מעבר לאנגליה :)

mandl1

New member
מעבר לאנגליה :)

שלום לכולם, נשמח לעזרה ממי שיכול ויודע.
אנחנו זוג, שנינו בעלי אזרחות גרמנית. רוצים לעבור לשנה לארץ אחרת בשביל החוויה, חשבנו על אנגליה בגלל השפה.
המעבר מתוכנן לעוד כשנתיים אבל אנחנו מתחילים לברר עכשיו כדי לא להיתקע.
חבר שלי סוחר במניות, הוא יכול לעבוד מכל מקום ואנחנו לא עובדים במשהו מעבר לזה (אין צורך).
המטרה לעבור כדי לחיות חיים אחרים לתקופה, לטייל קצת ולחוות ארץ אחרת, ככה שאין קשר להשכלה/לימודים/עבודה.
באמת שניסינו להבין מה אנחנו צריכים בשביל המעבר מבחינת ויזות, ולא הצלחנו ממש.
אם מישהו רק יכול לתת לנו את ההתחלה של האם זה אפשרי, איך זה מתבצע, מה עלינו לעשות, זה מאוד יעזור.
תודה רבה מראש והמשך שבוע טוב :)

republik

New member
בתור אזרחים אירופים אתם לא צריכים לעשות כלום

מאחר ואתם שניכם אזרחי האיחוד, אין צורך בכל פעולה מצידכם. זה עד כדי כך פשוט- אתם יכולים פשוט לעלות על מטוס ולנסוע, ואתם אפילו לא צריכים להודיע לאף אחד שאתם מתכוונים לשהות בבריטניה לתקופה ארוכה.
יש היבטים אחרים שאתם צריכים לחשוב עליהם- למשל מסים- אבל זה "בקטנה" ביחס לבירוקרטיה שנחסכת מכם.
בהצלחה!

mandl1

New member
תודה!!! שאלה נוספת אם אפשר:)

מוכרחה לציין שהופתעתי מאוד מהתשובה, אם אפשר לשאול אז מה היא כל ההתעסקות בויזות שראיתי באינטרנט? היא לא רלוונטית אלינו בכלל?
ושאלה נוספת - נניח ומצאנו דירה, טסנו והגענו. איזה מעמד יש לנו באנגליה? איך אנחנו באמת משלמים מיסים, או בפני מי אנחנו "מכריזים" על עצמנו כתושבים לתקופה הזאת?

תודה שוב!

mandl1

New member
דבר נוסף,

כמה זמן מראש כדאי להתחיל בחיפוש דירה?
כמו שאמרתי - אנחנו זוג ללא ילדים, עם שני כלבים ושני חתולים.
החלום שלנו זה איזור כפרי, עם כמה שיותר מרחבים לטייל בהם.
כמו שאמרתי אנחנו לא מוגבלים בגלל העבודה של חבר שלי שהוא יכול לעשות מכל מקום.
הבנתי שאיזור כפרי זה בערך כל אנגליה, אבל כרגע אנחנו שנתיים לפני אז עוד לא ממש התעמקנו, אבל מתי כדאי להתחיל?
ואת התהליכים עם החיות, כמה זמן מראש?

תודה :)

republik

New member
לגבי הויזות

אפשר לומר שיש ארבעה סוגי "מעמדות" בהגירה לאנגליה-
1. לאף אחד מבני הזוג אין אזרחות אירופית/בריטית - קשה מאד עד בלתי אפשרי להוציא ויזה
2. לאחד מבני הזוג יש אזרחות בריטית אך לשני אין - אפשר להגר בתנאים מסויימים, התעסקות די מסובכת
3. לאחד מבני הזוג יש אזרחות אירופית אך לשני אין - ברוב המקרים אפשר להגר, יש קצת התעסקות אבל לא מאד נורא
4. לשני בני יש אזרחות בריטית/ אירופית - אין שום התעסקות, עולים על מטוס ומגיעים.

