מעבר לברלין

dana dvir

New member
אורח לרגע

רואה כל פגע וכו׳

כמובן שאתה צודק

(עדיין) לא מבינה את זה ולא השתכנעתי- אין מה להגיד אל תגיבו

מה הסיפוק בלחנך אדם זר שאין לכם שמץ של מושג לגביו

RonspotNL14

New member
איפה את רואה חינוך?

הוא שאל עניתי לו מה את רוצה שגם נשקר לו ? מה לעשות קודם הוא צריך לבקר בה להתרשם אחר כך לבדוק את עניין הרשיונות ואחר כך במידה ויש רשיוניות למשרד לעשות שיעורי בית למיקום משרד בברלין מה לעשות אלה התהליכים

republik

New member
יכול להיות שהיה אפשר לשנות קצת את הניסוח

אבל כמו שאספרסו אמר, זו גם עזרה. זה שהבנאדם חושב שהוא כבר יודע כל מה שיש לדעת זה עניין אחר.
אבל הוא ביקש עזרה ואמרו לו, על בסיס המידע שהוא נתן, שזה לא מספיק. או שהוא לא יודע מספיק, או שהוא לא חושף מספיק. עכשיו אם הוא רוצה לשמור על פרטיות זו זכותו, אבל היכולת לעזור לו תהיה מוגבלת.
לשאול בפורום (שאגב אינו פורום ייעוץ, אבל לזה אפשר להניח) "איפה הכי כדאי לפתוח משרד בברלין" מראה על חוסר רצינות. מי שלא מגיב למרות שהוא חושב כך, באיזהשהו מקום גורם לאדם נזק כי העצה שלו - גם אם היא שצריך לקבל יותר מידע - תוכל לעזור.

אספרסו2

New member
אני בספק

אם הוא יודע גרמנית,אחרת היה מחפש ברשת אחר מידע רלוונטי.
ובמצב כזה הוא צריך להודות לכל מי שמונע ממנו לגרום לעצמו נזק.

לי גם נראה שמי שאומר על עצמו "אנחנו" לוקה בשחצנות ואולי לכן
לקח את תגובתי לאן שלקח.

nfinchley

New member
אתן דוגמאות מערים אחרות שיעזרו

בלונדון למשל הסיטי של לונדון, קנארי וורף ודוקלנד נחשבים לאזורי המשרדים
בישראל יש את הסיטי של רמת גן-אזור הבורסה ובתל אביב רוטשילד והסביבה
אני מחפש את המקבילה בברלין זה הכל
אני מקווה שזה עוזר

republik

New member
אבל מי אמר שאלו האזורים הנכונים

לפתוח בהם משרד?
אני באמת לא יודע לגבי לונדון, אבל אפילו כשאני חושב על ת"א - אז קודם כל זה תלוי מה בדיוק אופי הפעילות של המשרד הזה - אבל ממה שאני זוכר בתקופה שעבדתי עם הבנקים הגדולים כולל תקופה שעבדתי באחד מהם, מה שיש לך באזור הזה של רוטשילד והבורסה (גם הבורסה לני"ע וגם הבורסה בר"ג) זה הבנקים וחלק מהחברות הענקיות ("המוסדיים"). לא זכור לי שראיתי שם יותר מדי פעילות של משרדים עצמאיים, בעיקר מסעדות ובתי קפה יקרים מדי...
אבל אפילו בת"א - שעבדתי בה במשך כשלוש וחצי שנים בתחום שנושק לשוק ההון (ראיית חשבון) ומתוך זה במשך תשעה חודשים עבדתי ממש באזור הבנקים - אני לא אוכל לומר לך איפה יהיה מקום מתאים לפתוח משרד כזה, קודם כל כי לומר "בתחום שוק ההון" זו הגדרה רחבה להחריד, ושנית כי צריך מומחיות מיוחדת - גם בתחום המדובר, גם בעיר עצמה וגם באופי הלקוחות המבוקש - בשביל לקבל החלטה מושכלת בנושא הזה.
ולכן, מאחר והנושא מצריך מחקר כ"כ מעמיק והיכרות כ"כ מעמיקה עם האזור המבוקש, כשאתה בא ואומר שמעולם לא היית שם אבל איפה הכי כדאי לפתוח משרד, זה נשמע קצת תלוש מהמציאות. מה שאומרים לך פה בעצם (אפילו הבנאדם שאת עצתו כן הערכת) זה שאתה צריך או לעשות הרבה יותר מחקר (אם את הדברים שאתה לא מספר אתה לא יודע) או לספר קצת יותר (אם אתה רוצה לקבל עזרה רצינית). אחרת, ההנחה היא שאתה לא יודע את הדברים שאתה לא מספר, ובמקרה כזה העצה הכי טובה שמישהו יוכל לתת לך היא חכה קצת, תחקור קצת יותר לעומק, אחרת אתה תצלול ראש לבריכה ריקה.

