מעבר לאנגליה

Unicorn fem

New member
מעבר לאנגליה

שלום חברים, התקבלתי לתפקיד בכיר בחברת מדיה באנגליה וכעת אני מנסה לברר מה תהליך הוצעת הויזה של - Highly Skilled Migrant. לפי ה "מחשבון" הרשמי אני מקבלת את מספר הנקודות הדרוש+, עם זאת לא ברור לי מה המסמכים שאני צריכה לספק לשגרירות: 1 - תעודת סיום תואר/ אקדמאי - האם עלי להביא צילום תעודת סיום תואר? נייר מהמכללה? מה בדיוק?? 2 - אסמחתא לגבי ה - 2,800 פאונד - כיוון שלא ידעתי קודם על התנאי לא דאגתי ליתרה! האם האסמחתא חייבת להיות מחשבון בנק שלי? יכול להיות חשבון של ההורים? 3 - האם כדאי להביא מכתב ממעסיק על כך שיש לי כבר חוזה עבודה? 4 - אישור משכורת ל-12 חודשים אחרונים. 5 - צילום דרכון?? 6 - תמונת פספורט בפורמט הדרוש. שכחתי משהו??? אשמח לכל טיפ, עזרה או עצה. אוסנת

forglemmigej

New member
אולי תשאלי את המעסיק?

לא שאני מבינה בזה הרבה אבל לא צריך לטפל קודם בויזה סקילד לפני שמתקבלים לעבודה, ככה ההגיון אומר..

dudy1979

New member
תשובות

1. שום צילום, תעודה מקורית מהאוניברסיטה / מכללה, ואם יש לך את זה באנגלית (לי למשל היה) תחסכי כמה לירות על התרגום. 2. סורי, הדרישה היא ל - 2800£ בחשבון הבנק שלך שלושה חודשים לפחות לפני הבקשה. יש להראות בפירוש ע"י מסמכים רשמיים מהבנק (פעולות אחרונות למשל, או מכתב מהבנק) שהכסף הדרוש היה שם שלושה חודשים (אפשר גם בפק"מ לדעתי). 3. רצוי מאוד, את יכולה על סמך זה להגיש בקשה דחופה (urgent) ויטפלו בך יותר מהר. 4. 12 תלושי משכורת אחרונים, חתומים בחותמת רשמית של החברה (+חתימה של מנהלת משאבי אנוש, למשל). לחילופין ניתן להביא מכתב רשמי מהחברה (לוגו בצד, חותמת רשמית וכו') שבו בין השאר מפורטים הסכומים שהרווחת (ברוטו ונטו) מדי חודש. 4 וחצי. אפילו שלא שאלת, יש להראות שתי הוכחות על שכר, לכן בנוסף לתלושי משכורת יש להביא תדפיסים מהבנק המראים את המשכורות נטו שנכנסו לחשבונך בזמן שעבדת. 5. בזה אני לא בטוח, כיוון שהתהליך שלי היה קצת שונה. תשאלי את ה - home office 6. רקע לבן, לא לשים משקפי שמש / כובע. ובנוגע למסמכים, כולם צריכים להיות authenticated, כלומר חתומים בחותמות רשמיות, מתורגמים לאנגלית אם יש צורך + חותמת אפוסטיל. אל תשחקי איתם, תני להם את מה שהם רוצים לראות.

Unicorn fem

New member
תודה רבה dudy1979

מה התהליך שאתה עברת? איפה לדעתך יכולות להיות הבעיות? המסמכים מקוריים - האם הם משאירים אותם אצלם? מחזירים? מחזירים אח"כ? לגבי התעודה של האוניברסיטה. יש לי מכתב באנגלית עם הלוגו של המכללה והחותמת. האם זה מספיק או שצריך גם את התעודה (זו שממסגרים לקיר)?

dudy1979

New member
תהליך דומה אבל בורסיה הקודמת (HSMP)

כשאני עשיתי את זה, היו שני שלבים: שלב ראשון, שולחים את כל המסמכים (בלי הדרכון) ל - home office בשפילד, מקבלים מהם מכתב שבקשתי אושרה, ועם המכתב הזה הולכים לקונסוליה בתל אביב (+ תדפיסים על חסכונות והצעת עבודה אם יש) ומקבלים ויזה (אני קבלתי את הויזה באותו יום שבו בקרתי בקונסוליה). עכשיו, לפי מה שהבנתי התהליך הוא שונה, הולכים ישירות לקונסוליה והיא שולחת את המסמכים למרכז איזורי (באיסטנבול, אני חושב). לכן אני לא בטוח אם את צריכה לתת להם את הדרכון ביחד עם המסמכים. כמו שאמרתי, יש לתת להם מה שהם רוצים: מסמכים מקוריים וחתומים, תרגום נוטריוני וחותמת אפוסטיל. אם תפעלי לפי ההנחיות שלהם (יש באתר של ה - home office), עד כמה קטנוניות שהן נשמעות, יהיה בסדר. רוב האנשים נתקלים בבעיות בקטגוריה של previous earnings. יש לשים לב ששתי ההוכחות שאת נותנת לשכר יהיו מתואמות אחת עם השניה, כלומר הסכום נטו שמופיע בתדפיס הבנק והסכום בתלוש / מכתב מהמעסיק חייב להיות זהה לכל חודש. אם קיימים הבדלים, בקשתך תדחה. את מקבלת בחזרה את כל המסמכים שהגשת (פרט לטופס הבקשה עצמו אותו הם משאירים אצלם). לגבי התעודה, תסתכלי בהנחיות. מה שאני עשיתי, נתתי להם את התעודה המקורית (זו שממסגרים לקיר) + תדפיסי ציונים. עם זאת, את צריכה לברר קודם שהמכללה שבה למדת מוכרת בבריטניה. אני, למשל, למדתי בטכניון, ושאלתי עו"ד והיא אמרה שזה בסדר והם מכירים בזה. כדאי שתבררי, יתכן שתצטרכי לברר ב - NARIC (גוף שמעריך תעודות מחו"ל ובודק מה האקוויולנט ב - UK) האם התעודה שלך בסדר ולקבל את האישור שלהם שזה בסדר (מן הסתם זה עולה כמה לירות).

מ ס ח ר ר

New member
אני רק רוצה להוסיף

על ה 2800 פאונד, שבמידה ואת עוברת עם משפחה, את צריכה להציג עבור כל בן משפחה סכום של 1600 פאונד...

Unicorn fem

New member
אני עוברת לבד, אבל שימו לב מה כבר ביררתי:

מסתבר שהם "לוקחים" את הדרכון יחד עם שאר המסמכים!! כלומר, בערך חודש אני מקורקעת לישראל!

dudy1979

New member
כן, אבל זה אומר

שאחרי החודש הזה את ישר מקבלת ויזה בדרכון, שזה מצויין.

למעלה