מעבר לארה"ב

Sheikh

New member
מעבר לארה"ב

שלום לכל חברי הפורום הקבועים והלא קבועים איני מוכר כאן בפורום,למען האמת יוצא לי המון לקרוא ולהתעדכן אך לצערי איני פעיל בצורה סדירה אך בכל זאת אפנה כאן לייעוץ והכוונה. אני ובת זוגתי (עדיין לא נשואים) מעונינים לאחר החתונה בע"ה לעבור ולנסות!! לפחות חיים חדשים בארה"ב,אנחנו לא מגיעים עם פנטזיות שכסף צומח על העצים ובלי הבטחות כאלו ואחרות וכל הורוד מסביב שתמיד חושבים שקיים שם. שנינו בשנות ה 30 שלנו,היא אוטוטו מסיימת תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים,ואני בעל תעודה של מטפל אלטרנטיבי ומטפל בילדים אוטיסטים בשיטה ההתנהגותית (A.B.A למי שמכיר). ידוע לנו שחייבים לעשות שעורי בית לפני שעוברים אם זה ברמת התעסוקה,מגורים,ניירת וכו' אני חשבתי על רעיון וכאן אתם נכנסים לתמונה (לבעלי נסיון ולמביני ענין)לגבי הצעות וטיפים הרעיון הוא שחשבתי להשתלב בחב"ד (אני אמנם לא דתי חרדי,אך שומר שבת,תפילין,כשרות וכו'),הבנתי שלחב"ד יש המון כח בארה"ב שזה אומר גם ברמת ניירת הדרך קלה מאחר ומקבלים ויזה R1 ומשם הבנתי(ותקנו אותי אם אני טועה)הדרך לניירת יותר קבוע הרבה יותר קצרה. השאלה היא האם אני חייב להיות דתי חרדי על מנת להשתלב ולהיות פעיל בחב"ד? ואם לא,מה אני צריך על מנת להשתלב בחב"ד (אפילו כמורה לעברית)? והאם בכלל ישתפו איתי פעולה מחב"ד,או שחייבים להיות מוכרים שם בקהילה? אם למישהו יש נסיון מול חב"ד ובכלל אשמח לקבל עצות אודה מראש לכל המגיבים יום נפלא,ויום אהבה שמח

SupermanZW

Well-known member
ויזת R1 מיועדת לבעלי תפקידים בעלי משמעות דתית

יהודי יכול לקבל ויזה כזו רק אם הוא רב או דיין או סופר סת"ם או משגיח כשרות או שוחט או מוהל. עבור תפקידים שלא נדרש איש דת כדי למלא לא ניתן לקבל R1 גם אם מדובר על מהגר דתי.

Sheikh

New member
משגיח כשרות...

האם אני חייב להיות חרדי,דתי או בעל נסיון בתחום על מנת להשתלב כמשגיח כשרות? או בעצם מספיקה הכשרה מאוד שטחית או לחילופן איזה קורס או משהו דומה? תודה

SupermanZW

Well-known member
אתה צריך לעבור קורס השגחת כשרות ולקבל תעודת

משגיח כשרות. אתה לא חייב להיות חרדי או דתי אלא רק מוסמך. בכל מקרה אל תשכח לבוא עם כיפה לראיונות, לפגישות ולעבודה כי נהוג לקבל רק חובשי כיפות (או כובעים) לעבודות האלה למרות חוקי איסור האפליה (שבתפקידים כאלה אינם נאכפים).

Sheikh

New member
לגבי קורס משגיח....

כשרות,היכן אפשר לעשות אותו? והאם אפשר לעשות אותו בחו"ל או רק בארץ? ואם כן היכן עושים שם והיכן בארץ? תודה

SupermanZW

Well-known member
בשביל לעבוד עם חב"ד אתה צריך קורס של חב"ד

פנה לאנשי חב"ד ושאל אותם היכן תוכל לעבור קורס שהם יכירו בו. כידוע לחסידויות שונות גופי כשרות שונים ולכן קיימים כל כך הרבה גופי כשרות שונים ובלתי תלויים זה בזה.

naf86

New member
שאלה

עם כל העשרות אלפי חסידי חב"ד בארה"ב - למה שהם יביאו מישהו שהם לא מכירים מישראל שאפילו לא חב"דניק? חב"ד הם לא סתם חרדים, הם חב"ד. אם אתה לא יודע את ההבדל, אז מן הסתם הידע שלך על החסידות הוא מאוד בסיסי.... אפילו אם הם כן ירצו אותך, מן הסתם ישלחו אותך לעיירה באמצע שומקום (אלסקה), כי יש להם מספיק אנשים במקומות המרכזיים. יש לי הכרות עם חב"ד (דרך המשפחה). אני יכול לארגן שתהיה שליח ברוסיה אם אתה מעוניין...

RoyG NJ

New member
לא יודע אם אתה מעודכן אבל..

מאחר שהיה המון ABUSE על נושא של ויזת R1 , היום מאוד קשה לקבל אותה- הם עושים בדיקות נרחבות, רוצים הוכחות וניסיון של שנים לפני שמאשרים.

Sheikh

New member
הבנתי........

תודה קצת חומר למחשבה והיכן עושים קורס ולעבור הסמכה?

לגבי הנושא של ABA

קודם כל ולפני הכל,כדי לעבוד בארה"ב אתה חייב שתהיה לך ויזת עבודה. אין לי מושג איך משיגים כזו, אני קיבלתי במסגרת ויזה L2. עכשיו כמי שסיימה את הלימודים בתחום של ABA באוניברסיטת תל אביב ולא ניגשה למבחני ההסמכה, וכמי שניסתה למצוא עבודה בתחום, אני יכולה לתת לך כמה טיפים. קודם כל ברוב המשרות דורשים הסמכה: BCBA או BCABA. אז אם לא עשית את המבחן, כדאי לך לעשות אותו בארץ לפני שאתה מגיע (למרות שאפשר לעשות אותו גם כאן..). חוץ מזה, ברוב המקומות שמכבדים את עצמם, מבקשים 3 ממליצים. אז תבקש כבר עכשיו ממשפחות שעבדת אצלן או ממנחות שעבדת איתן מכתבי המלצה באנגלית ואת הטלפונים שלהם..חוץ מזה יש די הרבה הצעות בתחום הזה, כמובן הרבה יותר בערים הגדולות והרבה פחות בערים הקטנות, רק צריך לדעת באיזו דרך לחפש..

למעלה