nfinchley

New member
אלו בדיוק האזורים שהייתי פותח משרד

אילו הייתי פותח בישראל או לונדון
בטוח יש בברלין אזורים מקבילים זה בדיוק מה שאני מחפש מה כל כך לא ברור

republik

New member
קודם כל, אופי השירותים

מה לא ברור?
בשביל לפתוח משרד, אני מניח שאתה יודע שצריך לא רק שיהיה עסק, צריך שתהיה דרישה לעסק הזה, צריך שלא יהיה עודף היצע של אופי השירותים באזור הזה, צריך לדעת מה מחפשים הלקוחות הפוטנציאליים.
בחיי, או שאתה מעורפל בכוונה (לא שברור לי למה בנאדם שבא לבקש עצה יהיה מעורפל), או שאתה עדיין ברמה של מחשבה כללית של "מעניין איך זה יהיה לפתוח עסק בברלין", ואם אתה בשלב הזה אז האזור בו תפתח את המשרד הוא הדבר האחרון שצריך להטריד אותך כרגע.
האם אתה יודע-
- אם יש דרישה (בברלין) לעסק שאתה מחפש לפתוח?
- מה כרוך בפתיחת עסק כזה? (מבחינת רשיונות - הן אישיים שלך, כמו רשיון לעסוק במקצוע בגרמניה, והן מבחינת העסק, בירוקרטיה שיש להתעסק איתה, ההליך תכלס של פתיחת עסק, באיזו השקעה כספית זה כרוך)
- מה סוג ואופי הלקוחות הפוטנציאליים באזור, והאם אתה תוכל לתת להם ערך מוסף כלשהו שיגרום להם לבוא אליך - אדם שמעולם לא היה בברלין - ולא אל מישהו מקומי?
- האם פתיחת משרד כזה היא מעשה בעל היתכנות כלכלית?

מה שלא ברור זה מה זה העסק הזה שאתה רוצה לפתוח. אף אחד לא יוכל לעזור לך אם לא תפרט יותר.

RonspotNL14

New member
לי יש תחושה שמדובר באדם שלא רוצה להבין

את מה שמנסים להסביר לו הכי מצחיק זה שהוא לא היה מעולם בברלין איך אתה אפשר לנהל משרד בלי היכרות אפילו מינימלית עם העיר ? בלי לעשות שיעורי בית לגבי רשיונות מהרשויות דרישת קהל משהו? לבוא סתם ככה בלי כלום ולפתוח משרד ? הבן אדם חי בסרט

republik

New member
זה מוזר

אבל התקשורת הישראלית מאכילה את הישראלים בסיפורים על זה שבכלל לא צריך לעבוד כדי לחיות שם טוב, ואם עובדים, לא משנה במה, חיים כמו מלכים.
על הוצאות של אלפי/ עשרות אלפי שקלים רק על המעבר לא ממש מספרים, על בירוקרטיה מי שמע בכלל, וככה יוצא שאנשים חושבים שהם רק צריכים להעלות את החיים שלהם על מזוודה ומטוס והכל כבר יסתדר.
אפילו במדינת המקור של בנאדם זה מאד קשה להיות עצמאי. אבא שלי (שהוא אגב היגר לישראל בגיל 26) שהיה כמעט כל הקריירה שלו עו"ד עצמאי אמר לי לפני כמה שנים- אם אני יכול לתת לך עצה מקצועית אחת זה בחיים אל תהיה עצמאי. עכשיו ברור שיש אנשים שזה מתאים להם ושהם פורחים ככה, אבל צריך היכרות מאד מעמיקה עם האזור שתעבוד בו, עם החברה, עם הלקוחות הפוטנציאליים, שלא לדבר על השוק ואיך הוא עובד.
בקיצור, מה שאמרת.

RonspotNL14

New member
תיקון

זה בגלל היום הארוך שהיה לי : את מה שמנסים להסביר לו הכי מצחיק זה שהוא לא היה מעולם בברלין איך אפשר לנהל משרד בלי היכרות אפילו מינימלית עם העיר ? בלי לעשות שיעורי בית לגבי רשיונות מהרשויות דרישת קהל משהו? לבוא סתם ככה בלי כלום ולפתוח משרד ? הבן אדם חי בסרט

למעלה