מעבר לבקבוק

gitshi

New member
מעבר לבקבוק

יש לי תינוקת בת 6 שבועות . המלצת האחות בטיפת חלב ביא להתחיל לשאוב חלב ולהרגיל אותה לפיטמה של בקבוק. אני חוששת שברגע שתתרגל לבקבוק לא תירצה לינוק ובמקביל שגם לי יהיה קל יותר להישבר ולעבור לפורמולה. ושאלה נוספת- היא יונקת כל שעתיים במשך היום. האם אני צריכה להתחיל לפתוח לה פערים או שזה אמור לקרות לבד? תודה !

את צודקת

למה להרגיל לבקבוק כשיש לך את הדבר האמיתי? בקבוק הוא לא שלב הכרחי בתזונת התינוק. תינוק שיונק בהחלט אינו זקוק לבקבוק (אלא אם כן מתוכננת היעדרות של האם מהבית או חזרה לעבודה). את צודקת בחשש שלך - הרבה פעמים נוצר בלבול פטמות והתינוק לא מצליח לינוק ביעילות מהשד לאחר ששתה מבקבוק. נקודה נוספת - גם תינוקות שמקבלים בקבוק במקביל ליניקה יכולים פתאום להעדיף את השד ולסרב לבקבוק, כך ש"הרגלה" מוקדמת גם היא אינה מבטיחה דבר. לגבי תדירות היניקה - אם העלייה במשקל תקינה והיא מפותחת ועירנית, סביר שזה דפוס היניקה שלה. עם הזמן זה ישתפר, וכל הכבוד לך שאת זורמת איתה ונותנת לה לינוק כשהיא זקוקה לכך.

gitshi

New member
תודה !

תודה על החיזוק! אני לא מתכוונת לחזור לעבודה לפחות חצי שנה כך שנראה לי שבשלב זה אני אתעלם מההמלצה ואמשיך בהנקה. אני רק צריכה להתרגל לעובדה שיהיה קצת קשה לצאת מהבית לזמן ארוך ...

למעלה