מעבר לבריטניה

100mea

New member
מעבר לבריטניה

בוקר טוב לכולם, לבעלי הציעו 30K ליש"ט ברוטו לשנה בגין עבודה בצפון המדינה ותשלום שכירות לחצי שנה ראשונה. אין לנו דרכון אירופאי. לחברה סניף בארץ וחצי שנה ראשונה הוא יקבל שכר מכאן בעודו ישהה באנגליה תחת business visa. יועץ הרילוקיישן שנשכר ע"י החברה טוען שתוך חצי שנה יסדיר ויזה שנקראת tier2 inter company transfer מה שיאפשר לו לעבוד שם בצורה מסודרת. (לחברה אישור עקרוני מול הרשויות ויש להם איזשהו קוד לטענתם שמאפשר להם לקצר תהליכים בנהלי הגירה) זה מה שהצלחנו לברר משיטוט באינטרנט: שכירות בית/דירה של 3 חדרים (סלון ושני חדרי שינה) תעלה 600 ליש"ט לחודש. מזון עוד 400 ליש"ט לחודש. council tax band a כ-150 לחודש. וכעת לשאלות: האם הסכום שמציעים מספיק למשפחה של זוג ותינוקת? איך אפשר לעשות חישוב של שכר נטו לחודש? (מה אחוז המס לבעלי tier2?) האם אני יכולה לעבוד באופן חוקי ברגע שבעלי מקבל tier2? כמה קשה למצוא עבודה בתחום שלי :לוגיסטיקה- יבוא/יצוא? אני מניחה שבאופן טבעי יעדיפו מקומי ולא מהגר. האם משיהו מכיר את העיירה בשם Newcastle Upon Tyne מבחינת הרכב אוכלוסייה, מזג אוויר ורמת החיים באופן כללי? האם יש יהודים באזור? מה תהיה עלות אחזקה (טיפולים, ביטוח) ודלק של רכב משפחתי משומש שנתון 2006-2008? כמה זמן נוכל לנהוג עם רשיון ישראלי? האם יהיה לנו ביטוח רפואי ברגע שלבעלי יש אישור עבודה? איפה אני יכולה לברר עלות ביטוח רפואי למשפחה עד שיסדירו לו אישור עבודה? מה העלות של גן ילדים/משפחתון לילדה בת 18 חודשים לחצי יום? מה העלות של חבילת תקשורת ממוצעת: אינטרנט, טלפון, כבלים? מה העלות של צריכה ממוצעת של גז,מים,חשמל? מה העלויות הנוספות שאנחנו צריכים לקחת בחשבון? מצד אחד זו הזדמנות מקצועי נפלאה לבעלי, מצד שני אנחנו רגילים לרמת חיים מסוימת, שנינו מרוויחים מעל לממוצע ואמנם לא עשירים, אבל יש לנו חיים נוחים. סליחה עם האורך ותודה למראש כל העונים!

Nobilis

New member
תשובות לחלק מן השאלות

תוכלי לחשב את השכר נטו כאן: http://www.thesalarycalculator.co.uk/salary.php יוצא שנשאר לכם בערך 1900 פאונד לחודש. האם זה מספיק למשפחה פלוס תינוקת? לא תרעבו, אבל אלו לא חיי רווחה, לדעתי. כשבעלך יקבל ויזה גם את תוכלי לעבוד (ואלא אם תרוויחי סכום משמעותי, הכסף שתרוויחי ילך על המטפלת/גן). Newcastle זאת לא עיירה. זאת עיר, עם אוכלוסיה של בערך מיליון איש מסביבה (וקהילה יהודית). רמת החיים תלויה בשכר שלכם. מזג האוויר? http://weather.uk.msn.com/monthly_averages.aspx?wealocations=wc:UKXX1695 עם הרישיון הישראלי אפשר לנהוג עד שנה. לאחר מכן צריך להוציא רישיון מקומי (טסט + מבחן מעשי). כשלבעלך יהיה אישור עבודה יהיה לכם ביטוח בריאות דרך ה-NHS (ביטוח בריאות ממלכתי).