אתם כמובן נמצאים בקטגוריה הרביעית, ולכן כל דיבורים על ויזה לא רלבנטיים אליכם. מה שכן, כדאי להיות עם היד על הדופק בנושא הזה. למרות שהסיכוי שיהיה איזהשהו שינוי הוא קטן מאד מאד, יש בחירות בקרוב בבריטניה ונושא ההגירה האירופית הוא די מרכזי בהן.
לגבי הדברים האחרים- מבחינת מסים, אני לא יועץ מס מוסמך ולכן אני לא רוצה להגיד שום דבר חד משמעי, אבל זה משהו שצריך לחשוב עליו.
בבריטניה אין דבר כזה מספרי זהות. אתם מזדהים מול רוב הרשויות (בנקים, קופת חולים) באמצעות תאריך לידה וכתובת. זה מוזר אבל מתרגלים לזה. אם תעבדו בבריטניה או תקימו בה עסק תצטרכו להוציא מספר ביטוח לאומי (מספר NI), ואת זה עושים דרך ג'ובסנטר אבל אם לא תעבדו לא תצטרכו את זה.
מעבר לזה, אתם לא ממש צריכים "להכריז" על עצמכם.
לגבי חיות מחמד, יש כיום הליך מאד מסודר להעברת כלבים וחתולים מישראל לבריטניה. ההליך הזה מתקיים מאז תחילת 2012 (עד אז היה צריך להשאיר חיות מחמד בהסגר חצי שנה), אבל שווה לעקוב אחרי שינויים בהליך. יש הסבר די מפורט על ההליך בלינק הזה-
http://9and3quarters.timeywimey.com/bringing-pets-to-the-uk-guide/
בעיקרון, תחילת התהליך צריכה להיות 5-6 חודשים לפני המעבר כדי לספק מספיק מרווח ביטחון לכל ההליך. זה בעצם יהיה ה"סיבוך" הבירוקרטי היחיד שלכם.
לגבי חיפוש דירה, אף דירה לשכירות לא מפורסמת יותר מ3-4 שבועות מראש, אז זה באמת ממש לקראת המעבר.

אם יש עוד שאלות - בכיף

mandl1

New member
שאלה אחרונה לשלב זה אני מקווה :)

קודם כל תודה על התגובה המפורטת!
נראה שכרגע אין לנו באמת יותר מדי במה להתעסק, אבל רק מתוך עניין בכל זאת, אם יש לך ידע בנושא איזור מגורים.
אני מודה, לא בדקנו יותר מדי (הסתכלנו מאוד בכלליות) אז אני דיי יורה לאוויר בתקווה שאולי יש לך הכוונה או אתרים מומלצים בנושא.
אנחנו שניים + 4 חיות, תקציב של בערך 5-6 אלף דולר לחודש (בתקווה שעד המעבר זה כבר יעלה).
התוכנית היא לגור באיזור כפרי, מבודד כמה שניתן (כן עם גישה נורמלית לסופר, קופת חולים, וטרינר, בנק, בקיצור עיירה כלשהי), והתוכנית היא לטייל כמה שיותר עם הכלבים, לכן איזור עם הרבה נוף והרבה שטח, פה בישראל אנחנו אנשי סוסים ולא מחפשים פאר משום סוג...
אז איך לומדים להכיר את הצדדים האלה של אנגליה?:)

jenia84

New member
רעיונות

קודם כל בתקציב כזה - £3000+ תוכלו לחיות בנוחות בכל איזור באנגליה, בטח באיזור כפרי.
לגבי איזורים עצמם, יש לא מעט מחוזות בעלי נוף, טבע ואווירה כפרית, כך שהעניין די תלוי בטעם אישי ומזג אוויר. האיזורים הדרומיים יותר חמים ושמשיים, בצפון יותר גשום וקריר, אבל גם הטבע יותר הררי ודרמטי.
אני הייתי מציע לחשוב על Devon בדרום, יש שם בעיקר כפרים והמון המון מגדלי כלבים.
Yorkshire בצפון, המון טבע נגיש, לא מעט כפרים באיזורים מרוחקים ויפים, מספיק ערים גדולות במידה וכמות מכובדת ביותר של פארקים לאומיים עצומים.
אבל יש גם המון אופציות אחרות בין לבין, שלא לדבר על סקוטלנד (החלק הכי יפה בבריטניה) ווילס.

mandl1

New member
תודה על התגובה :)

