מעבר לאירופה

idanmn4

New member
מעבר לאירופה

שלום לכולם, קוראים לי עידן בן 28, ואני בודק כבר זמן מה את אופצית המעבר לאירופה לתקופה מסויימת, מסיבות אישיות וגם מסיבות כלכליות: אני מהנדס כימיה ומעוניין להשתלב בעבודה בתחום בחו"ל. אני עובד כרגע בתאגיד בינלאומי באיזור השרון למשך פחות משנה (מעט אחרי שסיימתי את התואר הראשון) ואופציית הרילוקיישן אינה עומדת על הפרק. הייתי רוצה לחיות בארץ דוברת אנגלית או בארץ שבה ניתן להסתדר עם אנגלית בלבד בתור התחלה (כמו הולנד- אבל אולי אני טועה לגבי הולנד בקטע הזה). קראתי חומר בנושא ודי הבנתי מה צריך לעשות, רק צריך לצבור כסף ובעיקר להחליט. חשוב לציין שיש לי אזרחות אירופאית ואני בתהליך של הנפקת דרכון. אני מקווה שבעוד חודשים אחדים אקבל אותו.. הייתי רוצה לשמוע על רווקים/ות בודדים שעשו זאת- אם יש כאלה, ללא רשת תמיכה משמעותית בארץ היעד (לא משנה איזו) וללמוד מנסיון של אחרים. אשמח לשמוע ממקור ראשון על המצב הכלכלי וענייני מציאת עבודה (כמה זמן לקח למצוא עבודה מתאימה, האם היה צורך למצוא עבודה זמנית שלא במקצוע בטרם מציאת משרה מתאימה וכד'). אשמח לשמוע גם על קשיים חברתיים אם היו כאלה ובעצם על כל דבר שאתם חושבים שכדאי לי לדעת. השפות שאני יודע בנוסף לעברית הן אנגלית (רמה די טובה בדיבור קריאה וכתיבה), רוסית (בעיקר דיבור ומעט קריאה) וגם מעט גרמנית (רמה בסיסית של מתחילים. אולי אתחיל לקחת שיעורים...) שאני לא בטוח שהיא באמת נחשבת. "הניסיון" היחיד שיש לי במחיה בארץ אחרת הוא מחילופי סטודנטים שעשיתי בגרמניה (שם למדתי את מעט גרמנית שיש לי) למשך חצי שנה בסוף 2010. סופקה לי משכורת צנועה שהספיקה לי למחיה בסיסית וגם לטיולים פעם בחודש וחצי חודשיים... כך שיש לי מושג כלשהו לגבי יוקר המחיה במדינה אירופאית, או לפחות באיזור ספציפי בגרמניה. זהו :) אשמח לתגובות בונות עידן

joelblueyes

New member
עברית

עידן, מה דעתך לעבוד במשהו שקשור לעברית בתור התחלה? אולי אפילו תמצא משהו שקשור למקצוע שלך

idanmn4

New member
עברית

תודה :), רעיון שחשבתי עליו, הסיכוי למצוא משהו במקצוע שלי קלוש, אבל זה אחלה בתור עבודה זמנית עד שאמצא משהו אחר.

גוזליה

New member
היי עידן, ברוך הבא לפורום.

ארץ דוברת אנגלית באירופה- לא עולה לי לראש חוץ מבריטניה ואירלנד (סקוטלנד נכללת כמובן). אנחנו אמנם לא נסענו כרווקים אבל נסענו ללא רשת תמיכה כלל. זה אפשרי, גם אם לא פשוט, וצריך להתכונן נפשית לתקופה ראשונית קשה/לא פשוטה, אבל אחריה דברים מסתדרים ולומדים קצת יותר מי נגד מי ואיך. הקשיים הם מרובים- מעבר לבדידות ולקושי החברתי, יש גם את הקושי של לא להכיר שום דבר- באיזה סופר לקנות? איפה יש רופא אם חולים? איפה קונים אקמול? איך קוראים פה לאקמול? וכולי וכולי. וזה עוד לפני שדיברנו על להסתגל למזג אוויר שיכול להיות שונה לחלוטין ממה שהכרת ב20 ומשהו שנים שלך עד כה על פני האדמה. ההמלצה הראשונה (ונכון לכרגע- היחידה) שלי לך- להסגר על לאן אתה רוצה להגר. אם אתה עם תואר זה יכול להקל עליך את המעבר, וברגע שאתה יודע (אפילו בגדול) לאן אתה רוצה לעבור (וזו, אגב, שאלה שעליה אתה בלבד יכול לענות- לכל מדינה ולכל עיר מאפיינים ייחודיים משלה, מזג אוויר, מבטא, יוקר מחיה שונה לפעמים- אפילו באותה מדינה- ועוד ועוד. בנוסף- כמה עולות טיסות לארץ? זה משהו שחשוב לך? האם יש קהילה ישראלית גדולה? האם זה חשוב לך? באיזו קלות אפשר למצוא אוכל כשר אם זה בכלל משנה לך? כמה מהר אתה לומד שפות? אלו רק חלק קטנטנן מהשאלות שצריך לשאול את עצמך). איך עושים את זה? מתחילים לעשות רשימות של ערים אופציונליות, ועושים שיעורי בית וחוקרים עליהן, קוראים בפורומים- גם פה אבל גם בפורומים מחו"ל, ולאט לאט תתחיל להסגר על עצמך. ממליצה גם להסתכל קצת על אתרי חיפוש עבודה ולראות מה הביקוש למישהו עם השכלה כמו שלך. בהצלחה.

