מעבר לאנגליה

מיקי131

New member
מעבר לאנגליה

אני מעוניינת בלימודי פוסט דוקטוראט בלונדון ולשמחתי התקבלתי, גייסתי מלגות אחרי מאמצים קשים מאוד כי האוניברסיטה לא תממן אותי ועכשו נתקעתי בעניין הויזה? האם אני צריכה ויזה סטודנט? אבל אני לא נחשבת סטודנטית אני לא אהיה רשומה באוניברסיטה אני עושה מעין שיתוף פעולה עם מעבדה מסויימת. זה גם לא ויזה עבודה כי אני לא אהיה עובדת. אני באה בלי להיות רשומה בשום מקום. לתקופה של שנה. איזה ויזה צריך? אז בינתיים אני בודקת לגבי ויזה סטודנט, מישהו עבר את ההליך הזה שיכול לתת לי כמה טיפים? מה באמת צריך ומה לא? מה לעשות לאן ללכת? האם בני המשפחה צריכים להגיש ויזות בנפרד? גם תינוק בן 4 חודשים? זה לא מתקבל אוטומטית אחרי שאני אקבל את הויזה?

een ogenblik

New member
לברר עם האוניברסיטה

פוסט-דוק אינם לימודים. הם אחרי הלימודים. כעקרון הם נחשבים עבודה. יוצא מן הרשום לעיל, כי ויזת לימודים אינה הויזה המתאימה. בגלל האופי היחודי של פוסט-דוק לעומת עבודות אחרות, הרבה פעמים המשכורת היא בצורת מלגה כלשהי (מה שיוצר את הבילבול עם סטודנטים), אבל תשלום אמור להגיע לידי הפוסט-דוקטורנט דרך האוניברסיטה, והאוניברסיטה אמורה לטפל בויזת העבודה היחודית (במקומות אחרים באירופה, אך אני חושבת שגם בבריטניה) לפוסט-דוקטורנטים.

מיקי131

New member
יש באמת בעיה עם ויזה

הבעיה היא שהתשלום הוא לא דרך האוניברסיטה כך שאני גם לא נחשבת סטודנטית וגם לא עובדת שלהם. אני מגיעה במימון עצמי. איזה ויזה בדיוק אני אמורה להגיש. אי אפשר בכלל לתפוס את השגרירות, איזה מן שירות זה???

een ogenblik

New member
מי כן משלם לך?

פוסט דוק אינו לימודים, ולכן ויזת לימודים אינה אופציה. אם במסגרת שיתוף פעולה, מעבדה מסויימת משלמת לך, המעבדה הזו היא נותן המשכורת. הם אלו שצריכים לדאוג לך לויזה. אם מדובר על מעבדה ישראלית עם שיתוף פעולה בריטי, הצד הבריטי צריך לעשות משהו, כדי שהצד הישראלי יוכל לשלוח את עמית המחקר לבריטניה. יכול להיות שבשגרירות הבריטית יוכלו לענות, אך עדין כדאי לפנות לאוניברסיטה בשאלה. משרדי כח אדם באוניברסיטה מטפלים במספר רב של עמיתי מחקר בדרגות שונות, וסביר להניח שכבר נתקלו בסיפור כמו שלך. שימי לב - משרדי כח אדם באוניברסיטה, לא אנשי הקשר שלך באוניברסיטה. אנשי המחלקות והפקולטות מכירים רק מה שכבר טיפלו בו בעבר. בהחלט יכול להיות שלאנשי הקשר שלך זו הפעם הראשונה שהם נתקלים במי שאינו אזרח האיחוד האירופאי, המגיע לשנת שיתוף פעולה הממומנת על ידי גורם חוץ.

מיקי131

New member
אף אחד לא משלם לי!

זה בדיוק הבעיה. בגלל שאני מגיעה במימון עצמי, אני משלמת על עצמי, אני לא רשומה בשום מקום לא כעובדת ולא כסטודנטית. המימון העצמי שלי מורכב מתרומות של סכומים חד פעמיים...

een ogenblik

New member
א. את לא סטודנטית. נקודה. סימן קריאה.

לא בגלל שאינך רשומה, אלא כי אין סטטוס לימודים אוניברסיטאיים לאחר דוקטורט. זו טעות קריטית, שמשום מה חוזרת שוב ושוב בהודעות של ישראלים. פוסט-דוק הוא לעולם עבודה. ב. את הולכת לעבוד. את צריכה ויזת עבודה כזו או אחרת. המקום בו תעבדי יהיה אוניברסיטה. גם אם אינך עובדת שלהם, הם מכירים מצבים של שיתופי פעולה, וסביר להניח שמישהו במשרדי כח אדם יודע כיצד לנהוג במקרה כזה. ג. מלגה ניתנת על ידי מוסד כלשהו. אם קיבלת מלגה, המוסד נחשב מעסיק, ותצטרכי להראות להם דו"ח כלשהו של מה עשית עם הכסף שלהם. אלא אם כתבת מלגה בהודעתך המקורית בהשאלה, והתכוונת לתרומה ותו לא. ד. בכל מקרה, אם תשהי בבנייני האוניברסיטה ותבצעי נסויים, את חייבת להיות רשומה, ולו כמתנדבת, כדי שתהיי מבוטחת. גם ביטוח בריאות כללי, וגם ביטוח נגד תאונות. זה מחזיר אותי לתשובה המקורית ביותר שלי - תבררי באוניברסיטה. אם אנשי הקשר שלך אינם יודעים, תשלחי אותם לברר במשרדי כח אדם, או תבקשי פרטי קשר כדי לדבר איתם בעצמך. אך בכל מקרה, התשובה נמצאת באוניברסיטה.

למעלה