מעבר לברלין

nfinchley

New member
מעבר לברלין

אני מתעתד לעבור לברלין לצורך פתיחת משרד שם.
אשמח לכל מידע שיוכל לעזור לי בשלבים הראשונים.
מעולם לא הייתי בברלין אני חייב לדעת מה האזור הממולץ לפתיחת משרד ודירת שלושה חדרים במיקום טוב שתאפשר גישה נוחה למשרד.
אין לי אילוצי משפחה כך שהשיקול היחידי הוא מיקום מכובד למשרד והדירה בהתאם למיקום המשרד.
אודה על כל מידע

דני

אספרסו2

New member
משרד למה?

עוד לא היית שם ואתה ישר קופץ למים העמוקים מבלי לדעת לשחות,
אז מה משנה גודל הבריכה,עומקה ומיקומה?

dana dvir

New member
אני לא מבינה

את התגובות האלה

אם לא בא לך אל תעזור אף אחד לא מכריח אותך
אבל למה להתקיף?

Ccyclist

Well-known member
אם כך מקומך בפרנקפורט (אם מיין), ולא בברלין

כי שם הבורסה הגרמנית, וגם הבנק המרכזי של אירופה. הסיבה למיקומה של הבורסה הוא שבתקופת שתי הגרמניות הבירה המערבית היתה בעיר בון שהיא למעשה פרבר של פרנקפורט.

מה יש לך לעשות בברלין? אמנם הממשל הפדרלי עבר למזרח אבל שוק ההון נשאר עמוק בשטח המערב-לשעבר.

כמו כן אל תתבלבל עם פרנקפורט אם אודר שנמצאת ממזרח לברלין בסמיכות לגבול הפולני.

אספרסו2

New member
בון היא פרבר של פרנקפורט?

אם את ברלין המשלתי לבריכה הרי שפרנקפורט תהיה בשבילם ים סוער.

Ccyclist

Well-known member
אופס, בון היא פרבר של קלן.

אבל הבורסה נמצאת בפרנקפורט אם מיין

nfinchley

New member
אם היית בכל זאת ממקם בברלין

באיזה אזור היית ממקם משרד.

Ccyclist

Well-known member
בקו-דאם או בפוטסדאם פלאץ אם זה מקובל שם.

התשובה הפשוטה ביותר היא שאתה צריך תדמית כאילו אתה גר בשרלונטברג, שהיא השכונה הטובה ביותר בעיר (יותר דומה לפינצ'לי בשיאה, בימי "החברה מפינצ'לי" מאשר לשכונות היוקרה הלונדוניות דוגמאת קנסינגטון, אבל זו ברלין, עיר ענייה יחסית שגם פרבר סתמי עשיר הופך לנקודה הטובה בה). זה לא אומר שאתה צריך לפתוח את המשרד שם אלא שתפתח אותו במקום בו תושבי השכונה עובדים או רגילים לצרוך שירותים עסקיים.

לברלין יש 3 מע"רים - אלכס (אלכסנדרפלאץ, המע"ר המזרחי), פוטסדאם פלאץ (אזור שנבנה מחדש בשנות ה90, על קו הגבול לשעבר, אזור הממשל הפדרלי והרייכסטאג, שער ברנדנבורג, קצת דרומית לנקודת המרכז של העיר), וצוּ / קו-דאם (תחנת צואולוגישר גארטנס, Zoo, המע"ר המערבי). צו היא יותר "אוקספורד סטריט" בעוד בפוטסדאם פלאטס יש מגדלי משרדים אך נקודת הכובד שלה היא הממשל. אינני יכול להגיד ששמעתי על רובע פיננסי בעיר.

הסיבה שאני שולל את אלכס היא שלמרות שהאזור טוב מבחינה מסחרית הוא מרוחק מהשכונות הטובות וההגעה אליה דורשת מעבר דרך שני המע"רים האחרים ב Stadt-Bahn (ציר רכבתי המאחד שלוחות רבות שמבחינת המערכת מזכיר קצת את קווי המטרופוליטן-המרסמית'-סרקל בציר של יוסטון רוד).

ועדיין - ברלין היא "ירושלים" גרמנית, היא מרוחקת מהמרכז התעשייתי והפיננסי של המדינה שנמצא בעמק הריין. עוצמתה של גרמניה נובעת מכל מה שנמצא בין שוויץ להולנד באזורי הגבול המערביים של המדינה. בברלין תמצא ממשל ואקדמיה, תרבות וכן רב-תרבותיות, והעיר מושכת הגירה מכל רחבי העולם ("תחפשו את החיילים שלכם בברלין" - יאיר לפיד) אבל היא ממש לא ה-מקום להיות בו אם עיסוקך הוא בבורסאות (במיוחד זו שבפרנקפורט) ולא, בוא נגיד, בשווקי הון משניים, שיתכן שתושבי ברלין אכן נזקקים להם...

