מעבר לבקבוק

מעבר לבקבוק

עוד שבועיים בערך אני צריכה לחזור לעבודה. מניקה אך הקטן היום בן 5 וחצי חודשים מסרב לקחת בקבוק! כמובן שאני לא מגישה לו את הבקבוק אלא אבא כשאני לא בסביבה ניסינו חלב שאוב וגם מטרנה אנחנו מנסים כמעט כל ערב בזמן שהוא רגוע ולא רעב הוא לא לוקח מוצץ מה עוד אפשר לעשות? מיותר לציין שאני לא יכולה לזוז לשום מקום בלעדיו שזה גם מעיק עלי מה עוד אפשר לעשות? ביתי הגדולה גם סרבה בקבוק וכשחזרתי הסכימה לשתות מבקבוק אחרי 3 ימי צום אני לא רוצה שיהיה לי שידור חוזר אנא עזרה...

צביה פ

New member
גם אני שאלתי-

בפורום ואנשים מסביבי יעצו לי.כולם אמרו לי "התרחקי ממנה" "תני לאדם אחר" וכו'. אבל בסוף(בעצת מישהי פה) רק אני הצלחתי!!! לאט לאט,בלי לחץ,לאחר שינקה ממני ולא היתה רעבה מאד,אך רצתה עוד- נתתי לה בקבוק עם פטמה איטית(אוונט 1),ולפני זה שמת חלב שלי על הפטמה של הבקבוק, הצמדתי עלי---והיא אכלה. להגיד לך שמיד על הפעם הראשונה? לא!אבל לא לוותר! זה דורש התמדה,לפעמים היא הוציאה את הבקבוק בכח,אחרי ש"קלטה" שזה לא הדבר האמיתי, ולפעמים הצלחתי "לעבוד" עליה.... בסוף----היא התרגלה!וזה לא לקח הרבה זמן בכלל!!! בהצלחה רבה!

גם אני ניסיתי לתת לו בעצמי

גם שמתי חלב על הפיטמה וניסיתי עם אוונט וגם עם ביפרי אך הוא לא נותן אפילו להכניס את הפטמה של הבקבוק דרך השפתיים, סוגר את הפה ודוחף עם הידיים והרגלים ומשתולל עד שמתחיל בבכי שקשה מאוד להרגיע אותו ממנו. אצל הגדולה אני הצלחתי לתת לה פעם אחת, אבל אצלו פשוט יש סרוב ועקשנות מוחלטת

צביה פ

New member
תנסי"בכח"

זה נשמע נורא,אני יודעת,ואני לא מתכוונת שתכניסי לו את זה באגרסביות,אלא,נסי להכניס את הפיטמה שהוא רעב\(אבל לא רעב היסטרי)לתוך הפה,גם אם מתנגד.לפעמים הם פשוט מתחילים למצוץ. (כמובן אם ממש מתנגד ולא בולע תוציאי מייד) את הילד הבא,אני ממליצה לך להרגיל לבקבוק כבר מגיל חודש\יים

אני מרגישה שמאד נכון לכבד את הילדים

ולא לשים להם משהו בפה שהם אינם מעוניינים בו. תינוקות אמנם אינם מדברים, אבל יש להם שפה שאפשר להבין. שפת הגוף. תינוק שסוגר את פיו אומר - אני לא רוצה שזה ייכנס אליי לפה! מאד בתוקף הוא אומר את זה. שינוי כיוון, מה דעתכם לנסות עם כוס? הוא כבר דיי גדול בשביל זה...

את יכולה לנסות

עם בקבוק כוס כזה, עם פיה רחבה, או ממש עם כוס רגילה. בה אתם משקים אותו לאט לאט. אם הוא כבר תופס דברים לבד, אפשר לנסות עם הבקבוק כוס, אז הוא יוכל לאחוז בזה. אולי זה ימצא חן בעיניו. רעיון נוסף לגבי תינוק שכבר מחזיק דברים ומתעסק, זה לתת לו בקבוק ריק לשחק איתו. כדי שיכיר אותו וילמד להתרגל אליו כשאין שם דבר. אפשר גם להפריד ולתת לו רק את החלק העליון עם הפטמה ואת החלק התחתון בנפרד. לשחק עם זה.

מאמיפ

New member
יש לי בעיה דומה

שלי בן 5 שבועות ויונק מלא, פעם אחת בלילה בעלי נותן לו בקבוק עם חלב שאוב, והוא היה בסדר עד כה...פתאום יום אחד- הרעת תנאים, לא מוכן להכניס את זה לפה...אני גם לא יודעת מה לעשות, אבל מאוד אמפטית לקושי...

גם לי יש את אותה "בעיה"

בת 3 חודשים במשך תק' מסויימת (שבוע) אכלה פעם ביום שאוב מבקבוק BFREE ועכשיו לא מוכנה יותר בשום פנים ואופן וגם לא לקחת מוצץ בעיה בעייתית...

למעלה