מעבר לאנגליה/ גרמניה

גופי9

New member
מעבר לאנגליה/ גרמניה

שלום לכולם,
אשמח לעזרה, אני כלכלן רווק בעל שנים של נסיון במקצוע ותואר ראשון בכלכלה ושני במנע"ס עם התמחות במימון,
לצערי מעל לשנה לא מוצא עבודה בישראל בתחום ובינתיים עובד בתחום אחר שאינו מפרנס דיו.
בכל אופן האירועים דחפו אותי להסתכל בראיה רחבה יותר לחו"ל,
ברשותי דרכון גרמני, אינני דובר גרמנית,
מחיפוש קל אני מבין שפרנקפורט היא מרכז פיננסים בגרמניה.
אני מעוניין למצוא עבודה בגרמניה/אנגליה בכלכלה אם הדבר אפשרי בחברות בינלאומיות שצריכות אנשים עם שליטה טובה באנגלית או בחברות גרמניות בשלב מאוחר יותר לאחר לימוד גרמנית בגרמניה
נקצר ונגיע לשאלות:
1.האם יש חברות השמה לרילוקיישן בגרמניה/ אנגליהשניתן להרשם דרך האינטרנט ולחפש משרות וחברות אלו יכולות לקשר אותי עם חברות בגרמניה/ אנגליה?
2. האם יש סיכוי למצוא עבודה בכלכלה בגרמניה בחברות שצריכות אנשים שיודעים אנגלית/ עברית עוד לפני שאני לומד גרמנית?
3. לאיזו מדינה יש עדיפות עם מה שאשאר כהכנסה נטו לאחר הוצאות מחיה?
4. אשמח לשמוע ממשהו עם נסיון מתחום הפיננסים במדינות אלו
בכלל אשמח לשמוע את דעתכם לגבי איזו מדינה מהשתיים כדאי להגר אליה
(בחרתי במדינות אלו כי בגרמניה אוכל יותר להעזר בהטבות אם אזדקק בתור אזרח גרמני (קורס גרמנית, עזרה בדיור וכדומה) ואנגליה כי בשל השפה האנגלית שיש לי שברמה מספקת כדי להשתלב

תודה רבה מראש

מהגר פוטנציאלי

forglemmigej

New member
להתחלה הייתי מבררת שמות של חברות פוטנציאליות

מה הדרישות אצלן (ניסיון אתה אומר שיש) , השאלה שלך ערטילאית מדי .
גרמנית זו שפה קשה מאד לפחות שלוש שנים עד ששולטים בה היטב והם פחות סובלניים כלפי שגיאות ממקומות אחרים אי לכך אם גרמניה היא המטרה התחל עכשו בלימודי שפה אל תסתמך אל אנגלית בכלל חפש מורה פרטית ותשקיע את כל המן בכך נדמה לי ככה פיירס למד רוסית אצל סופה לנדבר.
אתה חייב מאידך להגיע עם סכום רציני לשנים הראשונות ממש אל תסתמך על שרותי הרווחה הגירה זהו עסק מאד יקר ובזבזני.
בהצלחה.

גופי9

New member
תודה על התגובה

אני מבין שאת ישראלית שגרה בחו"ל, לגבי חברות, כמעט כל חברה בסדר גודל בינוני ובטח גדול זקוקה לכלכלן עם נסיון, בדומה לארץ. מעניין אותי לשמוע מישראלים בתחום הפיננסים שירדו לגרמניה או אנגליה והשתלבו בתחום. לפי תגובתך אולי יש עדיפות לאנגליה בשל השפה. חוץ מזה אין בכוונתי להסתמך על שירותי הרווחה אלא במידת הצורך לעבוד תחילה בעבודות פשוטות יותר עד רכישת שפה בגרמניה או עד מציאת המשרה בתחום הכלכלה במדינות אלו. העדיפות היא למצוא עבודה עוד מישראל.

elley

New member
תקשיב למה שאמרו לך

זה שיש לך ניסיון זה נחמד, אבל אם אתה לא מסוגל לתקשר עם העובדים האחרים הניסיון שלך לא שווה כלום. בגרמניה עובדים בגרמנית, ככה שאתה צריך לדעת לא רק את השפה ברמה של תקשורת יום יומית, אלא גם את המונחים המקצועיים הרלוונטיים, שלפחות במקרה של גרמניה, גם יהיו בגרמנית (ולא באנגלית או באיזו שפה שזו לא תהיה שלמדת אותם בה). זה נכון לא רק למשרות בתחום הכלכלה, אגב, אלא גם לעבודות פשוטות יותר, שבהן השליטה בשפה תהיה אפילו משמעותית יותר. בנוסף, אתה תהיה זר - כזה שלא מבין את הבדיחות, את הניואנסים, את כללי השתיה לבד ובחברה וכו', ככה שלפחות בהתחלה תהיה בסוג של בידוד חברתי. גם בבריטניה.

