מעבר לאנגליה

Nailicq

New member
מעבר לאנגליה

אני בעל דרכון בריטי. במידה ואני עובר עם משפחתי להתגורר באנגליה,אני מבין שמבחינת- מגורים , עבודה ולימודים הם מכוסים מהיום הראשון. אחרי כמה זמן הם יכולים לקבל אזרחות? אחרי כמה זמן לימודים באוניברסיטה יהיו חינם? תודה.

תותי-בת

New member
מ-ה-? קודם כל דרכון בריטי זו התחלה טובה. מה זאת אומרת מבחינת מגורים עבודה ולימודים הם מכוסים מהיום הראשון? אני מקווה שאתה לא חושב שברגע שאתה נוחת שם אתה מקבל דירה, מוצעת לך עבודה וסוגרים לך בי"ס לילדים.... מכל הבחינות תצטרך להיות כמו כל אזרח בריטי אחר שמחפש דירה או עבודה או בית ספר - תצטרך לסגור הכל מראש אלא אם כן יש לך הרבה כסף לבזבז על מלונות עד שתמצא מקום להתגורר בו. מה זאת אומרת אחרי כמה זמן הם יכולים לקבל אזרחות? אתה צריך לסדר את כל העניינים עוד מהארץ עם השגרירות של הממלכה - לא נוסעים ככה אללה באבאללה...../images/Emo4.gif לימודים בחינם באוניברסיטה - רחוק מהמציאות. תתחיל עם לבדוק את זכאותם לכל דבר כמו דרכון או ויזת שהייה בשגרירות בתל אביב. שיהיה בהצלחה, ליאת.

Nailicq

New member
אני מקווה שהתשובה שלך בעה מידע

יש את כל הפרטים לגבי עלויות, בית ספר כולל עלויות מגורים והצעת עבודה בכתבעם שכר בסיס מעל 100K בן זוג של אזרח מקבל אישור שהיה ועבודה, כנ"ל ילדים. השאלה נועדה לאלה שיודעים, למיטב זכרוני הם מקבלים אזרחות אחרי חמש שנות מגורים והגשת בקשה לתושבות קבוע חיפשתי חיזוק או תיקון

תותי-בת

New member
תשובה אם יש לך את כל הפרטים ומידע על עלויות והצעת עבודה ולמיטב זכרונך יש לך תשובות - לא ברור לי למה אתה מחפש חיזוקים. ממש לא ברור לי למה הילדים שלך אמורים לקבל אזרחות רק אחרי חמש שנות מגורים והגשת בקשה לתושבות קבע - הרי אמרת שאתה בעל אזרחות בריטית לא?. כמו שאמרתי בשורה התחתונה של ההודעה שלי - תבדוק עם השגרירות את נושאי הדרכונים והויזות. תפנה לשגרירות מהם תקבל מידע הכי מהימן ואל תסמוך על אנשים בפורומים. לילה טוב, ליאת.

Nobilis

New member
תשובה

הילדים ובת הזוג יקבלו אזרחות (בכפוף לעמידה בתנאים כגון ידיעת השפה האנגלית) לאחר שלוש שנות מגורים משותפים בבריטניה, יחד עם האזרח. אגב, כרגע דנים בפרלמנט בהצעת חוק שתאריך את התקופה לחמש שנים (כאשר ניתן יהיה לקצר את התקופה לשלוש באם אתה מתנדב בקהילה, משלם מיסים באופן סדיר ונטול עבירות פליליות). יש להוציא עבורם אשרת משפחה מראש מישראל, על מנת שיהיו מכוסים "מהיום הראשון" מבחינת שהיה ואישור עבודה.

שניהם

כל אזרח בריטי הוא באופן אוטומטי גם נתין של הוד מלכותה, אליזבת ה-II, בחסדי האל, של הממלכה המאוחדת של בריטניה הגדולה וצפון אירלנד, מלכה, מנהיגת חבר העמים, מגינת האמונה. נתינים הם גם אזרחים של מדינות אחרות בחבר העמים הבריטי שמקבלים עליהם את בית ווינדזור כשליטים (אוסטרליה וכיו"ב)

Nobilis

New member
ואם כבר מוסיפים...

כל אזרח בריטי (ואפילו הוד מלכותה) הוא גם אזרח של האיחוד האירופי (מאז אמנת מסטריכט ב-1992).

EfratUK

New member
אז

אליזבת היא היחידה שהיא אזרחית בריטית אבל לא נתינה?

Nobilis

New member
אכן

ועוד עובדה משעשעת - אין לה דרכון, וזאת מאחר שהדרכון הוא מסמך שניתן לנתינים בשמה של המלכה.

Woking

New member
אז אולי אתה יודע

כשהמלכה צריכה כסף - היא הולכת לכספומט או למכונת צילום?

TrigATUSA

New member
אתה בטוח שהיא אזרחית?

כי איך ייתכן שהיא אזרחית אבל ללא זכות הצבעה?

Nobilis

New member
כן. זאת טעות נפוצה.

יש לה זכות הצבעה. אך לפי הנוהג (שבבריטניה, מדינה עם חוקה בלתי כתובה, הוא חזק לעיתים אף יותר מחוק) היא אינה משתמשת בה. לדוגמא, מתוך http://www.funtrivia.com/askft/Question42678.html: “Electoral law does not prohibit the Queen, or other members of the Royal Family, from voting. In practice, it is considered unconstitutional for the Sovereign or the heir apparent to vote in an election. Other members of the Royal Family do not vote because of their closeness to the Sovereign.”

ככה זה, הנוהג מחייב

גם מושבי הפרלמנט לא מוסדרים בחוק ובכל זאת, ע"פ הנוהג ראש הממשלה מתייצב אצל המלכה בכל 5 שנים לכל היותר ומבקש ממנה לפזר את הפרלמנט.

Nobilis

New member
השאלה הקלאסית

אני מנחש שהוד מלכותה לא בדיוק עוברת בביקורת הדרכונים והמכס כאחד האדם.

Nobilis

New member
או, נגיד את זה כך...

כשמטוסה של המלכה נוחת בוושינגטון, והנשיא נמצא שם כדי לקבל את פניה, כנראה שהוא לא מלווה אותה אחר כך לביקורת הדרכונים ולאיסוף המזוודות :)

למעלה