מעבר לבריסל

noalev8

New member
מעבר לבריסל

שלום חברים!
קיבלתי הצעת עבודה [חוקית למדי אגב ] לעבודה בנמל התעופה בבריסל.
הייתי רוצה לשמוע [ממי שיודע כמובן ] קצת על החיים שם, אם כייף ומגניב שם לבחורה בת 23 [כמובן שאהיה בסביבה ישראלית] ואם שווה לעשות את המעבר.
שמעתי שהיא לא זולה כ"כ אבל בכל זאת, בהשוואה לשאר אירופה - היא ממש זולה. תקנו אותי אם אני טועה.

אשמח לכל פיסת מידע רלוונטית!
תודה לכולם! :)

contact2

New member
תמצאי מלא ערבים

עיר ממש עמוסה בערבים מרוקאים. האלימות חוגגת בבריסל.
הירקות והמזון זולים מאוד אצל הערבים. וגם טריים. תתפלאי אבל אותו סל קנייה שתוציאי בסופר יעלה לך 30 אירו ואצל הערבים 12 יורו.
איזור מגורים מומלץ: UCCLE.
גם מומלץ לעשות את תעודת התושב בעיריה של UCCLE. בלי תעודת תושב כמעט לא תוכלי לעשות הרבה. אפילו לפתוח חשבון בנק לא תוכלי. אל תשכחי לבקש אישור בכתב.
את בטח תעבדי בשדה התעופה ZAVENTEM אז התחבורה לשדה ממש קלה. רכבת מ 4טחצי בבוקר ועד חצות כל 20 דקות.
תקחי בחשבון שהרבת הבלגית ידועה בעיכובים שלה ולעיתים אל תתפאי אם רכבת מאחרת ב חצי שעה.
תזרי עם החפצים האישיים שלך: בריסל עמוסה בגנבים שגונבים מכל הבא ליד ובעיקר ברכבות ובעת המתנה לרכבת.
חנויות שוקולד יש בשפע. כמעט בכל חור.

Nobilis

New member
לגבי המשפט הראשון...

אם אתה מדבר על ערבים בתור מי שמוצאם ממדינות ערב, יש לך *הרבה* יותר בישראל (ערבים מוסלמים + נוצרים + יהודים).

וגם אם אתה מדבר על ערבים בתור מי שמוצאם ממדינות ערב והם גם בני הדת המוסלמית, יש לך שיעור גדול יותר מהם בערים גדולות בישראל (דוגמת חיפה או ירושלים) בהשוואה לבריסל, וגם שיעור גדול יותר מהם בישראל באופן כללי (בהשוואה לבלגיה).

סטטיסטיקות הפשיעה האלימה בבריסל הן בנורמה המערבית (ובמגמת ירידה, אגב).

מה שכן - אם היא באה מישראל הדבר שיפתיע אותה הוא שבניגוד לישראל בשאר העולם לא מקובל להפריד בינם לבין האוכלוסיה בכלל. לחצופים אין ערים וכפרים נפרדים. זאת אכן תופעה מזעזעת לישראלים מסויימים שנתקלים בזה לראשונה (כן, אני ציני).

בקר12

New member
אתה קצת מיושן ברושם ידידי

(בתור מי שכבר דר בארץ כמה שנים) כמה שהערבים מעורבים בחיי היום יום.
רוקחים, רופאים ועוד בהרבה מקומות עבודה ובמיוחד איפה שאוכלוסייתם רבה יותר (כמו בצפון הארץ למשל).
אני גם רןאה ערבים כל הזמן במקומות בילוי שבזמנו היו על טהרת היהודים (כמו מלונות באילת)
נכון עדיין יש הפרדה רבה במגורים אבל המצב השתנה לטובה וימשיך להתשנות.

Nobilis

New member
מברך, אבל...

אני מברך ושמח על המגמה הזאת, באמת ובתמים. ואני חושב שאתה גם מכיר אותי מספיק כדי לדעת שאינני אנטי ישראלי להכעיס. יש דברים רבים שאני אוהב בישראל.

ומצד שני - גם לא צריך להתמם. בישראל עדיין מדברים על כפרים ועיירות של ערבים (לדוגמא - אום אל-פחם), של יהודים (לדוגמא - רעננה), ומעורבים (לדוגמא - חיפה), ואנשי ציבור (דוגמת שמעון גפסו או עובדיה יוסף) יכולים להגיד דברים כנגד מיעוטים שבחו"ל יחרידו ובישראל יעברו ללא תגובה.

Nobilis

New member
ו?

לא שכתבה ב-Daily Mail היא סמכות למשהו, אבל אכן התופעה בה כניסה של אוכלוסיה מסויימת לשכונה גורמת לעזיבה של אוכלוסיה אחרת מוכרת בכל העולם. גם בארה"ב, לדוגמא, כניסה של שחורים לשכונה גורמת לעיתים לעזיבת האוכלוסיה הלבנה.

הנקודה שלי הייתה שבישראל זה הרבה מעבר לזה. אף איש ציבור בישראל לא יתבייש להתייחס לישוב כנגזרת של מאפיין אתני/דתי ("ישוב ערבי", או "ישוב יהודי"), ואנשי ציבור לא מהססים לדבר בלשון גזענית להחריד ללא חשש. זה נראה טבעי ולגיטימי בישראל (ולישראלים רבים).

אני אוהב את מה שטוב בישראל (ויש הרבה), ופעמים רבות מגיב לביקורת על ישראל בהסבר שהמצב בישראל דווקא דומה (או עדיף) על זה במדינות אחרות (לדוגמא - כאשר אנשים מתלוננים על שיעור הפשיעה בישראל, על שחיתות, וכו').

