מעבר לאירלנד

mezamert

New member
מעבר לאירלנד

שלום לכולם,

אני מתכננת בקיץ לטייל במדינות סקנדינביה ולאחר מכן להגיע לאירלנד כדי לעבוד ולעשות קצת כסף (וגם כייף חיים).
יש ברשותי דרכון צרפת ואני בעלת תואר שני בתחום ניהול תיירות ומלונאות. השאלה שלי היא האם כדאי לעבור למדינה כמו אירלנד מכיוון ששמעתי שהכלכלה שם הולכת ליפול ואחוז המובטלים גבוה וכדומה. האפשרות השנייה היא לעבור לאנגליה, שם יצא לי לגור ולעבוד לפני התואר הראשון, היה נהדר אבל חשבתי לנסות לגוון הפעם. התחלתי לבדוק באתרים שונים על תפקידים לבעלי תואר בהם דורשים ידיעה של השפה העברית כשפת אם (חשבתי להפוך את החיסרון ליתרון - בטוח שיש חברות בינלאומיות שפונות לפלח השוק הישראלי) ומצאתי מצד אחד תפקידים זוטרים מאוד כגון שרות לקחות טכני בעברית ומצד שני תפקידים בכירים ניהולים אשר דורשים תואר במחשבים או מקצוע ריאלי אחר. בכל אופן, אני אשמח לשמוע מה יש לכם לומר.

תודה מראש,
הדר

יעלי9

New member
החיתוך בין הקבוצות הוא בעייתי

לחפש עבודה ש:
א. דורשת עיברית,
ב. תפקיד לא-זוטר אך לא-בכיר
ג.מקום בו אפשר לעשות גם כייף-חיים
נראה לי חיפוש ממוקד מידי.
אם המטרה היא לצבור חוויות ולא רק לעבוד הייתי מחפשת עבודה במקומות מעניינים ולא מגבילה את עצמי לעיברית. את יכולה לראות מה ההיצע בדבלין ולבדוק אם יש משהו שיכול להתאים לך. נדמה לי שמידי פעם יש שם תפקידים שדורשים עיברית אבל באמת לא מדובר בעבודות מרתקות.

mezamert

New member
שוק ישראלי

היי יעלי,

ראשית, תודה על התגובה.
אני ארצה לציין כי חשבתי להפוך את החיסרון של המחסום בשפה העברית (מכיוון שאיני דוברת אנגלית כשפת אם) ליתרון בכך שההנחה שלי היתה ששימוש בשפה אשר אינה נפוצה כמו עברית, בחברות הפנות לשוק הישראלי תוכל להעניק לי יתרון משמעותי גם מבחינת השכר וגם מבחינת ההיצע (הקטן) לאותה משרה.
כמובן, שחשוב לי מאוד להנות גם מהתהליך (דבר שלא קיים בעבודתי בשנים האחרונות.. ואולי זה כוחו של הרגל בכל עבודה..).
אם אתם מכירים אתרים שאפשר לחפש בהם עבודות טרם המעבר או חברות בארץ אשר להם מרכזים גם בדבלין אני אשמח לדעת

כמו כן, אני לא מגבילה את עצמי לחברות שפונות רק לשוק הישראלי, שוב המחשבה שלי הייתה שאני אוכל להרוויח יותר מזה..

תודה מראש,
הדר

יעלי9

New member
לא התרשמתי שהעברית נותנת יתרון בשכר

אם אין שום ניסיון מקצועי, היתרון בעיברית הוא עצם קיום המישרה.
חיפוש בגוגל של hebrew, jobs, dublin מעלה כמה תוצאות, אבל אני בטוחה שאת החיפוש הזה כבר עשית.
אין לי ניסיון עם דבלין, אם תעשי חיפוש בפורום תוכלי למצוא כותבים שגרים שם, אולי הם יוכלו לענות בהמשך.
בנתיים, הנה לינק לאתר שמישהו סיפר לי עליו פעם בהקשר של עבודות בעיברית אבל הוא בהחלט לא היחיד:
http://www.reed.co.uk/jobs?keywords=hebrew

almo81

New member
היה קשה לך להפוך את העברית ליתררון מכמה סיבות

1. עברית היא שפה ממוקדת לשוק ספציפי שהוא די קטן.
2. עברית לבד לא מספיקה - כמו שאת אמרת: לתפקידים יותר בכירים מחפשים רקע ריאלי, ניסיון , וכו'.
3. יש די הרבה ישראלים ויהודים דוברי עברית בבריטניה (פחות באירלנד) ואין לך שום יתרון יחסי עליהם. אם זה הכיוון שלך - יש לך סיכויים יותר טובים במקום שבו יש הרבה פחות ישראלים ויהודים - מזרח אירופה למשל - או סקנדינביה (את ממילא תהיי שם...).

חיפוש ב-JOBSITE (בריטניה) העלה בדיוק 6 תפקידים שמהם מופיעה המילה HEBREW - וחוץ מאחד השכר בהם הוא די מינימלי.

הייתי ממליץ לוותר על הרעיון להצמד לעברית: בריטניה (במיוחד איזור לונדון ) מלאה באזרחים זרים - את חיית פה פעם אז את בטח יודעת את זה.

לא ציינת את הרקע ההשכלתי/מקצועי שלך, אבל אני הייתי ממליץ לחפש תפקיד שמתאים לך ולא להצמד לעברית: זה נכון גם לדבלין וגם ללונדון. אפשרות אחרת, זה לנסות לחפש עבודה בתור מורה פרטית לעברית - יש לזה דרישה בכל מיני מקומות. (אל תצפי להרוויח הרבה מזה).

תראי למשל: http://www.languagecoursesuk.co.uk/courses/london/..., או http://schoolofeverything.com/subject/all/london/t...

כתובות אינטרנט מצורפות:
תפקידים שדורשים עברית

למעלה