מעבר לאנגליה

Natashaa

New member
מעבר לאנגליה

שלום לכל העוברים והשבים :) זה קורה - אני ובעלי (זוג די צעיר, נשוי טרי ללא ילדים) סופסוף עוברים לאנגליה! הוא מתחיל לימודי תואר שני בניהול ואני אעבוד ואפרנס את שנינו. אין לי תנאי רילוקיישן אבל עבודה יש! כמה שאלות בוערות: 1. איפה לגור - התלבטות בין השכונות הצפוניות האהודות בקרב ישראלים (האמפסטד וכד') ולבין המרכז, בקיברת הלימודים\עבודה (קובנט גארגן) - אשמח לשמוע בעד ונגד מבעלי ניסיון :) 2. בריאות - האם להסתפק בשירותים הציבוריים החינמיים או לעשות ביטוח בריאות פרטי בנוסף? 3. ובערך באותו עניין - הריון באנגליה - האם גם שם נהוג לערוך את מסכת הבדיקות המורחבת והיסודית שעוברים כאן? ובכלל, האם מערכת הבריאות שם ידידותית? 4. האם אנחנו צריכים להמשיך לשלם ביטוח לאומי בישראל? 5. עלינו לשאת בעלויות המעבר בעצמינו - האם מישהו יודע להעריך כמה יעלה להעביר תכולת דירה תל אביבית קטנה? בעיקר בגדים, קצת ספרים, תמונות, אולי טלויזיה וחפצים קטנים. לא כולל מיטה, מקרר, ארונות, ספות וכאלה.יש למישהו המלצה על חברה שעושה זאת? בטח עוד יצוצו מיליון שאלות אבל בינתיים זהו! תודות רבות מראש, נטשה

Natashaa

New member
ועוד 2 שאלות:

6. איך מתגברים על המכשול של פתיחת חשבון בנק לפני שיש חוזה שכירות? בעלי נוסע לפני ונשאר אצל חבר בזמן שהוא מחפש אחר דירה. בינתיים הוא צריך חשבון בנק. האם הפתרון היחידי הוא חשבון פספורט? אם כן, האם אנחנו תקועים עם החשבון הזה לפחות שנה או שניתן לשדרג אותו? 7. מהי העלות של "חופשי חודשי" בטיוב לאיזורים 1-2? תודה שוב!

אשנתי

New member
1. אנחנו לא בלונדון

אז אין לי מושג. 2. ההמלצה היא לעשות ביטוח נוסף, בעיקר אם את מתכננת להכנס להריון. השרות של הnhs הוא סביר+ אבל מאוד איטי וממש לא עושים את כל הבדיקות לנשים בהריון שעושים בארץ. יש לזה גם הרבה יתרונות. 4. רק אם אתם מתכננים לחזור לישראל. רק תדאגו שלא יבטלו לכם תושבות באופן אוטומטי אחרי שנתיים בלי להגיד לכם, אתם תמשיכו לשלם, תאבדו את כל הזכויות ואף אחד לא יחזיר את הכסף... 5. ממליצה לך להביא לפה כמה שפחות חפצים. מה שאתם יכולים לסחוב במזוודה + מטען לחורג אם אתם חייבים. רוב הדירות להשכרה הן במילא מרוהטות, כך שחבל על הכסף של לסחוב לפה דברים, בעיקר אם מדובר במעבר זמני. 6. סטודנטים יכולים לקבל עזרה של האוניברסיטה בפתיחת חשבון, שווה לשאול (אנחנו לא סטונדטים, אבל אני זוכרת שקראתי את זה בפורום של סטודנטים זרים). בעיקרון לא צריך חוזה שכירות, צריך הוכחת כתובת. ז"א שצריך להיות בדירה שמשלמים בה חשבונות.

Karenovadia

New member
שירותי בריאות..

שירותי הבריאות פה לבינתיים נתנו לי את כל הבדיקות או השירותים שאני צריכה ולא עשו לי בעיות בכלל בענייני תשלום או בעיות שקשורות לעובדה שאני לא אנגלייה.. אבל כנראה ככה זה שיש כמות אדירה של מהגרים במדינה שכזאת. אני די מרוצה מהרופא שלי ומה GP המקומי שלי.. לא רואה שום צורך בביטוח רפואי פרטי.

גוזליה

New member
כמה תשובות

1. האמפסטד לא כזו שכונה "אהודה על ישראלים"- הם מתרכזים יותר בגולדרס בפינצ'לי ובהנדון. זה באמת שתלוי בכם- רוב השכונות הישראליות/יהודיות (גם המפסטד, גם פינצ'לי, גם הנדון, גם גולדרס וכו' וגו') נמצאות על או בקרבת הקו השחור (northern line) של האנדרגראונד. לקובנט גארדן אפשר להגיע על הקו השחור (לרדת בלייסטר סקוור וללכת קצת ברגל, או לנסוע תחנה אחת על הפיקדלי ליין). זה בערך 25 דקות לכיוון מאזור הנדון אם זה עוזר. 2+3. מסכימה עם אשנתי והמלצתה- הNHS בסדר גמור אם הכל בסדר- לא הייתי מסתמכת רק עליהם להריון (אבל זו אני). אין מה להשוות בכלל בין כמות הבדיקות שעושים בארץ לכמות הבדיקות שעושים פה- לטוב ולרע. בנוסף, את לא במעקב של גניקולוג פה, אלא במעקב של מיילדת (לא יודעת אם זה משנה לך). את תראי גניקולוג רק אם תלכי באופן פרטי ו/או משהו חו"ח לא בסדר עם ההריון. 4. אשנתי ענתה לך על זה- והתשובה היא כן, לפחות בשנתיים הראשונות. 5. לשבת על האינטרנט, לעבור על חברות לשילוח בינ"ל ולשאול אותם כמה יעלה לכם להעביר נפח של X (שבו ותחשבו מה הנפח הזה כולל, מה שווה לכם להשאיר בארץ ומה לא), דרך הים או דרך האוויר, וכולי. אני לא זוכרת דרך איזו חברה העברנו בסופו של דבר, אבל הם היו סבבה- רוב המחירים היו בגדול פלוס מינוס אותו הדבר. 6. לשאול באוניברסיטה אם יוכלו לעזור לכם. אם לא- חשבון סטודנט הוא הפתרון, ולגשת לבנק לאחר שהפקדתם כמה משכורות ולשנות את סוג החשבון. 7. לא מומלץ לעשות "חופשי חודשי" אלא לעשות PAY AS YOU GO- בעיקר אם הנסיעות הן בעיקר מ/אל העבודה ולא כוללות הסתובבויות. בהצלחה וברוכים הבאים

Karenovadia

New member
I don't know if it's true

But I herd from a friend that "el al" doing deleveries to the uk even if you not fly with them, u just need to come and claim it from the airport...

גוזליה

New member
אני בספק שזה נכון, על אחת כמה וכמה אם מדובר

בתכולת דירה. אלעל קרגו מעבירים דברים לחו"ל, זה נכון.

למעלה