ודווקא בשל כך (שאינני אנטי-ישראלי) אני לא מהסס להגיד שהנושא הזה (הגזענות/הדרת מיעוטים) הוא אחד מהדברים שרע בישראל, גם בהשוואה למדינות אחרות. זוהי רעה חולה, שאני יכול רק לקוות שתוקל/תיעלם אם יבוא יום ויפרוץ שלום בינינו לבין העולם הערבי.

דווקא כן - יש גטאות גם באירופה הנאורה

או "פרברים" / "רובעים" / בהם 90% ערבים או טורקים או שווארצע חייע אחרים
העדפה שלהם (חזליח לגור ביחד) , מצד אחד
ושאלה של אמצעים מצד שני

ראה פאריס, אמסטרדם, רוטרדם, לונדון

אספרסו2

New member
בכל עיר

יש רובע שהתרוקן מיושביו המקוריים לאחר שלא חשו בנוח עם השכנים החדשים,הבדלי מנטליות זעירים,
הרחיקו אותם.ערך הנדל"ן מגיע לרצפה אפילו אם מכסים אותה בשטיח פרסי.
אנו נוסעים לשם לקניות,הרגשה של עיירה מזרח תיכונית,יש חנויות שנסגרות בשעות התפילה במסגד המקומי,
קשה לדמות יונים צחורות כשהקצב משחיז סכין ברעותה לקראת ביתוק הבשר לנתחים ידידותיים לסביבה האירופאית,
אבל זול וטרי מוכר.

forglemmigej

New member
לפני כמה שנים

הגעתי לקופנהגן ,הלכתי לחברה ואחרי זה לחבר, הם גרו לא רחוק במיוחד אחד מהשניה, בעודי מהלכת ברחובה של העיר הגדולה הגעתי פתאום לאיזו צ'כונה, משני צידי הרחוב היו חנוית פינה כאלו של ירקות ופירות ,כאלו שרק המשפחה המורחבת עובדת בהם, הם אף פעם לא מעסיקים את המקומיים, מה שהפליא אותי זו כמות החנויות האלו, ממש כמו הישראלים שאם מישהו פותח חנות מסוימת ברחוב ישר משה או איציק יפתחו בדיוק אבל בדיוק אותה חנות בצד השני של הרחוב רק בשביל לדפוק את הראשון, היו שם גם שתי פיצריות-קבב-גריל מיותמות שאפילו הזבובים לא נחו על הקירות..

מחלק מהחנויות בקעו שירים מסתלסלים בסגנון של דודו אהרון או שמא היה זה מושיק עפיה, זה היה כל כך הזוי ,פנסי הרחוב היו בסגנון אירופאי ישן , המרצפות היו קטנות כאלו כאילו מישהו החליט לשמר את האיזור ולבסוף נשבר, הרגשתי רוח קרה נושבת בעורפי..
פתאום ראיתי איזה זוג שנראה אחרת מהאוכלוסיה ושאלתי אותם על הרחוב שהייתי צריכה להגיע אליו ,הם אמרו שהם הולכים בכיוון ושאלך איתם. אמרתי להם שאני מרגישה במזרח התיכון והם אמרו שהם מתגוררים באיזור ודוקא כיף להם כי ואף אחד לא מכיר אותם וסתם אנשים יש להם דעות קדומות ידה-ידה..
שבוע אחרי כן התפוצצה פרשת ציורי מוחמד והאיזור ההוא כמעט עלה בלהבות .

tch111

New member
גם אצלנו נפתחו לאחרונה כמו פטריות אחר הגשם

חנויות ירקות אולם הבעלים בכל החנויות הם פקיסטנים, מחירים נושקים את הריצפה, אולם צריך מאוד לשים לב אם הסחורה טובה.
מה שכן הם מאוד אדיבים.

tch111

New member
זה כבר לא רובעי מגורים

מדרילאים מספרים שמדריד מתרוקנת מספרדים ומתמלאת ב........(לא אשתמש במילה ערבים, בכדי לא להרגיז את Nobilis, וגם כי היא לא מתאימה לכאן, מרוקאים, אלג'ירים וכל יוצאי צפון אפריקה הם לא ערבים.) מוסלמים.
ובהקשר לבשר בחנויות של מוסלמים, לא ראיתי אף פעם ספרדי הקונה שם בשר, אני לא אקנה במקום כזה.
מה שאני קונה בחנויות של המרוקאים או האלג'ירים זה טחינה גולמית, חריסה חריפה ואפונה יבשה בשביל מרק אפונה.

אספרסו2

New member
עם שערוריות הבשר באיזורינו,

שם לפחות לא תקבל סוס בתחפושת.
אתה מכניס שיקולים פוליטיים לניהול משק בית,
אני משתדל להימנע מזה.

tch111

New member
מה פתאום שיקולים פוליטיים!!

כתבתי שאני קונה טחינה, חריסה, אפונה רק בשר לא היות והתצוגה שלו ממש מגעילה.
זה שיקול פוליטי??

אספרסו2

New member
אולי אצלכם התצוגה מגעילה

בגרמניה ישנם חוקי היגיינה חמורים וגם סוס בתצוגה צוהל על נירוסטה מבריקה.

tch111

New member
גם פה ישנם חוקי הגיינה חמורים

באיטליזים הספרדיים החזירים צוהלים על הנירוסטה המבהיקה.
בחנות המרוקאית אצלנו, ואין הרבה כאלה, תצוגת הבשר מגעילה.
אני מעדיף לקנות שם מוצרים בקופסאות סגורות.

אספרסו2

New member
חזיר לא צוהל

הוא נואק.
ואני עדיין סבור שמניעים שאינם קשורים לבשר
מונעים ממך לקנות שם.

למעלה