מעבר לבריטניה

מעבר לבריטניה

אני חולמת על מגורים בבריטניה כבר הרבה שנים. אבל עקב עבודה טובה ולימודים באו"פ דחיתי את זה. עכשיו העבודה הטובה איננה. והלימודים באו"פ לא מספקים - זה בקיצור של הקיצור של הקיצור
אני בת 29. ואני רוצה לחיות ולבנות ביית וחיים בבריטניה. אני יודעת על כל השטיקים וטריקים - מכירה בדוחנים, הרשמה לקורס באיזה מרכז לימוד ולקבל אשרת עבודה זמנית וכו. האשאלה שלי היא: האם יש משהו קצת יותר רציני שבעזרתו אוכל להתחיל בחיים חדשים ? אין לי אזרחות אירופאית. אני מאוד רוצה להמשיך את לימודי במוסד בריטי. נ.ב המקום המועדף עלי : אדינבורו וסביבתו. תודה יעל

יש כמה אפשרויות

ראשית, אם את מעוניינת להמשך את הלימודים במוסד אנגלי, למה לא בעצם? כלומר, ברור שיש עניין כספי, ויש עניין של קבלה למוסדות האלו וסידורים ביורוקרטיים אחרים, אבל אם את מעלה את האפשרות אני מניחה שבדרך זו או אחרת יש לך אפשרות (ולו חלקית) לממן את הלימודים. אם זו אפשרות שאת שוקלת ברצינות, יש את פורום "לימודים בחו"ל" ויש שם הרבה מאוד אינפורמציה בעניין. היתרון בללכת ללמוד במוסד אנגלי הוא שזה נותן פתח לשהות אחר כך ואשרת עבודה, תחת תנאים מסויימים. בנוסף, אם המוסד הוא רציני ומוכר, אני לא חושבת שצריך להיות קושי אמיתי בלהוציא ויזת סטודנט, והיא מאפשרת לך לעבוד 20 שעות בשבוע. זה בדרך כלל לא מספיק לבדו, אבל כן יכול לעזור להשלמת הכנסה. אפשרות שניה, שתלויה במידה רבה בתחום בו עסקת, היא של מציאת עבודה ישירות. בתחומים מסויימים קל יחסית למצוא עבודה, על אחת כמה וכמה כשבאים עם נסיון קודם. זה דורש מידה לא מבוטלת של השקעה, אבל במידה ואת טובה בעיסוקך, והתחום רלוונטי מספיק, יהיו מעסיקים שיאותו להוציא אשרת עבודה עבורך. הנקודה היחידה שקריטית היא שלפחות תואר ראשון נחשב בדרך כלל דרישת סף, ובמקרה כזה אולי עדיף להשלים את התואר באו"פ. (אני יוצאת מההנחה שהתואר אליו התייחסת הוא תואר ראשון)

noa scotland

New member
אם את מעדיפה את אדינברו... אז

אולי התכנית הזאת מתאימה לך. זו תכנית שמיועדת לפתות סטודנטים זרים שלומדים בסקוטלנד להישאר בה לאחר תום הלימודים. ולפני שטאת קופצת משמחה - זה לא פשוט כמו שזה נשמע, ולא מקבלים תושבות בלתי מוגבלת, אבל זו התחלה, שאולי תתאים לך.

תגובה

ל- woking המאמר שיש לכם ממש עזר לי, אני כבר הרבה זמן מחפשת אפשרויות ויש שם תוכנית hsmp , נועה זו התוכנית שאליה התכוונת שניראית לי בר ביצוע . חצישלישרבע - כסף הוא בעיה גדולה שלי, לכן הכל מתעקב, אני חייבת קודם לעבוד בבריטניה כחצי שנה ולהרוויח ולחסוך מקומי על מנת שאוכל ללמוד שם. אחרת אין מספיק. תזכורת כואבת את הכסף שלנו צריך לחלק ב-8!!!!. אני אתחיל להזיז את התוכנית הזו ונראה מה יקרה. תודה לכולכם.

הנקודה היחידה עם ה- HSMP

היא באמת שהשכלה שכבר נרכשה היא המוקד שלה. לא העליתי את זה כי הנחתי (ואמרתי שכך אני מניחה. תקני אותי אם אני טועה) שהתואר אותו את משלימה כרגע הוא תואר ראשון. במידה וזה המצב, להשיג ניקוד מספק ללא תואר ראשון בתכנית הזו זו משימה לא פשוטה, וזה עדיין מותיר בעינו את הקושי במציאת עבודה.

forglemmigej

New member
נו ואחרי חצי שנה יהיה לך מספיק כסף

לתואר? החיים בבריטניה ואדינברה יקרים מאד. לדעתי תסיימי את התואר בארץ, כי קודם כל חבל לא לסיים ,אפילו אם לא מהגרים .אחרי שתסיימי ותעבדי במשו כדי שיהיה לך קצת נסיון, אז כדאי לחשוב על מעבר. לפחות יהיה לך משהו לנפנף בו כשתבררי על מקומות עבודה.

Nobilis

New member
כן ולא... (לפחות בנוגע לתואר שני)

תואר שני בבריטניה, בניגוד לישראל ורוב רובן של מדינות אירופה, אורכו שנה בלבד. כלומר, יש צורך לממן את עצמך למשך שנה בלבד. בגדול מדובר על סכום של פלוס מינוס 200 אלף ש"ח להכל כולל הכל (שכר לימוד, מגורים במעונות, וכו'). זה הרבה, אבל כן סכום שיתכן ויש לה בחסכונות. גם אני מסכים שבמקרה שלה מומלץ מאד לסיים את התואר הראשון לפני שחושבים על הגירה, ואז לחשוב על לימודי המשך או ה-HSMP (אם היא עומדת במכסת הנקודות, שזה לא תעלול פשוט אחרי גיל 28).

תגובה

אחרי חצי שנה לא יהיה לי מספיק לתואר וגם בזמן הלמודים אני אעבוד, אבל יהיה לי הון קטן וראשוני להתחיל איתו. גם אם ארוויח משכורת מינימום אני עדיין עדיין אוכל לחסוך. עשיתי עישורי בית לגבי הוצאות מיחיה לימודים ואני יודעת איפה זה עומד. לגבי התואר אני רוצה לסיים אותו במוסד אקדמי בריטי - ניתן להעביר את הקורסים ולהיזדקות עליהם - לא את כולם, אבל בעיקרון זה ניתן. לגבי ניסיון עבודה יש לי הרבה אני עובדת מהיום שעזבתי את הצבא. ואני לא מתכוונת מלצרות. יש לי מקצוע ממש.

למעלה