מעבר לאירלנד

shazbani

New member
מעבר לאירלנד

היי אנחנו מתכננים מעבר לאירלנד יש לי דרכון ארופאי וגם לאישתי רציתי לדעת כמה פרטים על הקהילה הישראלית האם יש? והאם הם נפגשים? כמו כן האם יש גן ילדים שהישראלים שולחים את הילדים הבנתי כרגע שהמצב הכלכלי לא משהו בלשון המעטה האם באמת מרגשים זאת או רק המהגרים סובלים מהמיתון ? יש לי כמה שאלות שאני מוטרד לגבי אירלנד ביטוח בריאות? שכר עובד שמתעסק בטכנולוגיה מהנדס מכונות קהילה יהודית \ ישראלית תודה על התשובות שלומי

TrigATUSA

New member
כולם סובלים מהמיתון

האבטלה מאוד גבוהה לגבי שכר, תנסה לבדוק בלוחות עבודה כדי לקבל מושג איזה שכר מציעים

כרגע כאילו נראה

שיש שיפור בקטע של המיתון, אבל אולי זו אשליה. היו חודשים שבעיר היה ממש מורגש (דברים נסגרים לגמרי, חלק סוגרים מוקדם, יותר מחפשי עבודה רנדומליים..). המיתון משפיע על כולם, והרבה מהמהגרים שבאו לדבלין להנות מהחיים הטובים של הנמר, עזבו. לגבי כל שאר השאלות אין לי מושג.

shazbani

New member
כמה ישראלים יש כיום באירלנד

כמה ישראלים יש כיום באירלנד? והאם יש גן ילדים של הקהילה? בכל מיקרה תודה רבה על התשובות

Fitzwilliam

New member
ככה וככה...

זו שאלה ממש קשה, אני לא בטוח שאפילו בשגרירות יודעים כדאי לבדוק בשתי הקהילות היהודיות הפרוגרסיבית והאורטודוכסית לקהילה האורטודוכסית יש בית ספר שרובו תלמידים לא יהודים כאשר לתלמידים היהודים יש תוספת של מס' שעות בשבוע לימוד עיברית וחגי ישראל בזמנו היו קבוצות של ישראלים עובדי אמדוקס ואינטל שכמעט ונעלמו מקווה שעזרתי

forglemmigej

New member
לא הייתי עוברת לאירלנד היום

במיוחד כשיש משפחה כבר הנפילה יכולה להיות ממש חזקה. לא הייתי מהגרת היום לשום מקום בעולם זו התאבדות כלכלית לגמרי.

jonbaum

New member
הייתי מסייג את דבריך קצת

אני לא הייתי אומר "לא הייתי עובר לאירלנד היום". אני הייתי אומר "לא הייתי עובר לאירלנד בלי עבודה". מי שיש לו מקום עבודה יציב, המיתון עשה לו רק טוב בגלל זה שסופסוף ירדו המחירים והחיים בהחלט יותר שפויים. לעומת זאת, מי שאין לו עבודה נמצא בבעיה קשה. אני מכיר משפחה ישראלית שהגיעה לאירלנד לפני כמה חודשים. הוא מהנדס מחשבים והוא קיבל עבודה מעולה באחד הבנקים (עבודה שהוא סידר לפני שהמשפחה הגיעה). והם חיים מצויין. אבל אני מסכים שלעבור סתם ככה עם משפחה מבלי שתהיה עבודה זה סיכון גדול מדי.

forglemmigej

New member
לא דברתי על מקרה פרטי

לפי מה שנשמע אירלנד באותה סירה כמו פורטיוגל, ספרד ויוון ,בגדול זה לא מקום להתחיל הרפתקאת הגירה ,אבל זו רק דעתי.

למעלה