מעבר לבלגיה - ליאז'

נויה 123

New member
מעבר לבלגיה - ליאז'

שלום אני מתכוון כנראה לעבוד בליאז' בתוק ע'קב"ט של אל על .. השכר הוא 2000 יורו בחודש אם אפשרות ליותר ! השאלה שלי היא איך העיר ? הבנתי שהיא תוססת ומלאה צעירים .. האם זה נכון ?? השכרת דירה ? מהו תווך המחירים ? מה מרחק שדה התעופה ממרכז העיר ? האם יש חיי לילה בליאז' ? כל מי שיכול לעזור לי אני אודה לו מאוד !!

gesus

New member
דברי עם עובדי אל-על בתחנה

אחי עובד בבריסל, אז אני אעביר לו את ההודעה שלך. לא מבטיח לך שהוא יענה כי יש לו דברים קצת יותר קריטיים על הראש כרגע. בקשר ל-2000 בחודש, את סגורה על זה? זה נשמע לי גבוה מדי בתור בסיס. אני הייתי מברר מראש כמה את הולכת לקבל. זה חשוב מאוד כדי לדעת איך להתארגן שם.

een ogenblik

New member
לא מכירה את לויק

כבר על פי השם בה אני מכירה אותה, אפשר להבין שאני בכלל באזור הפלמי, והמערכות כה שונות בין פלנדריה לולוניה, שקשה לי להאמין שמשהו שאומר מנסיוני יתאים. אני, באופן אישי, מצאתי את לייז' אפורה נורא. אבל מכירה מי שמאוד אוהב אותה. בדרך פלא, אלו שסולדים מלייז' אינם יודעים צרפתית, ואלו שמחבבים אותה שולטים בצרפתית. הטענה היא, אכן, שמכיוון שיש בלייז' אוניברסיטה גדולה, גם נמצאים בה צעירים רבים, ויש בה חיי תוססים. לטענה הזו קל לי להאמין, כי זו טענה שאפשרהלראות בנכונותה בערים סטודנטיאליות אחרות, כמו לובן. לגבי השאר - כדאי באמת שתשאלי את מי שכבר עובד בתחנה.

een ogenblik

New member
עד כמה שידוע לי

יש לאל-על תחנה בלייז'. יש גם טיסות מלייז' לישראל ולהפך, רק שגם אני איני מכירה טיסות אל-על לבלגיה שאינה זבנטם. איך? לא יודעת.

נויה 123

New member
תודה לעוזרים

אכן יש תחנה בליאז' אומנם של מטענים ולא של נוסעים !! בכל מקרה בהחלט הבנתי שערים בהם הפלאמית שולטת אזהאנשים יותר פתוחים ונינוחים בעוד שערים בהם מדברים צרפתית הם בדיוק להפך .. ברור שזאת הכללה אבל ככה הבנתי ממשהו שמתגורר בבלגיה ! רציתי לשאול אותכם אבל דברים שקשורים במעבר לשם כמו שכר דירה בליאז' מאכלים ,תרבות וכו' וכמה רחוקה היא בנסיעה מערים כמו אמסטרדם בריסל ופריז ועוד שאלה .. באיזה ערים היא גובלת עם גרמניה

een ogenblik

New member
פתיחות

אני מכירה אנשים שיאמרו לך בדיוק הפוך, שהפלמים סגורים ואילו הוולונים פתוחים. הכל תלוי באנשים הספציפיים אותם את פוגשת. וגם, הרבה מאוד, בידיעת השפה שלך. אני חושבת שאם הייתי יודעת צאפתית, הייתי מוצאת את וולוניה מעניינת הרבה יותר מאשר מצאתי אותה עד כה. על שאלות פרטניות על לייז', כפי שכבר כתבתי, איני יכולה לענות. איני מכירה אותה. אם את יכולה, תבררי עם מי שכבר עובד שם. זה יהיה מהיר יותר. מרחקים בזמני נסיעה במכונית או ברכבות? המרחק לבריסל הוא בסביבות 120 ק"מ, המרחק לפריז ואמסטרדם, אני מתארת לעצמי, שבסביבות 400 ק"מ. תבדקי אולי באתר הרכבות זמני נסיעה. על מחירי שכירות בלייז' תוכלי, אולי, לקבל מידע באתר נדל"ן.

נויה 123

New member
תודה ועוד שאלה קטנה ..

יש לך אולי כתובת של אתר נדל"ן בליאז' אולי בשפה האנגלית ?

een ogenblik

New member
בלייז' עצמה לא, אך הקישור

אני רואה עכשיו, לא עבר. זה היה אמור להופיע, ואולי לעזור.

שין

New member
במפות של גוגל תמצאי מרחקים לכל מקום

תחת האופציה: מצא מסלול או Get direction

למעלה