מעבר לאמסטרדם

לילי 777

New member
מעבר לאמסטרדם

שלום לכולם, אני מנהלת פרויקטים בתחום האנרגיה הסולארית (עו"ד לשעבר, תואר ראשון ושני במשפטים), בת 28. לאחרונה התחלתי להתעניין במעבר לאמסטרדם. לא יודעת אם ממש להגר לצמיתות, אבל לעבוד שם כמה שנים לפחות. אני שוקלת במקביל ללמוד באוני' אמסטרדם (מנהל עסקים לתואר שני). זו נראית לי אופציה שפויה יותר להתקבל אח"כ לעבודה (ואני גם מעוניינת לעשות תואר שני במנהל עסקים בלי קשר למעבר לאמסטרדם). יש לי דרכון ישראלי בלבד (ואני יודעת רק עברית ואנגלית, אך אני מתכוונת גם ללמוד הולנדית לפני שאגיע לשם). אשמח לשמוע על אנשים שעשו את זה - האם לאור הנתונים שלי זה נראה סביר? האם יש ביקוש לעובדים בתחום האנרגיה הסולארית או שלדעתכם יותר קל להתחיל ללמוד ואז להתברג בשוק המקומי? והאם אוני' אמסטרדם נחשבת למוסד איכותי בהולנד בפרט ובאירופה בכלל? אשמח לכל מידע שהוא.

גוזליה

New member
לגבי לימודים בחו"ל- פני לפורום לימודים בחו"ל

לגבי עבודה ושהייה- אם אין לך דרכון של אחת ממדינות האיחוד, הסיכוי שלך להתקבל לעבוד ולחיות בהולנד על סמך כישוריך בלבד לא מדהים. תצטרכי למצוא מעסיק שיגיד שאת ורק את מכל ההולנדי םוהאירופאים האחרים שחיים באמסטרדם, היא המתאימה למילוי תפקיד X, והוא גם ישלם עליך את ה"מס" הכרוך בהעסקת עובד מחוץ לאיחוד. אם תצליחי להוציא ויזת סטודנט, תוכלי לעבור ללמוד שם (ולעבוד חלקית בזמן הלימודים)- תצטרכי להוכיח (וגם לעמוד מאחורי זה) שיש לך אפשרויות לממן את עצמך כלכלית בתקופה הזו. אחרי הלימודים, ואם הסטטוס החוקי שלך יאפשר, אני מתארת לעצמי שתוכלי למצוא עבודה בכל מה שיתחשק לך (שוב, אם הסטטוס החוקי שלך יאפשר את זה).

מלפפiן

New member
האוניברסיטה של אמסטרדם היא מוסד מאד איכותי,

יש לך 2 אופציות - 1. להגיש בקשה לויזת סטודנט אבל אז מותר לעבוד רק 10 שעות בשבוע. 2. במידה והתואר השני שלך נעשה בזמן האחרון, באוניברסיטת ירושלים או תל אביב, את יוכלה להגיש בקשה לויזה לשנה מגורים בהולנד לצורך חיפוש עבודה, כשהמטרה למצוא מעסיק שבסופו של דבר יעסיק אותך על בסיס ויזת עבודה. במידה והתואר לא מאחת האוניברסיטאות הנ"ל, ותחליטי להגיש בקשה לויזת סטודנט, תוכלי לנצל את "שנת החיפוש" בתום הלימודים. בהצלחה.

למעלה