100mea

New member
מעבר לבריטניה

תודה על התגובה. כמה עולה גן/משפחתון?

בקר12

New member
NEWCASTLE זה חור

אמנם עיר גדולה אך בצפון מזרח אנגליה ולא כל כך קרוב למקומות אטרקטיביים ובטח לא ללונדון. היו שם פעם יהודים (בגייטסהד)היום אני לא יודע. שווה לבדוק אם יש שם ישראלים זה יכול להקל על הקליטה. מסכים עם NOBILIS המשכורת לא תאפשר מחיה ברווחה אבל לשרוד אפשר. גנים באנגליה יקרים בד"כ מהארץ. בלונדון גן עד אחרי הצהריים יכול להגיע קרוב ל1000 פאונד. אני מניח שבפריפריה זה יותר נמוך

100mea

New member
קהילה יהודית

איך ניוקסל בהשוואה לפתח תקווה? מה עונה יותר להגדרה של "חור"? וכעת בגישה יותר רצינית: מה צריכה להיות הכנסה ברוטו בשנה בכדי לאפשר מחייה ברווחה בלי לדאוג לכל פאונד שיוצא. (נניח שאוכלים ארוחת ערב בחוץ פעם בשבוע במסעדה ממוצעת) האם גני ילדים יקרים עד גיל מסויים או עד גיל ביה"ס באופן גורף? מה גובה שאר ההוצאות כגון: אחזקת רכב, מים,חשמל,גז,אינטרנט/טלויזיה. אגב, שהיתי בלונדון יותר משנתיים במצטבר בתקופות שונות ואני זוכרת הרבה מהגרים פקיסטנים/אפגנים/מוסלמים אדוקים באופן כללי במרכז העיר. (תלוי בשכונה כמובן) האם כך גם בניוקסל? היכן מבררים לגבי קהילה יהודית באזור?

בקר12

New member
אני דוקא רציני

תראי, בלי להעליב אף אחד הייתי אומר שזה יותר כמו באר שבע כי פ"ת היא בעצם חלק מהמרכז. ניוקסל היא 4-5 שעות באוטו מלונדון והרכבת יקרה בטירוף. היית עושה רילוקיישן לארץ מחו"ל וגרה בבאר שבע? יש מקומות יפים סביב כמו דורהם ויורק למשל אבל בגדול בהשוואה לדרום אנגליה והמערב זה לא אזור אטרקטיבי במיוחד לגור. תשווי שכירויות ותראי בעצמך. עם 30,000 בלונדון המחייה לזוג עם ילד ממש גבולית אבל בפריפריה כמו ניוקסל העלויות יותר נמוכות כך שתשרדו (כולל מסעדה) אבל לא תחסכו במיוחד. אם תעבדי תשפרי את מצבכם. גני ילדים פשוט יותר יקרים מהארץ אבל שוב לא יודע לגבי ניוקסל. אני לא מומחה לניוקסל אבל חושב לניוקסל פרברים יותר יוקרתיים כמו גייטסיד GATESHEAD למשל. נדמה לי שאפילו יש שם ישיבה חרדית. הייתה שם פעם קהילה יהודית אבל היום אני לא יודע. תנסי לבדוק גם בפורום ישראלי באירופה והורים באירופה אם יש שם ישראלים שבוודאי יעזרו לך תתחילי לגגל את השאלות שלך ואני בטוח שתגיעי לעוד תובנות אגב לכמה זמן אתם רוצים לעבור?

100mea

New member
תודה על העצות

אני אכן אבדוק בפורומים הנוספים. החוזה מוצע ל-3.5 שנים עם אופציה לתקופה נוספת. אני מתכננת לעבוד, אם לא אמצא עבודה תוך 6 חודשים נחזור לארץ בכדי לא לאבד את השפיות.