בנוגע למזג אוויר - מאמינה שנעדיף איזור לא קר מדי, הכוונה היא בכל מקרה לטייל, ככה שמאמינה שנראה הרבה מכל האיזורים, אבל בכל זאת חשוב לנו לבחור איזור טוב לגור בו, וגם בשביל הכלבים.
כשאתה אומר ש3000 יספיק, על איזה שכר דירה חשבת? בינתיים ממה שהסתכלנו על כל מיני איזורים (כולל מה שציינת), אם נרצה בית עם גינה (זה חשוב מאוד) אז זה בערך 1000. זה הכיוון?
(אם השכר דירה הוא אכן 1000 אז אני בטוחה שאת כל שאר ההוצאות נוכל לכסות ולחיות טוב).
בכל מקרה, עיקר הבעיה היא איך לדעת שנבחר עיירה טובה מבחינת אוכלוסיה, תחזוקה, תשתיות... לא בא לנו להגיע למקום שאמנם זול יותר אבל גם הקהילה לא טובה והמקום מוזנח.
יש לנו רשימה של כל מיני איזורים אבל הקושי הוא איך לבחור מקום ספציפי? יש טיפים?:)
ודבר אחרון לגבי סקוטלנד -סליחה אם זה שאלה ממש טיפשית, קל להבין אותם? עניין השפה חשוב לנו ובגדול הסיבה העיקרית שבחרנו את אנגליה.
&nbsp
תודה שוב :)

forglemmigej

New member
Midsomer נשמע מקום טוב

[URL]http://www.visitmidsomer.com/[/URL]
רציתי רק להאיר ולהעיר על הרצון לגור במקום קטן הרחק מההמון הסוער, אלו בדרך כלל מקומות שאנשים מכירים אחד את השני לנצח ולא פשוט להכנס אליהם חברתית, אין בהם דיברסיטיות של עיר גדולה עם הרבה מהגרים מה שאתם בעצם תהיו ולכן קל יותר להשתלב בחברה כזו, במקום קטן תמיד תהיו האלו ש...אם נניח אחד מכם היה מקומי זה יותר קל להכנס, אבל אם שניכם נפלתם עליהם מהמאדים זה לא פשוט כל כך, כדאי לקחת את זה בחשבון כי לפעמים רוצים לשוחח עם אנשים בנוסף לחיוך שעושים כשחולפים על פני מישהו ברחוב.

נטעליג

New member
נדחפת גם אני לשרשור זה

מבטא זה הדבר האחרון שצריכים לחשוב עליו במעבר לכל חלק שהוא לא אנגליה.
גם באנגליה יהיו מבטאים לא קלים (ואנשים לא קלים, אבל זה סיפור אחר)

jenia84

New member
האינטרנט הוא חברכם

1000 פאונד הם אכם מעל ומעבר בשביל לשכור בית גדול עם גינה גדולה במצב טוב ומיקום טוב, לרוב גם פחות יספיק.
לגבי איזורים, כשתחפשו באמצעות www.rightmove.couk או www.zoopla.co.uk יש אפשרות לקבל מידע על האיזור והתושבים סביב הנכס הספציפי.

mandl1

New member
כן, זה התוכנית בגדול

כשדיברתי על הקהילה, גם קהילה איכותית על פניו יכולה להיות "בעייתית"... קראתי על זה בעוד מקומות שזה יותר מסובך להיכנס אליהם חברתית כי כולם מכירים את כולם שם.
הדרישות שלנו לא גבוהות לדעתי, בית עם חצר וחניה, סביבה נעימה ושתהיה נגישות לדברים בסיסיים (סופר, תחנת דלק, רופא) וזהו בגדול, אנחנו ממש גמישים על כל אנגליה... חבר שלי עובד בערך שעתיים ביום אז התוכנית היא לטייל כמה שנוכל.
&nbsp
אנחנו נטוס לראות כמה מקומות לפני שנחליט כמובן... אני תוהה כמה אפשר ללמוד על מקום מביקור של כמה ימים...
בתמונות הכל נראה כל כך יפה ורגוע (מעבר לכל קשיי היומיום כמובן), נראה שאתם חיים את החלום :) נקווה שבקרוב אצלנו
&nbsp

republik

New member
עוד דבר לקחת בחשבון

בקשר לעניין הטיולים וכו', קחו בחשבון שבכל עיר שתגורו בה שהיא לא לונדון, אתם תהיו לכל היותר 20 דקות נסיעה מטבע מדהים. ככה שלא צריך לפסול מגורים בעיר גדולה (שוב, חוץ מלונדון) רק על בסיס עניין הטיולים. זה אחד הדברים המיוחדים בבריטניה שבכל מקום אתה תמיד קרוב לטבע ירוק מדהים.

