מעבר לברלין

דרור ל

New member
מעבר לברלין

היי, אני בן 32 בעל אזרחות גרמנית. אני עובד בחברת הייטק כמנהל דסק ואני מעוניין למצוא עבודה בברלין. השאלה היא איפה אני בעצם מחפש עבודה? באילו אתרים אני יכול למצוא מקומות עבודה שדוברים אנגלית או אפילו חברות ישראליות (הידע שלי בשפה הגרמנית כרגע לא משהו...). תודה

forglemmigej

New member
לא הבנת My bad

הכוונה היא שבברלין יש אבטלה כזו גבוהה ובלי שפה אין מה לחפש שם ובכלל במצב הכלכלי היום זו התאבדות להגר, פשוט כל פעם כשאני רואה את ההודעות האלו על אזרחות גרמנית והגירה לברלין ,זה מזכיר לי את הסצנה ההיא ממזרים , שבכלל היתה פרודיה על הסרט הנפילה . נו זו היתה פרודיה.

קצת מידע

א. ברלין אינה בירת ההייטק הגרמני. קיימות פה כמובן חברות הייטק - גדולות וגם קטנות (בגדולות יש למשל מרכז גדול של SAP, ככל הידוע לי). אם אתה לא נעול על המיקום ומעוניין בהתפתחות מקצועית, יתכן וכדאי לברר במיקומים אחרים בגרמניה. בפורום "גרמנית ותרבות גרמניה" מסתובבים כמה הייטקיסטים בגרמניה ורובם ממוקמים אי-שם באזור פרנקפורט ומערבה (באדן-וירטמברג). ב. אם אתה כן נעול על המיקום (ואני בהחלט מבינה אותך), יש לך כמה מכשולים שעומדים בדרכך: - למצוא עבודה פעם ראשונה, במקום שבו לא מכירים אותך (לשים פעם ראשונה את הרגל בדלת) - לעשות את זה במקום שבו יש בעיית אבטלה. לא צריך עם זאת להיכנס יותר מדי לדכאון מרמת האבטלה. יש הרבה מובטלים, אבל יש גם משרות. הבעייה היא שרבים מן המובטלים בברלין או הרבה מתחת לאפשרות להתקבל לעבודה; או כל מיני אנשי מדעי החברה והרוח כמוני (כלומר, חסרי "מקצוע" אמיתי). לא מכירה הרבה מהנדסים, רופאים וכו' שמובטלים פה לאורך זמן, כמו בכל מקום בעולם העצה שלי: א. ללמוד גרמנית. העובדה שאתה לא שולט בגרמנית היא לא בעייה עצומה (בכל המקומות האלה יודעים לדבר אנגלית), אבל הגרמנים, גם המשכילים ביותר, יעדיפו לדבר גרמנית. הם גם מעריכים את זה ב. סיכוי טוב שבכיתת הגרמנית שלך, אם תעבוד קשה על זה, גם תתחיל להכיר אנשים שמכירים אנשים שמכירים מישהו שמחפש. ג. לקבל הכרה על ההכשרה המקצועית שלך - יש לך תואר במחשבים? בהנדסה? יש לך "סתם" הכשרה מקצועית כמפתח X או כמתכנת Y? הכל זקוק להכרה. אם אין הכרה בהכשרה המקצועית שלך בגרמניה, אתה בבעייה - הגרמנים גרופים של תעודות, מעדיפים לקחת מטומטם עם תעודות מאשר קוסם שלימד את עצמו לעשות את העבודה, וכדאי לך לעבור ל-Plan B - ללכת לעשות הכשרה מקצועית של המקצוע שלך (או מקצוע נושק) ב-IHK או במכללה/אוניברסיטה בגרמניה. בגרמנית כמובן, מה שאומר שקודם צריך להשלים כמה חודשים בשלב שמתואר בסעיף א' ד. מעבר לכך, וזה באופן כללי - לנדנד לכל מי שאתה מכיר. אין לי מושג מה זה מנהל דסק ומה דרישות התפקיד, אבל תמצא מה המשמעות של זה בגרמניה ובגרמנית, ותנדנד לאנשים שאתה פוגש במסיבות (אין כמו שיחה בדארק רום בנושאי "ניהול דסקים לאן"), ל"חברים" כמו גם חברים אמיתיים בפייסבוק, וכו' וכו'. אני השגתי את העבודה הראשונה שלי בגרמניה מחבר של חבר וברגע ששמים את הרגל בדלת, כאמור, הדברים פשוטים יותר.

למעלה