מעבר לאנגליה (לונדון)

• פותח הנושא N3W
  • פורסם בתאריך

N3W

New member
מעבר לאנגליה (לונדון)

קצת רקע לפני שנתחיל, אני רופא שאמור להתחיל בפברואר את ההתמחות בלונדון. לא נשוי בלי ילדים, ככה שהמעבר אמור להיות פשוט יותר עבורי. עברתי על כמה מההודעות החדשות וכמה מהישנות יותר בקשר למעבר מישראל לאנגליה ולמרות זה החלטתי לשאול כמה שאלות. בנושא הדירה, אשמח לקבל קצת מידע לגבי האזורים, אתרים שיכולים לעזור למצוא דירה, והחשוב מכל- האם אפשר לשכור דירה לטווח קצר בקשר לכלכלה - אני מגיע עם דרכון רומני, מבירור שערכתי הבנתי שאני לא זכאי לקבל פנסיה עד שרומניה לא תכנס לשנגן, יש כאן אנשים שעברו תהליך דומה ויש להם המלצות לגבי זה ביטוח בריאות - יש לי את הEHIC, האם זה מספיק או שצריך להרחיב את הביטוח? מצטער על החפירה :)

yo1311

New member
comments

I am not a doctor; If you are going to work in a hospital as a JHO , working shifts, my suggestion is that you look for accommodation near the hospital, or within easy commuting. The hospital sometimes can help - for instance UCLH would sometimes offer some assistance. Renting a flat: landlords usually offer flats for hire for one year standard contract. Shorter term accommodation is available- but will probably cost more. You can look for them through estate agents, or ads in the local press or shop windows. It is essential that you view the flat before committing. Pension? you still young![smile] anyway, if you work in the NHS, you will qualify for an NHS pension, and, in addition, when you pay taxes, paying National Insurance contributions would contribute towards the minimum universal old age pension. This has nothing to do with Romania. Health insurance: EHIC would be fine. You will be covered by the NHS anyway. I live in the UK- for a very long time, and do not feel the need to spend money on private insurance-the NHS serves me well. In fact, most people in the UK feel the same! good luck...​

TrigATUSA

New member
תיקון: EHIC מיועד רק לתיירים/נוסעים ברחבי EEA

הוא לא מיועד למי שגר ועובד בבריטניה (או בכל מקום אחר) הכרטיס בסך הכל מאפשר לך, בהנחה שאתה זכאי לכיסוי רפואי במדינת התושבות שלך, את אותו כיסוי רפואי במדינת היעד ממנו נהנים התושבים המקומיים בזמן שאתה גר בבריטניה תוכל להוציא כרטיס EHIC בריטי, ולהשתמש בו, במקום ביטוח נסיעות, בזמן שאתה נוסע לתייר ברחבי אירופה (בתחומי ה EEA)

yo1311

New member
I assumed the guy has one already

which was issued elsewhere in Europe- outside the UK. After all the card is issued throughout Europe...
if this is NOT the case- i.e. this guy does not have such a card issued by another EU country, then, maybe he should purchase a short term travel & medical insurance - as a tourist- covering the short period before arrival in the UK and starting working here. in any case, once this guys starts working, he will not need this card anymore- it will only be good for emergency treatment in another EC country- as you mentioned above
. Thanks for your observation..

TrigATUSA

New member
גם אם בבעלותו כרטיס

במפורש רשום בתנאים של הכרטיס שהוא מיועד לאנשים שנמצאים במקום מסוים באופן זמני, ויש להם מקום מגורים קבוע אחר ב EU שמעניק להם ביטוח רפואי במקום התושבות ברגע שהוא עובר לבריטניה במטרה להשתקע, הכרטיס מאבד מהתוקף שלו מיידית

N3W

New member
חזרתי עם שאלות נוספות

התחלתי ליצור קשר עם בעלי דירות, חלק מבקשים מכתבי המלצה, חלק רוצים קרדיט היסטורי או תלוש משכורת. הבעיה היא שאני מגיע לשם ואין לי את הדברים האלה, יש המלצות בנושא?

בקר12

New member
אתה רופא לא?

תבקש מכתב מבית החולים שיעסיק אותך בלונדון שמאשר את העסקתך וגם מכתב (באנגלית) מהמעסיקים הקודמים שלך בארץ. לא נראה לי שצריכה להיות עם זה בעיה.

N3W

New member
אני מתחיל את ההתמחות שלי רק בפברואר

עד אז שום בית חולים לא יתן לי מכתב כזה או אחר. מכתבי המלצה מרופאים בארץ יש לי, לא שזה מעניין מישהו באמת שם :) המטרה שלשמה אני מגיע 5 חודשים לפני תחילת ההתמחות היא בשביל להתארגן (דירה,בנק,טלפון וכו) ובשביל לחפש עבודה זמנית בבית חולים בשביל ללמוד את המערכת הרפואית שם.

אשנתי

New member
התקבלת להתמחות?

אם כן, המעסיק העתידי שלך יכול לתת לך מכתב ואתה יכול לבקש שיצויין בו גם השכר (העתידי) שלך. זה נוהל מקובל בבריטניה ואל תחשוש לבקש. מה שחשוב לבעלי הבתים (או נכון יותר - לסוכנויות ההשכרה ברוב המקרים) - הוא האם תוכל לעמוד בתשלומי השכירות. המלצות רלוונטיות מישראל הן של בעל הבית הנוכחי שלך (בהנחה שאתה גר בשכירות כרגע) מכיוון שאין היסטוריית אשראי אפשר (בדר"כ) להשתמש בדפי בנק שמראים שאין לך מינוס וששילמת כל חודש שכר דירה (אלה כמובן דורשים תרגום) אפשר כמובן (וזה מומלץ בכל מקרה) להסביר למי שמשכיר לך את הדירה את המצב - ולבקש גמישות, ברוב הגדול של המקרים ילכו לקראתך.

N3W

New member
תודה רבה, ביום רביעי הקרוב אני מגיע לשם ונראה

איך הדברים יתגלגלו

למעלה