מעבר לברלין

shaniaharon4

New member
מעבר לברלין

כמו כולם (בערך) גם אני התאהבתי בעיר הזו ורוצה לעבור
אז ככה, אני בוגרת תואר ראשון במשפטים (מוסמכת כעורכת דין), ואין לי שום דרכון זר או אזרחות נוספת.
בכל זאת אני רוצה לעבור. איך אני עושה את זה?
כמה שאלות
1. מה צריך? ויזת עבודה (ואם כן איך מוציאים אחת) או ויזת סטודנט (אותו כנ"ל - איך מוציאים?)
2. אם יש לי ויזת סטודנט האם מותר לי לעבוד?
3. כמה כסף צריף?

יש לי עוד מליון שאלות אבל אלו השאלות הכי כלליות - עבודה, כסף, דירה וכמובן אשרת שהיה (לא מסתבכת עם חוקים)
בכל מקרה, אני אשמח לקבל את כל המידע שיש לכם ולכן (בעדיפות לידע אישי וחוויות)

תודה רבה

arik7788

New member
כתושב ברלין

קר בגרמניה
טונות של ערבים טורקים ונאצים
שמחכים לך עם פרחים
ואם בכל זאת החלטת להגיע
עורך דין יעלה לך כ10 אל; יורו לבקשת רשיון עבודה ושהיה
או שמתחתנים עם ישראלי בעל דרכון ארופאי

forglemmigej

New member

כתבה מלפני שבוע מעיתון השבדי על נהירת ישראלים (רק מתל אביב כמובן ממה שקוראים Rothschild Boulevard ) לברלין ,כדאי להעזר בתרגוגל כדי לראת כמה פעמים העיתונאית הכניסה את המלה israeliska ockupationen יענו הכיבוש במאמר, כדי לרצות את הקוראים הOמולנים .
ועוד מברלין סיפור שקרה לי היום ,בעודי מהלכת לכיוון המכולת הכפרית עצר אותי איש שיצא מרכבו ושאל אם אוכל להדריך אותו לכיוון שדה תעופה של טיסות שכר ממש רחוק מכפרי הקט , אמרתי לו שדי מסובך ורחוק, הוא הראה לי את המפות שלו והתחלתי להזביר לו איך להגיע , שאלתי אותו למה הוא לא משתמש בג'יפיאס והוא אמר איך הייתי שואל אותך אם היה לי ג'יפיאס או כמו שמכנים את זה פה גּאֶפּאֶאֶס

מן הון להון הוא פתאום אומר לי איך אני אוהב את הדנים תמיד הם כל כך עוזרים לכל אחד ואי לכך בגלל שעזרת לי כל כך אני רוצה להציע לך משהו הוא משך מהכסא האחורי חבילה של ארבע חולצות שנראו חדשות לגמרי ומאיכות עשר אני רוצה לתת לך מתנה בגלל שעזרת לי כל כך אבל לפני כן יש לי פה זקט עור מאיטליה אמיתי רק ב1700 קרונה והיתר בחינם. לא, לא צריך עניתי אני לא צריכה זקט עור ולא חולצות , טוב אז באלף קרונה הז'קט ..
אמרתי לו, תגיד לי מאיפה אתה והוא אמר הגעתי מברלין, אני מברלין וכל זה כאשר נודף ממנו ריח חזק ביותר של אפטר שייב יוקרתי , וואו לא הייתי מאמינה אין לך מבטא גרמני בכלל , טוב אמא שלי איטלקיה ואבא גרמני או שמא היה זה ההפך. בסוף הפיטץ' הוא אומר לי טוב אז קחי את הז'קט במאה קרונה, שמע אני הולכת רק עם כרטיס אשראי אין עלי מזומן כעת. מה שהדהים אותי הוא הרמה החדשה שמוכרי העגלות למינהם הגיעו בשיטות היצירתיות. אלוהים גדולה שבשמיים.

אספרסו2

New member
עד אליכם הוא הגיע?