idanmn4

New member
תשובה

היי גוזליה תודה על התגובה :) הארצות שחשבתי עליהן הן גרמניה או האיים הבריטיים. ממה שהבנתי במהלך שהותי בחו"ל, בגרמניה קיים מחסור במהנדסים בכלל ובתחום שלי בפרט, והאיים הבריטיים הם אופציה בגלל שאני יודע אנגלית. אני גם יחסית מכיר ויודע איפה לקנות תרופות ואיך הן נקראות וכד' בגרמניה, כי למדתי זאת על בשרי בעצמי.. אני פחות יודע על מצב בעלי המקצוע שלי בארצות אחרות, ואני מנסה לגלות (אתרים מחו"ל, פורומים) וזאת בין היתר אחת הסיבות שרשמתי כאן- אשמח לשוחח עם אנשים בעלי פרופיל דומה לשלי ע"מ לקבל מושג. יתר הדברים שרשמת: מזג אוויר אינו בעיה מבחינתי. התמודדתי היטב עם חורף אירופי באיזור הררי בלי בעיות מיוחדות. גם מחיר הטיסות לארץ לא ככ חשוב עבורי. אין לי כוונה ליסוע יותר מפעמיים בשנה ארצה. ואוכל כשר לא חשוב לי בכלל... לגבי קהילה ישראלית אני לא בטוח- ממה שקראתי בפורום החבר'ה פה לא הסתמכו עליה ככ וגם לא המליצו להסתמך עליה. איך זה היה אצלך? הקהילה הישראלית בארץ היעד השפיעה על המעבר?

idanmn4

New member
מידע על מצב השוק

כן, תיארתי לעצמי :) אני מחפש מידע על מצב תחום הכימיה וההנדסה הכימית בגרמניה ובריטניה, ועד כה מצאתי רק דברים ספורדיים ברשת. יש מצב שמישהו כאן מכיר/יודע איך אני אוכל להשיג מידע מעבר לדברים הברורים מאליהם בגוגל? יכול להיות שיש איזה פורום או אתר שפיספסתי, או אולי מישהו מהתחום שעבר את התהליך בעצמו ויכול לשתף אותי בנסיונו.

יעלי9

New member
לא מכירה את התחום שלך

ובכלל, ככל שהתחום ספציפי יותר, הסיכוי שמישהו כאן יכיר אותו הולך וקטן. הייתי חוזרת לגוגל ומתחילה באתרי חיפוש עבודה אינטרנטים. (על גרמניה איני יודעת דבר בבריטניה אולי אפשר להתחיל מcv library.) גם אנחנו מחפשים עבודה בתחום ספציפי מאד ואני אכן מקדישה לכך הרבה זמן אינטרנט. במקרה שלנו ראיתי שככל שהזמן עובר גם החיפושים יותר יעילים וממוקדים ולא מניבים רק דברים ספורדים.

idanmn4

New member
תודה :)

בגדול אני מכיר אתרים כמו זה ודומים לו, אבל אני יותר מחפש מידע כללי כמו כתבות, או לדבר עם אנשים שעשו את זה (שאת זה מאוד קשה לעשות, כי אני די ספציפי). רוב ההצעות שמצויות באתרים האלו מחפשות מישהו יותר מנוסה ממני ונראה לי שהמהנדסים שמתאימים לעבודות האלה הם יותר בסוף שנות השלושים שלהם, בעוד אני בסוף שנות העשרים שלי. אני גם יודע שמרבית הסיכויים שאם וכאשר אמצא עבודה כזו, אצטרך להתפשר בשכר, ושאקבל שכר נמוך יותר ממהנדס מקומי עם ניסיון זהה. אפשר לשאול באיזה תחום אתם מחפשים עבודה?

למעלה