lilach123219

New member
סליחה שאני נדחפת-

איך זה הגיוני ש-2 יהיה יותר מסובך מ-3
הרי בראשון מדובר במישהו שהוא כבר אזרח בריטי
והאמנם אפשר להגר רק ב*תנאים מסוימים*? יכול להיות שיסרבו למישהו בריטי להביא את המשפחה שלו אם יש לו יכולת כלכלית לממן אותם?

תודה

Woking

New member
לא תאמינו, עובדה

ממשלות במדינות האיחוד יכולות להטיל מגבלות מסויימות על האזרחים שלהם, אבל לא על אזרחים של מדינות אחרות. אז התשובה היא כן, לאזרח בריטי יותר קשה להכניס בן-זוג ללא דרכון אירופאי מאשר אזרח של מדינה אחרת באיחוד. אכן אזרח בריטי צריך להראות יכולת השתכרות מסויימת, שאזרח אירופי לא בריטי לא צריך להוכיח. הגבלות דומות קיימות ברוב מדינות האיחוד, אבל בכל מדינה הן תופשות רק לגבי אזרחי אותה מדינה.

lilach123219

New member
תודה על התשובה

האם יש משהו נוסף מעבר ליכולת השתכרות שצריך להוכיח?
והאם יש סכוי (סכון) ממשי לסרוב כאשר מוכיחים יכולת השכרות
ישנם עוד פרמטרים שהם לוקחים בחשבון?

תודה

lilach123219

New member
תודה

את הכללים למעבר אנחנו מכירים בערך
מה שרציתי להבין הוא- במקרה שעומדים בדרישה להוכחת הכנסה- האם עדיין ישנו סכוי של סרוב לויזה מנסיונכם?
(כיוון שבהודעה למעלה כתוב שהדרך הזה היא מאד מסובכת ולא תמיד אפשרית)

כתבתי למטה- אנחנו שני סטונדטים לרפואה + תינוק רוצים לעשות התמחות באנגליה לי יש אזרחות בריטית .
אני מניחה שאנחנו יכולים פשוט למצוא מקום שיסכים לקבל אותנו להתמחות ואז הוא לא יצטרך להכנס כבן זוגי אבל אני רוצה להבין את כל האלטרנטיבות

תודה

Woking

New member
ככה

ודאי שישנה אפשרות שתסורבו. מי שבודק את הבקשות הוא בן-אנוש, והוא יכול להיות מושפע מהרבה דברים כמו משיקול דעת, מצב רוח, דעה פוליטית, או לחץ של הממונים להקשות כמה שיותר. זה קורה, אבל לא קורה הרבה. כשזה קורה יש הליך ערעור, ובסופו של דבר אם אתם עומדים בקריטריונים תקבלו ויזה - זה די בטוח. בלי לציין שמות, בריטניה היא לא מאחת המדינות שבהן המנגנון מתעמר באזרחים רק כי הוא יכול. אם מצויה הפרוטה בכיסכם, אז משלמים למשרד עורכי דין שמתמחה בתחום, ואז הסיכוי לסירוב הוא כמעט 0, כי הם לא יגישו בקשה שהם חושבים שלא תעבור, ומצד שני מי שמנפיק את הויזות יודע שהוא לא יכול לסרב בלי סיבה ממש ממש טובה.
&nbsp
עוד דבר שדורש בדיקה זה אם אתם בכלל יכולים להתקבל להתמחות באנגליה. לדעתי אתם צריכים לעבור את הבחינות של ה GMC בבריטניה לפני כן, או לעשות התמחות בישראל ולבוא על תקן של רופאים מוסמכים.

למעלה