כאן יש זן חדש של צורפים שראייתם חדה והם אמונים על מציאת טבעות זהב
שנפלו,באורח פלא ליד רכב שהנוהג בו,לא יודע את נפשו מאושר וחומד את העושר
ואם לא נופל לו האסימון,הוא מעניק למוצא הישר תשר נדיב.

forglemmigej

New member
אני חושבת שהבנתי את התרגיל שלו

או מי ששולח את אותם עובדים , אומרים להם ,לכו לכפרים הקטנים חיים שמה אנשים תמימים שיקנו כל סיפור מצוץ מהאצבע שתמכרו להם ,הם לא ממש מחוברים לעולם, כאילו אין אצלנו סיבים אופטיים מתחת לאדמה, כבר מלפני שש שנים חפרו את כל האיזור , כאילו לא כל מתבגר מתהלך צמוד עם האייפון מהדגם האחרון, כאילו לכולם אין רכב או טלויזיה או מחשב דור 800 , התמימות המטופשת הזו שלהם לחשוב שמישהו יקנה את החולצות או הז'קט ב100 קרונה אחרי שהתחיל ב-1700 .
ומה הוא חשב לעצמו שאני באמת אאמין לו שהוא מברלין, ואיפה הוא מתכון להשאיר את הרכב כשיגיע לשדה תעופה עם החולצות והז'קט מעור . החורים בסיפור היו יותר גדולים מאשר בסדרת דרמה ישראלית מצויה שעשתה אקזיט לחברת הפקות אמריקאית

elley

New member
בגדול

האופציות שלך זה או לימודים או חתונה עם אזרח גרמני/אירופי.

בשביל תואר שני תצטרכי או הרבה כסף (למכללה פרטית ללימודים בשפה האנגלית) או הוכחת שליטה בשפה גרמנית ברמה אקדמית (ללימודים באוניברסיטאות הרגילות). התואר שלך במשפטים לא רלוונטי (המערכת המשפטית פה שונה לחלוטין ממה שהולך בישראל) אלא אם כן את מוצאת מעסיק שירצה אותך בשביל הידע שיש לך בחוק הישראלי והוא ירצה להוציא לך ויזת עבודה. הסיכוי לזה הוא אפס בשאיפה למינוסים.

את יכולה לבוא הנה ולבקש ויזת הכנה ללימודים, מה שנותן לך שנתיים בהן את יכולה ללמוד גרמנית, שבסופן את צריכה להרשם ללימודים אקדמיים בברלין. בשנה הקלנדרית הראשונה של הויזה הזו אסור לך לעבוד כלל, ובשנה השניה מותר לעבוד, אבל רק מספר מסוים של שעות בשבוע. לפיכך, את צריכה להוכיח שיש לך מספיק כסף לתמוך בעצמך בזמן הזה. אחרי שנרשמת ללימודים אקדמיים וגם התקבלת, הויזה שלך תשונה לויזת סטודנט, שמאפשרת לך להשאר כאן לתקופת הלימודים ומאפשרת לך עבודה רק מספר מצומצם של שעות במהלך השבוע וחופשות הסמסטר. זה לגבי הפרטים הטכנים.

מעבר לזה:
לבקר במקום מסוים ולגור בו הם שני דברים שונים. החורף פה שונה לחלוטין ממה שאת רגילה אליו בארץ, ולוקח המון זמן וכסף להתרגל אליו, אם מצליחים. ולא כולם מצליחים. שנית, החוקים פה אחרים, המנהגים פה אחרים, הבירוקרטיה אחרת, האוכל אחר, ותמצאי את עצמך מוציאה כסף, עצבים ותסכול על דברים שלא חשבת בכלל, שהגיעו בהפוכה של ההפוכה. המחירים בסופר אולי זולים יותר מאשר בארץ, אבל להגירה יש מחירים משלה, והם גבוהים. גם כספית, וגם אישית.

תחשבי טוב טוב למה את רוצה לעבור לברלין. אם זה "בשביל הקטע", אני מאחלת לך בהצלחה, וחזרה מהנה הביתה, לישראל.

למעלה