מעבר לאירלנד

Tears in Heaven

New member
מעבר לאירלנד

שלום לכולם, קיבלתי הצעת עבודה בחברת קבלן של אינטל באירלנד (בין לקסליפ למנות') רציתי לשאול כמה שאלות. 1. מה המסים שעלי לשלם אם המשכורת שלי נעה בן 45,000-50,000 euro בשנה, האם יש עוד מסים שעלי לשלם מלבד מיסים על משכורת? 2. במידה ואינני אזרח אירופאי ולאחר שקיבלתי אשרת עבודה ושהיה, מה הן הזכויות להן אני זכאי? 3. עלויות השכרת דירה באחת הערים לקסליפ, מנות' 4. האם יש קהילה יהודית/ישראלית באזור? בנוסף, אשמח לקבל קצת פרטים על התרבות ומקומות הבילוי שיש באזור תודה רבה לעונים :)

jonbaum

New member
ברוך הבא לאירלנד

1. מסים. הלינק לאתר שמחשב את המסים מצורף. נראה לי שעל 50,000 אתה משלם בערך 10,000 אם אתה רווק, ופחות אם אתה נשוי. בנוסף למסים כדאי לשלם ביטוח רפואי פרטי, ויש מיני הוצאות אחרות, כמו דמי פינוי זבל וכו'. 2. לאיזה זכויות אתה מתכוון? מותר לבקש אזרחות אחרי 5 שנים. תשלומי רווחה (קצבת ילדים וכו') נדמה לי מגיע אחרי שנתיים. 3. דירות/בתים. לינק מצורף. בית או דירה באיזור עם שני חדרי שינה צריך לעלות בסביבות ה-1000 יורו בחודש. 4. קהילה יהודית יש בדבלין. לא יודע מה יש בליקסליפ. קהילה ישראלית? יש פה די מעט ישראלים (או יותר נכון אני מכיר מעט מאוד ישראלים - יכול להיות שיש עוד). אם אתה שואל על מקומות בילוי באיזור ליקסליפ, אין לי שמץ של מושג. אם אתה שואל על דבלין, יש מגוון עצום. אם תפרט מה הטעם שלך, אולי אוכל להמליץ על משהו.

CillDara

New member
ברוך הבא למחוז קילדר

גם Leixlip גם Maynooth שייכות לקילדר אז הנה ברכת ברוך הבא מתושבת המחוז
השכן שלי עובד באינטל ונוסע במכוניתו לעבודה מקילדר (Kildare Town). אם תחליט לגור בדבלין קח בחשבון שרכבת מ- Connolly תביא אותך לעבודה תוך 35 דקות לערך (האתר שיונתן נתן לך לחיפוש מגורים הוא מצויין!). לא ידוע לי על מיסים נוספים פרט למס הכנסה - אפילו ארנונה או חשבון מים אין
כן תצטרך לשלם עבור סילוק אשפה - או למועצה או לחברה פרטית. אשרת העבודה שלך היא תלויית מעביד ואתה רשאי לגור באירלנד ולעבוד אך ורק עבור אותו מעביד לתקופת האשרה. אם זכור לי נכון אתה גם זכאי להצביע עבור הרשות המקומית (מועצה) אבל לא בבחירות הכלליות. לגבי האיזור תבדוק את האתרים שנתתי כאן, וגם זה. בהצלחה. נעה

Tears in Heaven

New member
תודה ושאלה נוספת

באיזה אזור בדאבלין נמצאת תחנת Connolly? במידה ואני אחליט לגור בדאבלין ולא ב Maynooth, אני רוצה לגור קרוב לתחנת הרכבת לכן חשוב לי למקד את החיפושים שלי באזור זה. תודה רבה.

jonbaum

New member
במרכז העיר

אפשר לגור שם בסביבה - יש דירות באיזור הפיננסי שנמצא ליד, מה שהנקרא ה-IFSC. מאוד TRENDY שם, אבל יקר.

CillDara

New member
Connolly יושבת במרכז העיר אם כי

בצד הצפוני של נהר הליפי (מה שאומר שליונתן אין באמת זכות תגובה
הוא דרומי סנוב בעוד אני התחפשתי (חפ"ש) בצפון החוליגני קרוב לחמש שנים). קרוב ביותר לתחנת האוטובוס המרכזית ו-IFSC אכן נחמד עם דירות לא רעות ולאו דווקא יותר יקר מכל דירה אחרת במרכז העיר.... מה שאכן יקר (ודרום העיר יותר יקר גם מאשר הצפון
)

jonbaum

New member
איפה קילדייר טאון ביחס לליפי?

אגב, מה הסיפור של ה-OUTLET SHOP החדש הזה שפתחו שם?

CillDara

New member
קילדר ווילאג'

Outlet בלי סיפור. שופינג. יותר עדיף הגנים היפנים - ביקרנו כשהורי באו לביקור כאן ובהחלט יפה ומרשים ושווה ביקור. תקפצו לעשות שופינג ולבתרשם מהגנים ואל תשכחו לעבור אצלינו לקפה ועוגה

Tears in Heaven

New member
אישור העבודה הגיע :)

שלום חברים, עכשיו זה רשמי, בשלישי לאוקטובר אני מגיע לאירלנד, שבועיים ראשונים אני גר ב- Kilcock ולאחר מכן אני עובר ל Maynooth עד ינואר. אחרי זה אני מקווה לעזוב את המקומות הנידחים האלו ולעבור לדאבלין, תודה על כל התשובות והעזרה. אני אשמח ליצור איתכם קשר במסנג'ר, אם אפשרי זרקו לי בהודעה פרטית את הכתובת, תודה רבה!

למעלה