קח בחשבון שגם בגרמניה וגם בבריטניה דברים נעשים אחרת מאשר בארץ, וההגיון שאתה מביא איתך לא תמיד רלוונטי, ולפיכך, גם הניסיון.

אתה יכול לחפש משרות ב-Monster - גם בגרמניה וגם בבריטניה, רק קח בחשבון שניסיון זה לא הכל. לא בגרמניה ולא בבריטניה. תשקיע קודם בשפה, ובחסכונות. התקופה הראשונה של ההגירה יקרה, ואף מאד.

גופי9

New member
אני מקשיב וממש אין צורך לתקוף

להיפך אני למד מדבריכם שעדיף לי בעקבות השפה ללכת לכיוון אנגליה, כי בגרמניה אזדקק להרבה זמן עד ללימוד השפה ובעקבות כך להשתלבות בעבודה בתחום הכלכלה. ברור לי שבאנגליה או בגרמניה המנטליות והתרבות שונה ואצטרך ללמוד קודי התנהגות, תרבות ארגונית וכו' ואחשב כזר בהתחלה ואולי אף בהמשך, הדבר לא מפחיד אותי, אני בן אדם פתוח שלומד מהר ותקשורתי

republik

New member
זה לא כזה נורא...

אני עובד כרו"ח בהתמחות באחד ממשרדי הביג פור, בישראל גם עבדתי במשרד ביג פור (אחר) במשך כ-3.5 שנים, כך שיש לי בסיס טוב להשוואה.
ממה שאני רואה גם במשרד וגם אצל לקוחות העבודה לא כזה שונה לעומת הארץ, מה שבעיקר שונה זה מבחינת סביבת העבודה- אם ברמות הלחץ והציפיות, אם מבחינת תרבות ההפסקות שפה לא ממש מקובל (לפחות בתחום הזה) לקחת הפסקות במשך היום למעט הפסקת צהריים, כן זו תרבות שונה וצריך לקחת זמן כדי להבין את הדברים הקטנים, אבל בסופו של דבר לפחות מהחוויה שלי תשכח את כל מה שאמרו לך על בריטיים, הם אולי לא בוטים כמו ישראלים ולא ממש משתפכים על החיים האישיים שלהם בעבודה, אבל לא מדובר במכונות קרות שרק מעוניינות בעבודה, ופשוט צריך לבוא עם הרבה סבלנות ועם ההבנה שההשתלבות החברתית לוקחת זמן. שוב זו החוויה האישית שלי לפחות.
אגב, אני לא מרגיש שאף אחד מחשיב אותי כזר חוץ מאשר עצמי. הבעיה היא אחרת, שפשוט למישהו חדש הרבה פעמים יהיה קשה להשתלב בשיחות חולין- רק תחשוב על שיחות החולין בעבודה שלך בישראל ותחשוב כמה קשה היה לעולה חדש להשתלב בשיחות האלה, צריך הכרה של החברה, המקום, התרבות וכו'. אלה דברים שפשוט לוקחים זמן...

לגבי מציאת עבודה, בנוסף לאתרי חיפוש עבודה (שאותם אני לא מכיר בכלל כי לא התעסקתי איתם) אתה יכול לחפש חברות גדולות ספציפיות (כשאתה אומר כלכלן בתחום פיננסים זה תחום ענק, אז זה תלוי איפה הנסיון שלך, ולפי זה אני מניח שאתה יודע מי הן החברות הגדולות בתחום), לכל חברה גדולה בתחום יש אתר קריירה שבו מפורסמות משרות ודרכו אפשר להגיש בקשה.
אם תהיה יותר ספציפי אני אולי (לא בטוח, אין לי כזה הרבה נסיון בחיפוש עבודה, אבל אני די חרשתי את הסקטור הפיננסי בזמנו...) אוכל לעזור לך יותר.

למעלה