מעבר לארץ, זוג נשוי

Carameli

New member
מעבר לארץ, זוג נשוי

שלום לכולם,
אני ובן זוגי נשואים. אני ישראלית ולו אזרחות גרמנית.
יש לנו 2 ילדים שנולדו בגרמניה.
שוקלים מעבר לארץ.
בן זוגי עובד על מציאת עבודה בישראל כבר מכאן (גרמניה).

כמה זמן לוקח לבן הזוג לקבל אי7681שור עבודה בארץ? האם יקבל אישור עבודה מיידי במידה וימצא עבודה?

1151986

New member
לא פירטת

בנוגע למעמדו של בן זוגך בישראל. בכל אופן, אם לא עשיתם זאת לפני, עלייך ליידע את משרד הפנים ולהירשם כנשואה, ולאחר מכן להתחיל בהליך מדורג לזוגות נשואים. רק עם הסדרת מעמדו של בעלך, הוא יוכל לקבל ויזה עם אישור עבודה. הוא לא יקבל את זה אוטומטית.

Carameli

New member
אנחנו בגרמניה

ולא התחיל עדיין שום תהליך.
בן זוגי (הנשוי) תייר בהגיעו לישראל.
מכיוון שלא נבצע תהליך של מעבר לישראל בלי להיות בטוחים כי הוא יוכל לעבוד, התחלנו לחפש בשבילו עבודה כבר מכאן.
השאלה היא, במידה וימצא מעסיק שמוכן להעסיקו, ונבצע רישום לתחילת תהליך במשרד הפנים, כמה זמן לוקח לקבל בשבילו אישור עבודה?

בגרמניה למשל, מספיק להגיע עם תעודת נישואים (ואולי חוזה דירה המצביע על מגורים משותפים, לא זוכרת) על מנת להעניק לאזרח הזר ויזת שהיה ועבודה באופן מידי.
איך התהליך בישראל כשמדובר על זוג נשוי וכשהאזרח הזר מוכיח כי יש לו כבר מעסיק המוכן להעסיקו?

1151986

New member
התהליך בישראל

קצת יותר ארוך ..
אבל מכיוון שאתם זוג נשוי עם ילדים, התהליך יהיה קצר יותר עבורכם לעומת זוגות בהליך מדורג לחיים משותפים.
קחו בחשבון שיכולים לקחת מספר חודשים עד שבעלך יקבל ויזה עם אישור עבודה.
מציעה לך לעשות חיפוש בפורום ובכלל אודות הנוהל המדורג לזוגות נשואים.
תוכלי להתחיל מכאן:
http://www.piba.gov.il/Regulations/5.2.0008.pdf

Carameli

New member
תודה

אז, אם אני מבינה נכון, אין טעם בחיפוש עבודה מגרמניה?
האם האופציה היחידה היא "להמר" ולקחת סיכון שאני אהיה המפרנסת היחידה במשך חודשים בארץ?
זה הרי בלתי אפשרי..

Commander Bauer

New member
אפשרי, אבל מאוד איטי ולא שווה את הצרות בישראל

עדיף לכם להמשיך לחיות טוב בגרמניה.
אם את ממש מתעקשת, תבדקי אופציה של וויתור על אזרחותך, ואז לאחר שנה או משהו, לעשות עליה מחדש עם הילדים ובעלך - הוא יקבל אזרחות אוטומטית במעמד העליה, כי את מקבלת לפי חוק השבות.
יש על זה בג"ץ, שמשרד הפנים נאלץ להכיר ולתת אזרחות לבעלה של מישהי (או הפוך) שלא היה זכאי לפי חוק השבות.

randyloo

New member
לא בטוח שיש לה אזרחות אחרת

ואני גם לא בטוח שזה כל כך פשוט לאזרח ישראלי לשעבר לעשות עליה אחרי שנה.
לגבי פרנסה וכד' - הגירה זו הרפתקאה יקרה. לא סוף העולם אבל צריך לעשות חישובים של העלויות של המעבר עצמו, הקשיים במציאת פרנסה וקשיים אחרים כמו שליטה בשפה וכד'. זה נכון לכל סוג של הגירה כמעט.
המשכורות בישראל נמוכות מאשר בגרמניה וגם לא קל למצוא עבודה למי שלא שולט בשפה. ישנם גם קשיים ספציפיים למחזיקי אשרת ב/1. ככל שיותר מוכנים, גם כלכלית וגם נפשית זה יותר קל. יש כבר לא מעט בני זוג גרמניים שחיים בישראל ולמיטב ידיעתי מרוצים (גם אשתי
)

forglemmigej

New member
זה לא עליה אלא השבת אזרחות אחרי ויתור

אפשר לעשות את זה כי כאמור היא לא עולה חדשה ,אבל צריך לשהות בארץ לפחות שנה עד שמקבלים בחזרה את האזרחות, זה לא מהיום למחר, אני ממש לא רואה שום יתרון בויתור על האזרחות, אני גם חושבת שכדאי לבדוק טוב טוב את החזרה לארץ כי היא השתנתה מאד בעשר השנים האחרונות במיוחד כשמגיעים עם ילדים ובעל שיש לו אפס עברית , אבל אם נחושים לעשות את זה אז אין שום דבר שיעצור .

Carameli

New member
תודה לך

שוב, תאורטית, במקרה בו אני מבצעת עליה (בהנחה שויתרתי על האזרחות הגרמנית) בעלי יקבל אזרחות למרות שאינו יהודי?

Commander Bauer

New member
את לא צריכה לוותר על אזרחות זרה!!

