה מסיבה ונפרד מהגן ומהגננת ומהחברים, ומחר תלך לגן חדש. בהצלחה, ונשמח לשמוע עדכונים.

תודה לכולכם, ותשובות

מיכל - כן, בכל מקרה תכננתי מסיבת פרידה, גם בשביל הצוות שכ"כ נקשר לתומר וגם בשבילו, שיהיה ציון דרך, שיעזור לו להבין את השינוי. לצערי אין אפשרות להשאר איתו כמה ימים בבית, אבל המעבר יהיה בשבוע חדש, אני מקווה שזה יהיה מספק עבורו. שרה - אני לא חושבת שלתומר יש משמעות בעובדה שהגן קרוב לבית. מה שאולי כן יהיה משמעותי מבחינתו, זה שאבא יקח אותו בבוקר לגן ולא אמא (שתסע מוקדם מוקדם לעבודה, כדי להספיק להוציא אותו אחה"צ מהגן...) לאה - בהחלט אני מתכוונת לשבת איתו בגן למספר שעות משך כמה ימים. ברור לי שאני לא אזרוק אותו ככה למים הקרים. וכמובן ברור לי היתרון שבהכנסתו לגן באמצע השנה. כל מה שנותר הוא להחליט בין שני גנים שאנחנו מתלבטים בינהם, ואת זה נעשה בשבוע הבא. שוב תודה לכולם!

למעלה