RonspotNL14

New member
לא רציתי להגיד את זה

אבל אתה מגוחך אתה רוצה לעבור לברלין אבל מעולם לא היית בה אתה מעולם לא היית בה ואתה רוצה לפתוח בה משרד? לך בקר בה קודם תראה מה אתה צריך מבחינת הרשויות לפתיחת משרד(בשביל שיהיה לך רשיון בכלל לפתיחת משרד שכזה) ותראה הלאה אין קשר לאילוצי משפחה כרגע קודם תראה מה האפשרויות שלך מבחינת הרשויות כי בלי אישור מהרשויות לא תוכל לפתוח משרד

nfinchley

New member
מה שיפה פה שאנשים עם ממש כוונה לעזור

שאלתי שאלה פשוטה ממי שמכיר וקיבלתי "עצות" ו"מחמאות".
כאילו שאני לא יודע שאני צריך להגיע\ בסך הכל ביקשתי נקודת פתיחה ממי שיכול באמת לעזור ובא מתוך רצון לעזור ולא רצון לחנך ולהראות כמה הוא צודק

RonspotNL14

New member
אז אם אתה יודע למה אתה שואל?

לך סע למקום תתרשם תראה מה אפשרי מבחינת הרשויות אם בכלל יש על מה לדבר ותמשיך משם ככה הדברים אמורים לעבוד

nfinchley

New member
בשביל זה אני לא צריך אותך

אם הייתי שואל גרמני את אותה שאלה הוא פשוט היה נותן לי סקירה קצרה על אזורי המשרדים בברלין ועל המאפיינים של כל אזור
אבל ישראלי ינסה להראות לי כמה אני לא מבין וינסה לחנך אותי.
זה פורום שאמור לעזור, יש לך אינפורמציה, אתה רוצה לעזור קדימה, כולם ירוויחו מזה בטווח הארוך כולל אתה
אין לך אינפורמציה, אין צורך שתתחיל לחנך אנשים
סמוך על זה שהם מספיק חכמים להבין את זה

RonspotNL14

New member
לא ממש

בוא נתחיל מזה שאני לא ישראלי אלא ישראלי לשעבר שנית אתה באמת לא מבין כלום כי הדבר הראשון שאתה צריך לבדוק זה רשיונות ואם יש לך אפשרות מבחינת הרשויות לפתוח שם משרד מה לעשות ומכיוון שלא היית מעולם בברלין גם לא יזיק לך לבקר בה ולהתרשם ולראות אם היא מתאימה שלישית מה תעזור לך סקירה על איזורי המשרדים בברלין והמאפיינים של כל איזור אם אתה בעצמך לא ראית או היית בה? אתה זה שרוצה לפתוח משרד בה אתה זה שצריך לבדוק את הדברים האלה
ונקודה אחרונה אתה רוצה פורום שיעזור לך? יש את פורום עוברים לאירופה בשביל המטרה הזו

אספרסו2

New member
אם היית שואל גרמני

הוא היה מסתכל עליך כאילו נפלת מהירח,
כי השאלה שלך כל כך תלושה מהמציאות שלך.

מצטער,אבל חכם אתה לא.

een ogenblik

New member
מאפיינים אזוריים רלוונטים זה בדיוק מה שצריך

לאור ניסוח השאלה שלך, גרמני לא היה מסוגל לתת לך תשובה טובה יותר או פחות, ממש כפי שאנו איננו מסוגלים לתת לך תשובה.

אין, ולא יכולים להיות, שיקולים כליים לפתיחת משרד כלשהו בעיר לא מוכרת. כדי לפתוח משרד צריך לדעת
עבור מה נפתח המשרד (אתה יודע, אנו לא),
עבור מי הוא נפתח (אתה יודע, אנו לא),
ורק אז צריכה להגיע הכרות מעמיקה עם העיר. היכרות מעמיקה, כדי לדעת לא רק היכן מתגורר קהל היעד, אלא גם היכן הוא רגיל לקבל את סוג השירות המוצע והיכן סוג השירות המוצע חסר, כך שגם אם אינו מוצע שם הוא יתקבל בברכה (כי לא כל שירות יתקבל בברכה בכל מקום).

מה שכתבתי נוסח בלשון הכללית ביותר שהצלחתי למצוא. למען האמת, אני איני מצליחה להבין בדיוק מה צריך לעשות לאור מה שכתבתי, כך שאיני יכולה להתחייב שאחרים מבינים.
לפני שאתה שואל שאלה בנוגע לעסקיך, כדאי שתחליט איזה מידע אתה חולק, עם מי אתה חולק, ואיזו עצה אתה מצפה לקבל. כרגע קיבלת מקלחת קרה. איני מסכימה בהכרח לדרכי הניסוח של אותה מקלחת קרה, אך היא עדין מחוייבת המציאות ועדיף שתתקל בה כעת, לפני שהתחייבת למשהו, מאשר יהיה כבר מאוחר מדי לשינויים.

למעלה