מעבר לברלין- מס' שאלות

TrUsT NO OnE

New member
מעבר לברלין- מס' שאלות

שלום רב לכולם,

יש לי כמה שאלות לגבי שהייה בברלין לקראת מעבר בעוד שנתיים.

אני בעלת אזרחות ודרכון ישראליים בלבד, בן זוגי (שלקראת תקופת המעבר יהיה בעלי) בעל אזרחות ודרכון פולניים, בנוסף.

ממה שהבנתי, כל אזרח מהאיחוד האירופי זכאי לאותן זכויות (אפשרות לגור, לעבוד וללמוד בכל אחת ממדינות האיחוד) כשם שאזרח גרמני זכאי להן. ממה שקראתי בפורום של אזרחות פולנית, זה אומר שגם אני בתור אשתו, אהיה גם אני זכאית לאותן זכויות שבעלי זכאי להן, שנינו ניחשב "תושבי קבע" בגרמניה.
אם אני טועה ולא הבנתי נכון, אבקש להעמיד אותי על טעותי

ומכאן, כל הזכויות הסוציאליות שמגיעות לגרמנים, יגיעו גם לנו?
גם אנחנו נקבל עזרה וסובסידיה בכל מה שקשור בילדים ובביטוחי בריאות? גם אנחנו נקבל דמי אבטלה אם נפוטר חלילה אחרי שנת עבודה בברלין?

ושאלה אחרונה, אמא שלי תצא לפנסיה עוד 8 שנים. אנחנו מתכננים לעבור עוד שנתיים, כאמור.
הייתי רוצה שאמי תצטרף אלינו ברגע שתפרוש לגמלאות.
האם בתור תושבת קבע אני יכולה להנות מההטבה של "איחוד משפחות"? האם גם אמא שלי תוכל אחרי 3 חודשים להפוך לתושב זמני (בדיוק כמו שאני אמורה להפוך) ולקבל את מה שאני הייתי מקבלת?

אודה לעונים.

Nobilis

New member
תשובות

לך ולבעלך יש את הזכות להתגורר ולעבוד בגרמניה (כאזרח האיחוד ובת זוגו). כך שהמעבר עצמו אינו בעייתי.

תושבות קבע תקבלו לאחר חמש שנים. החל מהנקודה הזאת אתם זכאים לכל מה שמקומיים זכאים לו (מבחינת זכויות סוציאליות). לפני הנקודה הזאת הדברים מסובכים יותר, ותלויים בחקיקה הגרמנית הספציפית.

לגבי אמא שלך - בנקודה בה היא תצא לפנסיה אכן תהיי תושבת קבע בגרמניה. אני לא בטוח האם הסטטוס הזה מאפשר לך להביא את אמך להתגורר איתך, זה תלוי בחקיקה הגרמנית. למיטב זכרוני (ובהחלט יתכן ואני טועה בנוגע לנקודה הזאת) - תוכלו להביא אותה תחת החקיקה האירופית אם היא תלויה בכם למחיה.

נסי לשאול גם כאן: http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=996

אספרסו2

New member
איחוד משפחות

כמו שאת מתארת לא קים אפילו בדמיונו החולני של המחוקק הגרמני,
שהרי עלולה להתרחש שואה דמוגרפית שתעורר רגשי גזענות חבויים
וצבירת כוח לימין הקיצוני בגרמניה שיחזיר אותה אחורה במנהרת הזמן החשוכה.

למעלה