בקר12

New member
לגבי הויזה של בעלך

בעלך עובד חדש בחברה שרוצה לשלוח אותו? אם כן, נראה לי ש ה 1/2 שנה ויזת "עסקים" בהתחלה זה כדי שיצבור 1/2 שנה בחברה המקורית אחרת אי אפשר יהיה לעשות לו ויזת העברה לחברה באנגליה. צריך גם לקחת בחשבון שההגירה יכולים אחרי חצי שנה לא לתת לו ויזת המשך ואז מה קורה איתכם שאתם כבר שם?

מישמש1

New member
אז לא עדיף להגיד שאתה לא יודע?

מאשר לייעץ על סמך ידע לא קיים?

mussya

New member
בלת"ק - ניוקאסל ממש לא חור

ניוקאסל היא אחלה עיר, עם אוירה מעולה והמון תרבות (כדורגל, מוזיאונים, גלריות, מוזיקה וכו'). ג'וֹרדים חברותיים ומסבירי פנים ואחרי תקופה קצרה תתרגלו למבטא. שכונות נעימות הן Gosforth ו-Jessmond. יש גם כפרים מקסימים מסביב, מאוד קרובים לעיר, אם אתם בקטע. יש קהילה יהודית אבל לדעתי חרדית בלבד. יש המון מהגרים (כמוני וכמוך) בכל הערים בממלכה. הרבה מהם מוסלמים, הרבה נשים עוטות מטפחת. בלונדון יש הכי הרבה מהגרים, בניוקאסל פחות. אני חושבת שכישראלים אנחנו מחפשים את זה, אבל אחרי ארבע שנים כאן אני לא רואה את זה יותר. אני פשוט רואה אנשים. [האנגלי מכפר כזה מצפון לניוקאסל, גר בעיר שנים ורבים מחבריו עדיין שם. האמור לעיל הוא מביקורים בלבד ושיחות עם מקומיים.]

גוזליה

New member
התכוונת בטח

בלונדון גן עד אחר הצהריים יכול להגיע קרוב ל1,500 פאונד
אנחנו משלמים 1400 לחודש. זוועה.

meandthecat

New member
I am glad to see you said that

I live near Bristol and childminder here is 50 pounds per day, so I was surprised to see it is 1000 per month in London...

יעלי9

New member
a point in regard to childcare

my workplace offers subsudised pay for child care - they take it out of my pay before taxes which means about 20% discount, you should check with the employer what are the terms of the contract.

גוזליה

New member
אני לא יודעת אם לזה התכוונת, אבל

הסכמה של childcare vouchers נשמעת פחות או יותר ככה- בסביבות ה250 פאונד לחודש שיורדים מהברוטו ולא מהנטו. מאוד מקובל כאן ברוב מקומות העבודה, שווה לברר.

יעלי9

New member
כן, לזה התכוונתי

אצלנו זה מכסה את רוב ההוצאה החודשית כי הילדה כבר בגן. אבל בכלל, כדאי לבדוק את כל תנאי החוזה ולא רק את הסכום השנתי.

annadolly

New member
לפני מספר שבועות

היה פה בחור שעובר לנויקאסל. למעשה אני חושבת שהוא כבר עבר. אם תצרי איתו קשר במסרים אולי הוא יוכל לעזור לכם. הפוסטים שלו כאן.

dutchboy1

New member
אני נמצא בניוקאסל...

יש כאן אזורים לא רעים בכלל, Gosforth לדוגמה ב 600-700 פאונד תוכלו לשכור דירה חמודה (2 חדרים+סלון) באיזור טוב כמו שהבנת יש מיסי עירייה, מס הכנסה (%14), תשלומים שוטפים.. המקומיים מדברים משונה, אני בקושי מבין אותם, ואני גרתי גם בניו-יורק וגם בלונדון והבנתי את כולם מצוין, אבל אל תתני לזה להדאיג אותך: א. הם יודעים שלא כולם מבינים אותם והשאלה "מה אמרת?!" מוכרת להם ב. אני מאמין שבעלך בא לעבוד בהיי-טק או בנקאות ושם מדברים אנגלית "מובנת" אשמח לעזור (אני גם חדש כאן כך שאולי לא יהיו לי את כל התשובות בשבילך)

למעלה