בשום אופן, וודאי שלא ל"מען" ישראל...
ולא, בעלך יקבל את זה 5 שנים אחרי שתתחילו בתהליך, במקרה הטוב בלי שום עיכובים.

randyloo

New member
לא להתבלבל

אם את עולה חדשה (את לא) אז כל משפחתך עולים חדשים ומקבלים אזרחות והטבות אחרות בלי קשר לדתם. זהו חוק השבות. מכיוון שאת כבר ישראלית חוק השבות לא חל עליך ולכן את חוזרת לארץ כאזרחית ובעלך מסדיר את מעמדו בישראל על פי נוהל מדורג של בני זוג נשואים.

randyloo

New member
כמה טיפים

ראשית, מומלץ לדבר עם שגרירות ישראל ולרשום את הנישואין והלידה, אם עוד לא עשיתם זאת.
לגבי, התהליך במשרד הפנים, משך הזמן תלוי בסניף. סניפים עמוסים (תל אביב) בעייתיים אבל אחרים פחות.
אפשר להזמין תור לפתיחת תיק בטלפון/פקס לתאריך סמוך ליום הגעתכם לארץ (כשבוע נגיד לאחר מכן)
המקרה שלכם נחשב קל. כלומר, במידה וכל המסמכים תקינים (חשוב לעשות שיעורי בית), סביר להניח שתקבלו אשרת ב/1 די מהר לאחר מכן. שוב, תלוי בסניף.

העובדה שיש מעסיק שמוכן להעסיק לא משנה בתהליך. גם היותך תושבת חוזרת לא משנה במקרה זה (אבל ישנן הטבות אחרות).

לסיכום, זה לא קל. הגירה לישראל ללא יהודים קצת מורכבת ומחייבת אורך רוח וגם קצת השקעה כספית אבל זו משוכה שכולנו עוברים

pichinan

New member
רק תיקון קטן - למרות שלא שייך ממש לנושא

באיזורים רבים בגרמניה כבר כמה שנים שלא מספיק להיות נשוי לאזרח גרמני ע"מ לקבל אישור תושבות אוטומטי. יחד עם זאת, עם ילדים, כמו במקרה שלך, אישור שהיה ניתן ברוב המוחלט של המקרים (גם כשמדובר בזוג לא נשוי).

Carameli

New member
האם יכול להיות מצב

ש3957אנחנו מגיעים (תאורטית כרגע) לארץ, והוא ממתין חודשים ארוכים לויזת עבודה?

(נשמע לי אבסורד. איך משפחה אמורה לחיות ולפרנס את עצמה ככה?)

nok13

New member
זה לא מעניין את משרד הפנים והרבה מאיתנו

היינו במקום הזה. יש לי חברה שיותר משנה המתינה עקב כל מני בעיות עבור משר הפנים לאשר לחבר שלה לעבוד... נכנסו לחוב אגלו פחות וסרדו את התקופה. גם אנחנו. האמת שבעלי בשלב מסויים הייה ללא ויזה ועבד שחור עבור 11 שקל לשעה באיזה מושב בחממות. אז נכסתי לחוב בקיבוץ שזה מצב שאי אפשר לצאת ממנו אחרי זה כי אין אפשרות לעבוד תמורת כסף. לקח לי 4 שנים לצאת מזה.. הבנות במשרד הפנים עקבו אחרי כל המתרחש ועודדו אותי שזוגות אחרים עם ילדים היו במצב דומה ויוצאים מזה בסוף. זה לתלוי עליכם ועזרה מחברים וכל מנו דברים אחרים כמו ירידה דרסטית בצורת חיים וכדו'.
מזרד הפנים לא מצפים שום דבר כי זה לא עסק שלהם שאת בחרת להתחתן עם בן זוג זר. יש ארצות באולם שאין אפשרות בכלל לעבוד אפילו עם עוד מאה שנה גרים שם עם בן או בת זוג מקומי.

Carameli

New member
תודה על התגובה

האמת שזה מזעזע וההשלמה שלך עם זה, למרות הקשיים, מפתיעה אותי.
זה לא עסק שלהם עם מי התחתנתי נקודה. ה"סמטוחה" מתחילה בבירוקרטיה הישראלית בגלל דתו של מגיש הבקשה ולא בגלל אזרחותו. וזאת שערוריה בעיניי.
לא מכירה ארצות בעולם בהן לא ניתן לעבוד 100 שנה כשגרים שם עם בן זוג מקומי. כמובן שהתהליך לזוג לא נשוי מורכב יותר ודורש הצהרה נוטריונית על ידועים בציבור. אבל קיים.
הגהנום אותו עוברים זוגות, גם נשואים, בארץ פשוט לא מתקבל על הדעת. לא ממש מעודד, בלשון המעטה, לחזור לארץ.

זאת דעתי בכל אופן.

משמח אותי לקרוא על ההסכם החדש בין גרמניה לישראל המאפשר לתייר לקבל ויזת עבודה אוטומטית ל 6 חודשים, מכיוון שזה מאפשר להתחיל תהליך ולעבוד תוך כדי.

stkachov

New member
האם בגרמניה

בן זוג זר שמגיע לגרמניה מקבל אשרת עבודה ביומו הראשון? נראה לי שלא.

יש לי חבר שגר בברלין כבר כמה שנים עם בת זוג גרמניה, ואני זוכר שלקח לו הרבה זמן עד שקיבל אשרת עבודה.

diday

Member
אם עושים את הדברים נכון ואם החוק לא השתנה

בשנים האחרונות, אז כן.
אני למשל קיבלתי את אישור העבודה עוד לפני שקבלתי אישור שהייה - בזמנו הייתי צריך להוציא ויזה בארץ.
דבר שבלבל מאד את הפקידים מאוחר יותר, אבל זה סיפור אחר.

למעלה