מעבר לאירלנד- שאלות

stestyst

New member
מעבר לאירלנד- שאלות

לאחר קבלת הצעת עבודה לאירלנד וקבלת אישור עבודה, אני ובעלי נבצע רילוקיישן בספטמבר. אני מבינה שעקב שינויים בחוקי ההגירה בעלי לא יקבל אישור עבודה אוטומטי (איננו בעלי אזרחות אירופאית). אשמח להמלצות כיצד נוכל להשיג לו אישור עבודה, המלצה לעורך דין שמתמחה בנושא יתקבלו בברכה גם. תודה אסתי

cookie9

New member
בן זוג של בעל אישור עבודה באירלנד

הדרך הטובה ביותר לברר את העניין היא להתקשר למוקד הטלפוני של המשרד לענייני הגירה באירלנד. ניתן גם לשלוח מייל - הם עונים די מהר (מנסיון). פרטים תוכלי למצוא כאן: http://www.citizensinformation.ie/c...employment-permits/spousal_work_permit_scheme (בתחתית העמוד יש פרטי קשר) את יכולה כמובן גם לפנות לשגרירות בת"א, אבל הייתי ממליצה לך לקחת את התשובות שלהם בערבון מוגבל. החוק אכן שונה, אבל גם לפני כן , זה לא שבן הזוג היה מקבל אישור עבודה סתם כך. הוא היה צריך למצוא תחילה מעסיק, ואז המעסיק יכול היה להוציא עבורו אישור עבודה בקלות יחסית (ובחינם). ובכל מקרה, רוב המעסיקים בכלל לא ידעו על ההקלה הזו ולכן נרתעו מראש מכל מי שצריך אישור עבודה... אז עכשיו ההקלה הזו בוטלה, אבל בפועל זה לא משנה יותר מידי...

stestyst

New member
תודה, מה דעתך על אופציה של לימודים

הבנתי שבמצב כזה יש אישור עבודה למשרה חלקית. יש עוד פתרונות יצירתיים? ומה הדרך הטובה ביותר לחפש את המעסיק הפוטנציאלי? תודה מראש אסתי

cookie9

New member
אשרת סטודנט

ניתנת למי שהתקבל למוסד לימודים מוכר. סטודנט רשאי לעבוד 20 שעות בשבוע בכדי לתמוך בעצמו במהלך הלימודים. בחופשות מהלימודים (למשל חופשת הקיץ) יכול סטודנט לעבוד 40 שעות בשבוע. יש תכניות לימודים שכוללות תקופה מסויימת של internship בתעשייה (למשל לימודי הנדסה למיניהם). ואז יכול הסטודנט לעבוד כ- intern לתקופה הנדרשת. בד"כ במקרה כזה האוניברסיטה עוזרת לסטדנט למצוא מעסיק (ובעצם "מסבירה" לו שהחוק מכסה אותך מבחינת האפשרות לעבוד כ- intern). אם אני לא טועה, האפשרות לעשות internship כשאתה על אשרת סטודנט שמורה כיום רק לסטודנטים לתואר שני ומעלה. אבל אני לא בטוחה 100%

cookie9

New member
אבל באופן כללי

אין באירלנד אפשרות להשיג אישור עבודה שאינו תלוי מעסיק ספציפי (בבריטניה למשל, יש אפשרות כזו). אשרת עבודה באירלנד מונפקת רק למי שמצא מעסיק, והיא תקפה רק לעבודה אצל אותו המעסיק (אם אתה רוצה לעבור למקום עבודה אחר, תצטרך למצוא מעסיק חדש שיוציא עבורך אשרת עבודה חדשה...). אם לא אכפת לך שאני שואלת, איזה אישור עבודה קיבלת? (Work Permit או Green Card?) האם זה רילוקיישן בתוך חברה מסויימת?

למעלה