מעבר לאירופה

DonDon555

New member
מעבר לאירופה

היי! אני אוטוטו מתגייס, ובגלל המצב(המחאה, מחירי הדיור, התשלום והתנאים העלובים לאנשים שמרגישים שרפואה זה ייעודם, מחירי המזון, ההמשלה האטומה ועוד...) אני כבר מלפני כמה שנים שוקל ברצינות לעבור לחו"ל לאחר הצבא. הכיוון הוא... לאירופה. מדינה נורמלית שקשובה לאזרחיה ולתושביה, שדואגת להם. החלום שהתפתח הוא החלום והכמיהה לבירת הממלכה המאוחדת - לונדון רבתי. פיתחתי רגשות לבריטניה וללונדון, ולמרות כל הביקורת על יוקר המחייה שם, עדיין יותר זול מלחיות בישראל. אז... איך מהגרים? פניתי בעבר לשגרירות הבריטית במייל, אך לא קיבלתי מענה - מהם האפשרויות לנער שאין לו קשר ביולוגי לאירופה? ולשאלות: 1. איך אפשר להוציא דרכון(אזרחות) בריטית? 2. האם הגירה לבריטניה במטרה ללמוד שם ולחיות שם את חיי נותנת לי זכאות למענקים מצד בממלכה למימון תואר? 3. איך מתקבלים ללימודים בחו"ל עם פסיכומטרי ותעודת בגרות? אשמח לתשובה, כי אם המדינה הזו הגיעה למצב בו אפילו נער אחד חושב להגר כל כך מוקדם, אז זה הוא סימן לכך שהיא איבדה את אמון כלל אזרחיה. תודה מראש!

בקר12

New member
הדשא באנגליה אכן יותר ירוק אך חוץ מזה

תגלה שגם לארץ יש יתרונות. יש לך עוד צבא לעשות אז שום דבר עכשיו לא דחוף. דבר אחד שאתה יכול לבדוק אם יש לך אפשרות לעשות אזרחות אירופית כלשהיא (פולנית, רומנית וכו') דרך ההורים. זהו לפעמים תהליך ארוך ושווה להתחיל עכשיו. אם זה אפשרי תוכל להגר בבוא העת לבריטניה ללא כל בעיה (בהמחה שהאיחוד האירופי יהיה עוד קיים). אזרחות בריטית אי אפשר להוציא לך אלא אם כן אחד מהוריך היה בריטי והגירה לבריטניה אפשרית בעקרון דרך מעסיק מקומי שיוציא לך אשרה או חברה שתישלח אותך מהארץ. לימודים שם זו גם אופציה אך קח בחשבון ששכר הלימוד לזרים גבוה מאוד. ממש ממש הממשלה הבריטית לא תתמוך בך. להיפך, אתה תצטרך לתמוך בה בשכר לימוד מופקע. עיצה שלי, תלמד לתואר ראשון ותצטיין בארץ ואז תחשוב על הגירה.

supercalifragi

New member
המלצה

באופן פרקטי כדי לעבור לגור שם צריך ארחות של מדינה באיחוד אז אם יש לך סיכוי לדבר כזה תנסה, שנית לימודים לתואר ראשון לסטודנטים בינלאומיים היא יקרה באופן חסר תקדים אז אם אין לך הורים עשירים במיוחד תעשה תואר ראשון כאן ואולי יקבלו אותך לשני שם שלישית צא דחוף מהסרט שלך שלא יקר בלונדון וששם יש פחות צרות כי זה פשוט לא נכון ואף יותר מזה הם לא ממש מעונינים בעוד נער צעיר ללא השכלה ככה שהם יעשו הכל כדי להקשות עליך וההוכחה לזה הם חוקי ההגירה הנוקשים לאנשים ללא השכלה

TrigATUSA

New member
התשובה היא השכלה

כמו בהרבה מקרים אחרים.... הדרך הכי קצרה (אבל גם מאוד תובענית) היא ללכת ללמוד לתואר ראשון באחת המדינות האירופאיות בהם הלימודים הם בחינם. זה בוודאות יחייב אותך ללמוד עוד שפה מלבד אנגלית אבל תואר זה רק 3 שנים שלאחריהן סיכוייך לקבל עבודה ולהשתקע באירופה יהיו גדולים פי הרבה ממי שלמד לתואר ראשון בישראל

גוזליה

New member
מצטרפת להמלצות שנתנו פה

לגבי אזרחות ודרכון- אל תגיד הופ לפני שקפצת
אם אין לך זיקה ביולוגית לבריטניה, לא תוכל להוציא דרכון בריטי כלכך מהר. מעבר לחו"ל הוא נושא מורכב מאוד- ויש הרבה "מנהלות" שצריך לטפל בהן בדרך. אני מבינה משאלתך שאתה מתכנן ללמוד רפואה? כי אם כן, התשובה אפילו יותר מורכבת מכך (כי רפואה זה לא תואר של 3-4 שנים...). ראשית, צריך להסדיר את נושא שהייתך באופן חוקי- זאת ניתן לעשות באחת משתי דרכים: 1) יש לך אזרחות רלוונטית (קרי: אזרחות של אחת ממדינות האיחוד) 2) יש לך ויזה (אשרה) מתאימה- ויזת לימודים, ויזת עבודה, ויזת בן-זוג וכיוב'. הגירה בכל מדינות העולם (אם איני טועה, לא מצליחה להזכר במדינה בה זה כך חוץ מישראל) היא לא דבר שמזכה אותך ב"סל קליטה", מענקים, סיוע בדיור ותשלום לימודים וכיוב'. לגבי קבלה ללימודים- זה תלוי במוסד בו אתה מעוניין ללמוד, וכמובן מה אתה מעוניין ללמוד (ישנם מקצועות שתצטרך, למשל, להכין תיק עבודות בשבילם. ישנם מקצועות שתצטרך להבחן וכו').

למעלה