בקו-דאם או בפוטסדאם פלאץ אם זה מקובל שם.
התשובה הפשוטה ביותר היא שאתה צריך תדמית כאילו אתה גר בשרלונטברג, שהיא השכונה הטובה ביותר בעיר (יותר דומה לפינצ'לי בשיאה, בימי "החברה מפינצ'לי" מאשר לשכונות היוקרה הלונדוניות דוגמאת קנסינגטון, אבל זו ברלין, עיר ענייה יחסית שגם פרבר סתמי עשיר הופך לנקודה הטובה בה). זה לא אומר שאתה צריך לפתוח את המשרד שם אלא שתפתח אותו במקום בו תושבי השכונה עובדים או רגילים לצרוך שירותים עסקיים.
לברלין יש 3 מע"רים - אלכס (אלכסנדרפלאץ, המע"ר המזרחי), פוטסדאם פלאץ (אזור שנבנה מחדש בשנות ה90, על קו הגבול לשעבר, אזור הממשל הפדרלי והרייכסטאג, שער ברנדנבורג, קצת דרומית לנקודת המרכז של העיר), וצוּ / קו-דאם (תחנת צואולוגישר גארטנס, Zoo, המע"ר המערבי). צו היא יותר "אוקספורד סטריט" בעוד בפוטסדאם פלאטס יש מגדלי משרדים אך נקודת הכובד שלה היא הממשל. אינני יכול להגיד ששמעתי על רובע פיננסי בעיר.
הסיבה שאני שולל את אלכס היא שלמרות שהאזור טוב מבחינה מסחרית הוא מרוחק מהשכונות הטובות וההגעה אליה דורשת מעבר דרך שני המע"רים האחרים ב Stadt-Bahn (ציר רכבתי המאחד שלוחות רבות שמבחינת המערכת מזכיר קצת את קווי המטרופוליטן-המרסמית'-סרקל בציר של יוסטון רוד).
ועדיין - ברלין היא "ירושלים" גרמנית, היא מרוחקת מהמרכז התעשייתי והפיננסי של המדינה שנמצא בעמק הריין. עוצמתה של גרמניה נובעת מכל מה שנמצא בין שוויץ להולנד באזורי הגבול המערביים של המדינה. בברלין תמצא ממשל ואקדמיה, תרבות וכן רב-תרבותיות, והעיר מושכת הגירה מכל רחבי העולם ("תחפשו את החיילים שלכם בברלין" - יאיר לפיד) אבל היא ממש לא ה-מקום להיות בו אם עיסוקך הוא בבורסאות (במיוחד זו שבפרנקפורט) ולא, בוא נגיד, בשווקי הון משניים, שיתכן שתושבי ברלין אכן נזקקים להם...