מעבר לברלין לתקופה

tigersushi

New member
מעבר לברלין לתקופה

שלום לכולם, החלטתי לעבור לברלין בזמן הקרוב לתקופה לא מוגבלת. אני בעל דרכון איטלקי, אינני דובר גרמנית ואין לי הרבה כסף. אני מעוניין לעבור בגלל יוקר המחייה הנמוך יחסית ובגלל התרבות. אני בעל תואר ראשון באמנות (מה שאומר לבינתיים שאני יודע למלצר ולהכין קפה) יש לי מספר רב של שאלות כלליות בנוגע לתעסוקה: האם אפשר למצוא עבודה זמנית בתחומים שהזכרתי מבלי לדעת גרמנית ? האם צריך להשיג אישור עבודה ? ואם לא אמצא תוך זמן מה האם בתור אזרח אירופאי אני זכאי לדמי אבטלה? בנוגע למגורים יש לי גם כמה שאלות : יש לי מספר מכרים שאולי אוכל להעביר אצלם שבוע - שבועיים וחשבתי פשוט לנחות אצלהם ולחפש עבודה ומגורים. נאמר לי בעבר שיש איזשהו מילכוד בשכירת דירה ושגם בשביל זה צריך להמציא כל מיני אישורים- לגבי כל זה רציתי לדעת מה כדאי ואפשר להסדיר מהארץ ? בתודה מראש

אתה צריך להוציא ת.ז גרמנית

ואני מניחה שגם מס' ביטוח סוציאלי ואז תוכל מייד לעבוד, כמו כל אזרח. זה מבחינת החוק. אין לי מושג אם כאיטלקי תידרש גם למבחן בגרמנית, את זה תשאל בשגרירות גרמניה ברח' דניאל פריש 3 בת"א (כן- ממש באותו בניין של שגרירות ספרד!). דמי אבטלה תקבל רק אם וכאשר תפוטר אחרי תקופה מספקת שבמהלכה תעבוד ותפריש דמי ביטוח סוציאלי כחוק. כידוע לך, אין ארוחות חינם ובשום מקום לא מחלקים כסף ככה סתם.

tigersushi

New member
תודה על התשובה

שאלתי לא בגלל חיפוש ארוחות חינם אלא על מציאת עבודה ובאם אין עבודה או בכל מצב אחר רציתי לדעת אם אני זכאי לתנאים סוציאליים. בכל מקרה, ענית לי . תודה.

אספרסו2

New member
רוב המידע שכתבה אינו נכון

לא תקבל תעודת זהות גרמנית כי אתה לא גרמני אף אחד לא יידרוש ממך מבחן בגרמנית, בענף הגסטרונומיה בגרמניה מועסקים הרבה איטלקים שאינם דוברי גרמנית. בהצלחה.

תשובות

* אין דבר כזה תעודת זהות ללא-אזרחים בגרמניה. בן האיחוד האירופי שחי בגרמניה מציג את הדרכון שלו במידה והוא צריך תעודה מזהה (בגרמניה כמו בארץ יש צורך להציג תעודה מזהה לשוטר). בתור בן האיחוד האירופי אתה אכן יכול להגיע לגרמניה ומיד להתחיל לעבוד - פשוט לרשום את עצמך בעירייה (שוב, כמו בארץ כנרשמים במשרד הפנים), ללכת משם עם אישור המגורים ללשכת המס (Finanzamt בגרמנית) ולהוציא "כרטיס מס" ומספר מס. לגבי כרטיס מס: מדובר על ממש כרטיס מקרטון, שעליו מודפסת שנת המס ופרטים עליך (מספר מס, שם, כתובת, דרגת מס) - מי ששכיר צריך לתת אותו למעסיק, ומשלם מס על פיו; עצמאים לא צריכים להשתמש בכרטיס המס (שומרים אותו בבית ונותנים לרו"ח במילוי הדו"ח השנתי, עושים ממנו עפיפון) אבל כמובן צריכים מספר מס למילוי הדוחות. * עד כאן הכיף של מס הכנסה. קשה מאוד למצוא עבודה בברלין, נקודה. גם לדוברי גרמנית עם דוקטורט בהנדסה. מצד שני, מדובר על עיר זולה למחייה, שבה גם העבודה הכי שחורה מביאה מספיק כסף כדי להתקיים. מתארת לעצמי שבתחום האמנות יש אלפים בברלין שמחפשים עבודה; אבל אני נגד ייאוש באופן עקרוני, ובעיקר לאור העובדה שאמרת שאתה מוכן לעשות כל דבר... * לגבי דמי אבטלה - מגיע רק למי שעבד והפריש לביטוח אבטחת הכנסה הגרמני; עם זאת, יתכן שתוכל לקבל קצבת סעד בזמן שתלמד גרמנית. כדאי לך לברר זאת באמצעות רשויות הרווחה (Sozialamt). * באופן כללי - תביא הרבה חסכונות עד שתצליח להתאפס על עבודה וכו' * ובאופן כללי II - אין לי מושג על מה אתה מדבר בנושא אישורים. בכל מקרה למישהו שזה מקרוב בא והוא רווק הייתי ממליצה להיכנס כשותף בדירת שותפים גרמנית, החברים שלך יעזרו לך לחפש באתר Studenten-WG ולמצוא משהו טוב וזול. שיהיה בהצלחה.

tigersushi

New member
תודה רבה על התשובות המפורטות!

בנוגע לאישורים- מה שנאמר לי זה שיש מילכוד מסויים, שבשביל דירה צריך להציג מספר תלושי משכורת או להיפך..

אתה צודק

אבל יש דרכים לעקוף את הבעייה הזו - הרי המוני זרים עברו לברלין בלי עבודה, נכון? ולדעתי, הדרך הכי טובה מבחינתך היא ללכת על דירת שותפים - ככה גם תכיר עוד אנשים בברלין שיקלו עליך את ההתאקלמות (מי יודע, אולי אפילו יהיו לך חברים חדשים...), גם תוכל לגור במקום שבו יכול להיות שלא היית יכול להרשות לעצמך בתור בודד (או לפחות בתקציב סביר יותר) וגם תעקוף את הסיפור של האישורים הנדרשים למי ששוכר דירה באופן עצמאי לחלוטין, ישירות מול החברה.

dotandvir

New member
התשובות למיטב ידיעתי

בהגיעך לגרמניה אתה אמור להרשם בעיריה שבה אתה גר - אני לא בטוח אם מדובר במשרד הזרים או במקום בו נרשמים אזרחים גרמניים. לגרמנים אין מספר זהות (ככה הסבירו לי בשגרירות לפני כמה שנים שרציתי להגיש בקשת ללימודים בגרמניה) אלא מספר ביטוח לאומי שאותו ינפיקו לך. לגבי כל השאר כבר ענו לך בצורה יותר מוסדרת ממני. לא אמורה להיות לך שום בעיה להשתמש בדרכון האיטלקי כתעודה מזהה. מאידך גיסא, בשוודיה מעניקים תעודה מזהה לכל מי שיש לו מעמד תושב (בהגבלות מסויימות) ונכון לעכשיו זו תעודה זהה לשוודים ולא שוודים. בניגוד לתעודת הזהות הישראלית שמעידה על לאום אין שום קשר בין התעודה השוודית והלאים של המחזיק בה - היא פשוט מאפשרת לו להוכיח את הזהות שלו באופן שמניח את דעתם של מספר רב של גופים. ייתכן שגם בגרמניה המצב דומה והייתי ממליץ לבדוק בשגרירות הגרמנית או עם חברים גרמניים שמין הסתם תרצה שיצטרפו אליך במהלך ההתחבטות עם הבירוקרטיה (מי אמר סעיף קטן 7, תת סעיף גדול בגרמנית רהוטה?). מאחל הצלחה במציאת עבודה. דותן

למעלה